tijdsduur roken na klaplong

  • #1

    Ik had een vraag vooral uit nieuwsgierigheid: Hoelang moet je wachten na het herstel van een klaplong om te roken? Ik heb eerder nog nooit gerookt, maar na mijn operatie van een klaplong zeiden de doktors dat ik niet meer mocht duiken voor altijd, maar ook dat ik 'voor nu even niet mag roken'. Ik vraag me af hoelang het duurt voordat dat wel meer zou mogen. Niet dat ik dat zo zeer van plan ben, maar toch zou ik het een keer willen proberen.

    Mvg Pieter

     

    Reageer
    #2

    ca 4 weken...maar als ik je een goede raad mag geven: Doe het  niet...

    Reageer
    #3

    Doe het niet als in nooit meer? Stel als ik het ooit doe (maakt niet uit welke leeftijd) wat zullen de nadelen zijn in vergelijking met een normale long?

    Reageer
    #4

    Inderdaad als in"nooit meer".   Roken is verslavend en veroorzaakt longkanker naast een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Eigenlijk zou dat reden genoeg moeten zijn.

    Een klaplong kan gevoelig zijn voor hoesten. Je zou sneller weer een klaplong kunnen  krijgen. Roken heeft invloed op je luchtwegen waardoor deze gevoeliger worden en je sneller gaat hoesten.

    Reageer
    #5

    Ik denk dat als je rook van een sigaret inhaleert, je dan meer kracht zet en je longen strakker vacuüm trekt dan bij gewone ademhaling. Grotere kans dat door die druk je long weer knapt. Lijkt me trouwens ook niet de bedoeling dat je  nu ballonnen gaat lopen opblazen ofzo.

    Maar ook al is na een aantal weken of maanden (precieze tijd kunnen artsen je vertellen, ligt er ook aan of je gedeeltelijke klaplong had of ernstig) je long weer genezen, dan nog lijkt roken me niet de meest ideale hobby. Super ongezond, saai en zonde van je tijd en geld.

    Reageer
    #6

    En als je dan met dat roken wat cannabis meeneemt vervijfvoudigt je kans op een volgende klaplong!

    Reageer
    #7

    Vervijfvoudigt is onmogelijk de kans is namelijk 33 tot 25 % dat het herhaalr dat maal 5 is +125 dus dan krijg meer dan 1klaplong volgens u dat is niet waar. De kans is wel groot dat het herhaalt

    Reageer
    #8

    Hallo

    ik heb 3weken geleden een klaplong gehad door een ingreep dus niet spontaan. Ik mis het om te kunnen roken. Hoelang moet ik wachten?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Voor je longen is dat dus helemaal niet goed na een klaplong. Misschien is dit het moment om er dan helemaal mee te stoppen

    Reageer
    #10

    Door wat voor operatie is het gebeurd

    bij mijn namelijk ook

    Reageer
Reageer op: tijdsduur roken na klaplong


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief