Extreme winderigheid na stoppen met roken

  • #1

    Hallo iedereen...

    Ben een jongen van 25 en zit met raar probleempje... Sinds ong. 1,5 weken ben ik gestopt met roken. Alles gaat goed, geen behoefte om weer te beginnen. Ik zit alleen met 1 probleem: sinds ik ben gestopt extreem veel last van gas. Ik boer en scheet de hele dag door. Soms wordt het zelfs zo erg dat ik er een lichte steek net onder de ribben van krijg. Dan komt er echt een mega scheet uit en tis weer over.

    Ik weet niet of dit echt ernstig is en of het weer over gaat... Toen ik nog rookte had ik bijna geen last van winderigheid... Mn eetgewoontes zijn verder niet verandert..

    zit er verder ook niet echt mee, mn collega's op het werk echter wel, die zitten vaak in de stank hahahaha.

    Iemand soortgelijke ervaringen?? of misschien tips??

    een trotse niet roker

    Reageer
    #2

    heel goed dat je gestopt bent met roken, volhouden hoor!
    jouw stofwisseling is nu een beetje in de war, moet gewoon even wennen.
    drink je voldoende water? eet je gezond? ben je misschien wat meer gaan snoepen? eet je te snel? of ben je meer gaan praten tijdens het eten, dat geeft ook meer lucht in de darmen.
    het zal vanzelf wel minder worden
    succes, Brenda

    Reageer
    #3

    Winderigheid of flatulentie wordt veroorzaakt door ingeslikte lucht en koolzuur, en een mengsel van gassen dat door bacteriën en gisten in de darmen van zoogdieren wordt gemaakt.
    Gas in de darmen komt van exogene bronnen (90 %, ingeslikt) en endogene bronnen (10 %, in de darmen geproduceerd). Endogene gassen worden geproduceerd als bijproduct bij het verteren van bepaalde soorten voedsel. Winderigheidproducerend voedsel is vaak hoog in oligo- en polysachariden (specifieke koolhydraten als inuline), en ook bonen (raffinose), melk (lactose), uien, zoete aardappelen (inuline), citrusschillen, broccoli, kool, aardperen (inuline), pruimen (sorbitol) enzovoort.
    Het gas dat veroorzaakt wordt door het consumeren van deze producten, ontstaat doordat deze koolhydraten niet verteren in de dunne darm en dan als voedsel dienen voor bacteriën in de dikke darm (fermentatie), die op hun beurt veel gas produceren.

    Reageer
    #4

    Dieetaanpassingen kunnen de vorming van darmgas doen verminderen. Sommige kruiden helpen hierbij, bijvoorbeeld komijn en curcumine, en sommige soorten zeewier.
    Minder eten van voedsel rijk aan koolhydraten (rijst, pasta, aardappelen en brood) kan ook winderigheid doen verminderen.
    Neemt men voedsel als probiotica of prebiotica om de balans van de darmflora te herstellen, dan kan dat vermindering van winderigheid tot gevolg hebben, maar het kan ook juist de winderigheid doen toenemen.
    Verder zijn er nog farmacologische middelen beschikbaar, zoals enzymen.

    Reageer
    #5

    Misschien is het stoppen met roken wel het belangrijkste voor jou op dit moment maar misschien eet daarvoor in de plaats wel ineens heel veel van een bepaald voedingsmiddel dat de winderigheid veroorzaakt. Roken, kan winderigheid veroorzaken als je bijvoorbeeld regelmatig lucht inslikt, dus dat zou een beetje tegenstrijdig zijn. Ik ben benieuwd naar je dieet.
    Iemand een mening hieromtrent?

    Reageer
    #6

    Mijn man en ik

    Reageer
    #7

    Mijn man en ik zijn sinds 6 weken gestopt , na het roken van minimaal 2 pakjes per dag per persoon............
    Roken ga ik niet meer doen , ik ben er zo blij mee , het eenigste waar ik spijt van heb in m,n leven is dat ik ben gaan roken .en dat 43 jaar lang.
    En het mooiste cadeau wat ik mezelf gegeven heb is dat ik er mee gestopt ben .
    Maar nu Waar het over gaat , we stinken het huis uit met z,n beide.
    We laten de een na de ander , en stinken extreem,Loop regelmatig ff weg uit de kamer om aan zijn of mijn lucht te ontsnappen.
    Zou willen weten of dit een normaal proces is .
    Misschien raken we de giftige stoffen kwijt?
    Het kan toch geen toeval zijn dat we dat allebei hebben ?
    Groeten, van een blije stinkert;)

    Reageer
    #8

    Ga zo door! Beter een goede wind dan een verre vrind! Gaat vanzelf over hoor!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Toen ik stopte met roken, maar niet met bier drinken, scheet ik mezelf zowat binnenstebuiten.
    Sinds ik ook alcoholvrij bier drink i.p.v. gewoon bier laat ik ook bijna geen scheten meer. Drink ik er eens een keer wel een stuk of 6, dan laat ik weer als vanouds scheten waar een orkaan jaloers op zou worden.

    Gezond drinken en eten, dan laat je vanzelf minder scheten.

    Reageer
    #10

    Nou je bent niet de enige al 2 dagen lang aan de scheet.
    wel handig als je die ene collega niet mag, je laat die scheet ongegeneerd zonder te lachen.

    Verder is het volgens mij dat je darmen nu ineens wel gaan werken.
    Tabak maakt je lichaam langzaam dus betere bloed doorstroming is ook in de darmen.
    Gewoon schijt aan hebben jij bent wel van de rook verslaving af aan het komen, denk dat de darmen ook wel tot rust gaan komen.

    Reageer
    #12

    ik heb het ook zweten, rook al 4 weken elke dag maar 2 sigaretten meer ipv veel, en ik ben een fart machine, eet indd veel meer, en ben al aan het denken een afzuig onderbroek te ontwikkelen voor in huis hier, its banananas

    Reageer
    #13

    Gezond eten! En niet snoepen!! daar zitten namelijk veel E-nummers in en dat is vaak chemisch. Als je iets zoets wil, neem dadels of gedroogde vijgen, daar ga je goed van naar de WC en zijn voedzaam. Niet teveel van eten want...het zijn wel dik makertjes. Veel water drinken en groenten eten. Niet te snel eten en goed je eten kouwen. Je zult zien, dat je probleem dan zo is verholpen:) Suc6 gr Zan

    Reageer
    #14

    Geen zorgen heel normaal die winden. Is inderdaad het darmenstelsel dat opnieuw moet inzoomen gaat echt over maar duurt een tijd Eet regelmatig biogardeyoghurt dat kalmeert en stabiliseert

    Reageer
    #15

    Hallo,
    ik ben nu ook anderhalf week geleden gestopt. Ik heb nu ook heel veel last van deze klachten. Het is niet echt sexy als jonge vrouw. Stink de hele dag door.
    Hoop dat he heel snel voorbij is.

    Reageer
Reageer op: Extreme winderigheid na stoppen met roken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief