Stopen met roken voor me vriend?

 • #1

  Ik heb al bijna 2 jaar een relatie met me vriend. In het begin van onze relatie had hij aangegeven dat hij wou dat ik stopte omdat hij het slecht vind voor me gezondheid en hij er zelf niet van houd en de geur niet fijn vind hij vind ook dat als ik ooit kinderen zou krijgen het niet goed voor hun is ook al stop ik voor de zwangerschap het zou nog in me lichaam zitten. Je bent natuurlijk in de begin van je relatie zo verliefd dat je alles voor de andere overhebt. Na een paar maanden wou ik weer roken door de ruzie's die we hadden en omdat ik het heel erg miste. Toen ik dit aan hem vertelde dat ik weer wou roken zei hij dat het door een vriendin van mij kwam omdat zei ook rookt en als ik met haar zou zijn zou dat mij motiveren om het te doen. Waardoor de ruzie helemaal uit de hand liep omdat hij niet inzag dat ik het zelf wou. Toen ik aan hem vroeg waarom hij eigenlijk iets mij begonnen was als ik dronk en rookte (ik dronk ook maar dat wou hij ook niet omdat hij anti drinken en roken is met het drinken heb ik geen probleem) was zijn antwoord ik weet dat je niet zo bent maar gewoon deed omdat de rest het deed. Ik heb hem goed duidelijk maakt dat ik het zelf wou en dit soort dingen nooit voor iemand anders zou doen. Na een paar maanden gerookt te hebben ben ik weer gestopt na een paar ruzies en hij dreigde het uit te maken hij zei dat het hem te veel pijn deed. Nu ben ik anderhalf jaar verder en rook ik stiekem achter zijn rug omdat ik bang ben voor zijn reactie als ik zeg dat ik weer wil roken. We willen ook samen wonen maar ik heb niet het gevoel dat ik mezelf kan zijn en als ik dat tegen hem zeg krijg ik als antwoord terug dus roken en drinken ben jij. Maar ik kan hem maar niet uitleggen dat ik mezelf onderdruk voel en ik mijn eigen keuzes niet kan maken omdat hij er altijd wel iets op verzint. Voor de rest is hij de liefste jongen die ik maar kan wensen wat ik ook wil hij zorg dat ik het krijg. En hij doet ook echt zijn best voor mij. Maar met dit weet ik me geen raad en hoe ik erover moet denken..

  Reactie
  #2

  Hmm jouw vriend lijkt mij erg egoïstisch. Het is jouw leven en jouw lichaam als jij wil roken en drinken dan moet je dat lekker doen.

  Reactie

  Heb je last van klachten als gevolg van alcohol, drugs en/of roken?
  En maak je je zorgen of ben je onzeker over je gezondheid?
  En heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum?

  Overweeg dan de mogelijkheid om gebruik te maken van ons kosteloos gezondheidsonderzoek.
  Meer weten?
  LEES VERDER

  doktergezondheidsonderzoek
  #3

  Verslavingen zijn vaak om een leegte op te vullen, een houvast te voelen. Roken werkt wel aardend. Er mee stoppen zou je voor jezelf moeten doen. Als mensen gaan drammen bereiken ze ook meestal het tegenovergestelde. Roken is natuurlijk niet goed voor je gezondheid. Zo belast het je lichaam met gifstoffen, waaronder cadmium, zorgt het voor verzuring van je lichaam en voor tekorten aan vitaminen en mineralen, waaronder zink en vitamine C. Als je zwanger wil  worden is stoppen eigenlijk niet voldoende.

  Reactie
Reageer op: Stopen met roken voor me vriend?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief