blowen en angst

 • #1

  Ik blow al jaren iedere dag en werd er tot kort geleden alleen maar lekker stoned van. De laatste tijd krijg ik op sommige momenten angstaanvallen. Kan dit door het blowen komen? Zorgt cannabis ervoor dat die angstaanvallen ontstaan?

  Reageer
  #2

  Ja, er bestaat een positieve relatie tussen Marihuana/hasj gebruik en angststoornissen.
  Mensen die er gevoelig voor zijn zullen door het gebruik eerder last krijgen van angstklachten.
  Paradoxaal genoeg zijn er ook patienten die minder last hebben van angststoornissen als zij marihuana gebruiken. Om het nog ingewikkelder te maken: sommige mensen krijgen last van angststoornissen als ze stoppen met marihuana gebruik.

  Ik raad je aan een professionele organisatie te raadplegen als je problemen hebt door drugsgebruik.

  Reageer
  #3

  Bedankt voor je reactie.
  Het is heel bijzonder. Als er niets is om me zorgen over te maken, kan ik heerlijk blowen, maar zodra ik ergens over begin te malen, dan slaat dit echt door naar een angstaanval; zweten, hartkloppingen, maalstroom van gedachten in mijn hoofd die niet te stoppen zijn.
  Ben meteen met blowen gestopt!

  Reageer
  #4

  Blowen is ongezond, daar is geen twijfel over. Er zijn gevallen bekend van gezonde jonge mensen die na één joint (!) levenslang psychiatrisch patiënt zijn geworden. Paranoïde achtervolgingswanen als gevolg van blowen.

  Reageer
  #5

  Een te hoge dosis kan heftige angstgevoelens of neerslachtigheid veroorzaken. Lichamelijk kan het heel onbehaaglijke gevoelens veroorzaken (duizeligheid, misselijkheid), tot paniek en flauwvallen toe. Dit wordt 'flippen' genoemd. Wachten tot het over gaat, is het enige wat diegene dan kan doen. Wel kan een ander proberen te kalmeren.

  Lees meer over de mogelijk gevolgen van blowen op de website van het Trimbos instituut:

  http://www.trimbos.nl/default640.html

  Reageer
  #6

  Goede discussie!

  Kijk ook eens op: http://www.tmf.nl/video/2739/gevaren_blowen.html

  Een filmpje over de gevaren van blowen.

  Reageer
  #7

  Cannabis kan verkeerd vallen. Mensen raken in paniek, worden angstig en ziek. Ze schrikken soms van de hartkloppingen of duizeligheid. Als je erbij bent, is het van belang de persoon gerust te stellen. Breng hem naar een rustige plek en laat hem iets zoets eten. Na een uur is het ergste voorbij.
  In 2005 is de ambulance in Amsterdam 281 uitgereden voor cannabis. In iets minder dan 40% van de gevallen was vervoer naar de eerste hulp nodig. Voor spacecake reed de ambulance 61 keer uit. In 30% van de gevallen was vervoer naar de eerste hulp noodzakelijk. Meestal maken lichamelijke klachten vervoer noodzakelijk. In 5% van de gevallen is men onder invloed gewond geraakt door bijvoorbeeld een val. Door cannabis kan, als je ineens gaat staan, de bloeddruk sterk dalen. Hierdoor kun je vallen.

  Bron: Acute medische hulp in verband met incidenten door het gebruik van roesmiddelen in amsterdam, GGD, januari 2007

  Reageer
  #8

  Ik ben inmiddels radicaal gestopt en heb nauwelijks meer last van paniek- of angstaanvallen. (jippie!) Wel merk ik, omdat ik meermalen van die angstaanvallen heb gehad, ze nog wel eens de kop opsteken. Angst voor zo'n angstaanval, zeg maar. Anticipatie-angst heet dat, volgens mij. Maar deze aanvallen zijn veel minder heftig en veel korter.
  Ik heb geen last gehad van afkickverschijnselen. Het enige waar ik last van had, was dat ik 's nachts zeer regelmatig wakker werd. Daar had ik toen ik blowde geen last van. 's Morgens ben ik wel wakkerder en helderder. Maar echt, het meest ben ik blij dat die paniekaanvallen zoveel minder zijn geworden.
  Bedankt voor alles tips en steun!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Petje af Aagje. Wat jij gedaan hebt is niet gemakkelijk. En dan al zo'n goed resultaat. Je hebt de verantwoordelijkheid genomen voor je eigen gezondheid en daar pluk je nu de vruchten van!

  Reageer
  #10

  Dank je wel.
  Ik voelde nog niet echt trots, maar eigenlijk mag ik dat best wel zijn. Nu moet ik wel toegeven dat het een stuk makkelijker gaat als je weet dat de klachten van het blowen komen. Zo'n angstaanval is echt niet prettig, dus dan is de keus snel gemaakt. 🙂
  Maar wel bedankt voor het compliment!

  Reageer
  #11

  Ik heb 3 jaar lang door geblowd. en ongv 1 maand glede voor het laast geblowd want toen ging het inene fout ik kreeg paniek aanval en nu ben ik maand verder en heb in die mand steeds angstaanvallen gehat het is nu wel iets minder geworde en voel me nog steeds soms beetje kut vaag gevoel en ik ben ook naar dokter geweest

  Reageer
  #12

  Mogelijk is een psychose geluxeerd door het blowen.

  Hier kun je een zelftest doen naar een mogelijke psychotische stoornis:

  https://parnassiatest.pbg-surveys.nl/24333/default.aspx

  Reageer
  #14

  ik heb hetzelfde aan de hand gehad.
  ik rookte al 2-3 jaar iedere dag jointen .
  ik had ervoor nooit last van angstaanvallen of slecht voelen bij het blowen .
  since vorige maand begon ik soms hartkloppinge, zweten, paranoia voelen , misselijkheid ,enz te krijgen bij het blowen. met gewoon het leven (en blowen) voort te zetten zoals ik al zolang bezig was heeft dit alleen maar verergerd.

  since 4dagen geleden ben ik volledig gestopt met blowen. heb nuchter er soms nog last van , waarschijnlijk zoals hierboven al gezegt, de angst om die angstaanvallen te krijgen (aan denken ). al blijft dit toch veel de kop op steken

  ik stop er dus wel definitief mee nu , achteraf gezien was het dit niet waard, dus voor de mense die nog in die lekker chille fasen zitten , overdrijf er niet mee.. want die paniekaanvalle is een van de ergste dinge , wil je echt niet hebben ... geloof me

  iemand enige tips om dat onrustig , angstig , paniekerig gevoel te laten verdwijnen?

  Reageer
  #15

  Wat naar voor je! Ja, probeer gewoon aan het werk te gaan en flink te gaan sporten zodat je in ieder geval lichamelijk lekker vermoeid raakt. je kunt voorlopig zog wel last hebben van deze angsten maar als je ze nu al zo goed onder controle hebt, neem dan de volgende keer gewoon een frissen douche. Ik ben misschien wat laconiek, dus als je echt veel meer last krijgt, ga dan even naar de huisarts voor misschien tijdelijk wat medicatie waar je wat rustiger van wordt. Maar zolang het gaat, doe het dan naturel zonder hulpmiddelen, beetje zweten 's nachts en met een weekje ben je in ieder geval van je lichamelijke klachten af. Je weet dat de angsten te maken hebben met het blowen, dus houd je verstand erbij en het moet lukken. Welkom in de wereld van de voetjes op de vloer!

  Reageer
Reageer op: blowen en angst
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief