Problemen met winderigheid

  • #1

    Hallo!

    ik heb een wat vervelend probleem. Ik ben een man van in de dertig en heb flinke last van winderigheid.
    Vaak kan ik het niet ophouden wat in een hoop situtaties nogal tot schaamtevolle momenten kan leiden.
    Bij avondjes bij vrienden kan ik het nog als een lolletje afdoen, maar op andere momenten is een voortdurende poeplucht om je heen hebben nogal genant.
    Ben als 's bij de dokter geweest maar die zegt dat ik op mijn voeding moet letten. Dat doe ik maar helpt niet. Heeftt iemand hier ervaring mee (of ook last van)?

    Reageer
    #2

    klopt dat je op de voeding moet letten! Kijk eens wat bij jou de meeste problemen geeft, meestal: kool, uien, bonen, maar misschien reageer je nog op andere voeding.
    ook praten tijdens het eten kun je beter niet doen , ook goed kauwen en niet haasten!
    Als je last houdt probeer dan eens Acupuntuur!
    Succes, Brenda

    Reageer
    #3

    Ik had ook last van winderigheid. Ik durfde de deur bijna niet meer uit. Bij iedere beweging kwamen er knetterende winden. Ook had ik last van bruine gelei die samen met de wind naar buiten kwam. Maar je voeding aanpassen helpt niet. Mijn huisarts vertelde dat ik "broekhoest" had, een soort verkoudheid van je endeldarmen. Ik kreeg een paar weken een drankje, rectoflux. Wat er dan gebeurt wil je niet weten (dan komt de boel pas echt op gang, ontslakken is er niets bij, alles zat onder de bruine prut) maar ik heb nu nergens meer last van. Kan je kopen bij de betere drogist.

    Reageer
    #4

    Beste Smik en Sopper,

    Ik kan mij vinden in wat jullie melden. Wat Smik aangeeft had ik ook.
    Veel last van winderigheid die regelmatig gepaard ging met een 'losse flodder'.
    In mijn geval bleek het echter een irritatie aan de dikke darm te zijn.
    Ik bleek namelijk een soort allergische reactie te hebben op een bepaald merk glijmiddel of rubber.
    Ik ben nu met mijn vriend Oche langzaam maar zeker wat zaken aan het uitsluiten zodat ik er in de toekomst geen last meer van heb.

    groetjes, gertje

    Reageer
    #5

    Ik heb eens een week lang mijn winden opgehouden, maar toen had ik toch echt het idee dat dat de oplossing niet was. Men begon te klagen over mijn lijflucht en mensen vroegen zich af of ik misschien een rotte kies had, zo stonk ik ook uit mijn mond.

    Je kan bij het drogist speciale tabletten halen, welke de winderigheid tegengaat en de bijverschijnselen achterwege laat. Ik ben alleen de naam van deze tabletten vergeten.

    groetjes

    Anton Tienvier

    Reageer
    #6

    Mijn vriend Oche had hier ook zo last van. Ik ontslak hem nu 1 keer per week, om precies te zijn iedere zaterdagmiddag, en het helpt enorm! Ontslakken kan je niet alleen, en je hebt er iemand bij nodig die tegen een stootje kan, je relatie moet echt goed zijn, anders word je vies van elkaar.
    Wij doen het zo (PS. ik leg het zonder schaamte uit omdat we mekaar toch niet kennen - fijn is dat toch van internet!!!).
    - leeg je darmstelsel eerst zoveel mogelijk en ga naar de badkamer (verwijder dingen die niet vies mogen worden)
    - breng vaseline aan op en een beetje in je kringspier
    - sluit een tuinslang aan op een kraan en laat deze vol lopen met water (dus: lucht eruit!)
    - stop het einde van een tuinslang in de anus (dat kan je partner het beste doen; je ontspannen is nu heel belangrijk!!!)
    - zet de kraan zachtjes aan, gebruik lauw water
    - laat de kraan aan tot de eerste echte forse buikkrampen optreden (niet eerder!!!)
    - trek de slang met een ruk uit de kringspier en blaas zo hard mogelijk het aanwezige vocht naar buiten (je partner kan het beste een paar oude lakens enzo in de buurt leggen om te deppen)
    - als de darmen leeg zijn: kringspier weer insmeren met vaseline

    Succes! Groetjes Margreet

    Reageer
    #7

    Dag Margreet,
    Ontslakken is niet zonder risico hoor! Mijn vriendin deed het tot voor kort altijd bij mij. Het hielp goed tegen winderigheid en het is natuurlijk een goede en goedkope manier om je lichaam te zuiveren van al die rommel die je tegenwoordig binnen krijgt. Maar bij mij is het een keer mis gegaan. De kraan stond aan, ik kreeg behoorlijke kramp en toen ik de tuinslang wilde uittrekken verkrampte mijn kringspier zo dat de slang niet meer los ging. Toen heeft mijn vriendin een enorme ruk gegeven aan de slang, hij schoot los, maar niet zonder gevolgen. Een anus ruptuur die moest worden gehecht!
    Sindsdien gebruik ik 1x per week klysma's (en dan direct een paar tegelijk). Het kost wel veel tijd (ongeveer een half uur na het inbrengen van ongeveer 3 tot 5 klysma's moet je rekenen op 2 uur op de wc zitten).
    Groetjes, Ray

    Reageer
Reageer op: Problemen met winderigheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief