*Meest vreemde vraag ooit*

  • #1

    Hallo allen,

    Hierbij mijn volgende vraagstuk... Allereerst een opmerking vooraf: Het is een gruwelijk vreemde vraag welke spontaan in mij opkwam, en ik wilde dit gelijk bespreekbaar maken. Anonimiteit staat hierbij hoog in het vaandel.

    Laat ik voorop stellen.  Ik heb een hele sterke band met mijn familie (ouders) en broertje / -zusje en zie niet graag dat deze "aangetast" wordt.

    Nu weet mijn familie van het feit dat ik in het verleden een gelegenheids / recreatief gebruiker ben geweest, en ze zijn daar (natuurlijk) niet optimistisch over gestemd.... Echter, met name het maandelijks gebruik van MDMA ( Ecstacy ) op avonden wanneer we met vrienden bij mekaar kwamen zijn gewoonweg onvergetelijk gebleken. Het is al enkele jaren geleden dat ik voor het laatst zulke medicijnen (Lees: "rotzooi") heb gebruikt, maar ik kon er "prima" mee overweg, ÉCHTER....

    Tóch wil ik zoiets nog een keer heel graag meemaken. Mijn ouders weten dat ze me niet kunnen tegen houden, met met als argument dat zij nogal "tegen" zijn, zal ik het ook niet snel meer gaan doen. Zojuist kreeg ik een ingeving. Een soort van "gulden middenweg". Een manier om dit voor eens en altijd achter me te laten. Namelijk:

    > WAT NU ALS IK MIJN OUDERS DE VRAAG STEL OF WE MET ZIJN VIJVEN - INCL. BROER EN -ZUSJE -  ÉÉN KEER GEZAMENLIJK EEN AVONDJE (ONDER TOEZICHT / BEGELEIDING / MEDISCHE MONITORING) GAAN "SPACEN" ?! <

    Ik beloof mijn ouders hiervoor plechtig het nooit meer te doen wanneer zij ermee instemmen. Dit klinkt als een soort van chantage, maar om dit samen met familie eens in mijn leven te mogen ervaren, lijkt me gewoonweg prachtig. Ik zou zo graag willen dat pa en ma dit ook één keer kunnen ervaren. Het is namelijk iets wat gewoonweg niet te beschrijven is, en ik kan dit hoofdstuk afsluiten wanneer mijn familie WÉÉT wat het is, hoe het voelt en wáárom mensen dit innemen. Wellicht krijgen zij dan ook wat meer begrip voor mijn geschiedenis als recreatief (MDMA) gebruiker.

    Toch, om dit idee bespreekbaar te maken met mijn ouders zal behoorlijk wat teweeg brengen... hebben jullie tips voor me hoe ik dit aan kan pakken?Dit gezegd hebbende:

    1. Ik ken professionals (vrienden) uit de medische wereld (M en J) die ik eventueel als "tripsitter" kan vragen. Ook een goede vriendin (S) van me met véél ervaring op het gebied van MDMA kan ik hiervoor vragen. Zij kunnen letten op signalen en / of  eventueel vroegtijdig hulp inschakelen mócht er iets fout gaan (Hoewel ik die kans bij een veilige dosering i.c.m. geteste tabletten zeer laag inschat)
    2. Wanneer is het de juiste "timing" om zoiets te vragen? M.a.w.  Ik neem aan dat ik dit niet kan vragen op het moment dat we gezellig bij opa en oma op de koffie gaan.
    3. Kan ik érgens buiten het illegaal circuit dit spul inkopen?
    4. Zijn er professionele "trip-sitter" teams wie ik een avondje kan vragen om te monitoren? Zo ja, waar vind ik zo een team / groep? Geld speelt geen rol wanneer het om (m.n. subjectieve veiligheid) gaat.
    5. Is er een manier om dit op een overtuigende wijze aan mijn ouders voor te leggen? In een soort Jip- en Janneke taal, maar dan voor volwassenen (?)
    6. Zijn er vanuit jullie kant andere ideeën om de risico's te minimaliseren?

    O, en voor diegene hier die dit nog nooit geprobeerd hebben, blijf er (om risico's uit te sluiten) gewoonweg vanaf. "Voorkomen is beter dan genezen" is hierbij het uitgangspunt en het is niet mijn intentie mensen hier wat aan te smeren. Het betreft hier een persoonlijke kwestie waarbij ik graag mijn ouders (in mijn ogen) een eenmalige gezamenlijke ervaring aan wil bieden. Hoewel ik vrees voor hun reactie, "weet" ik simpelweg dat dit voor hun ook een prachtervaring zal worden, mits zij zich op hun gemak voelen natuurlijk. Enfin:

    P.s. Aanvullende informatie:  Mijn leeftijd is mid-20, die van mijn ouders rond de 60. Momenteel woon ik zelfstandig. Mijn ouders verkeren tevens in zéér goede gezondheid en wonen op steenworp afstand.  Ik zie mijn ouders behoorlijk vaak en hebben (zoals reeds genoemd) een zeer hechte band. Ik hoop niet dat dit idee mijn ouders in een of andere manier zal schaden.

    In afwachting van jullie deskundige reactie,

    Alvast mijn dank.

    Hartelijke groet,

    Huub M.

    Reageer
    #2

    Hoi

    Ik ben geen professional maar heb zelf genoeg zooi geprobeerd zeg maar. Ik neem nog steeds met feestjes een pil. Ik kan alleen vraag 2 en 5 beantwoorden.

    Ik denk alleen niet dat ze zich in je voorstel kunnen vinden want dit zijn mensen van een andere generatie. Tenzij je een beetje hippe ouders hebt. Mijn ouders zijn erg relaxt en van deze tijd maar als het om drugs gaat zijn ze fel tegen. Wiet vinden ze al harddrugs. En ze weten totaal niet waar ze het over hebben. Mensen die aan de pep zitten zouden ze zeggen dat ie pillen heeft gehad. En van iemand aan de pillen dat ie vast gesnoven heeft. Ik heb vaak zat gesnoven terwijl ik thuis was en ze hebben echt geen idee gehad. Maar met een pil op hoef ik dat niet te doen vanwege alle trekjes in mijn gezicht 🙂

    2. Wanneer is het de juiste “timing” om zoiets te vragen? M.a.w.  Ik neem aan dat ik dit niet kan vragen op het moment dat we gezellig bij opa en oma op de koffie gaan.

    > als je dit écht wil vragen zou ik het doen op het moment dat iedereen relaxt is en er een leuke sfeer hangt. Geen idee of jullie wel eens samen komen in het weekend en dan gezellig samen kletsen en het gesprek die kant op gaat. Dat je dan zegt dat zij nog nooit puur geluk hebben gevoeld en jij wel. Als ze het niet geloven dat je het voorstelt. Zo iets. Nieuwsgierig maken.

     

    5. Is er een manier om dit op een overtuigende wijze aan mijn ouders voor te leggen? In een soort Jip- en Janneke taal, maar dan voor volwassenen (?)

    dat het aantal doden door alcohol vele malen hoger ligt als bij X?

     

    Ben benieuwd of je het doet en wat ze zeggen haha. Ik vind het nogal gedurfd om je goeie band met je ouders ervoor op het spel te zetten.

    Die van mij zouden me meteen in schrijven bij een afkick kliniek

    Reageer
Reageer op: *Meest vreemde vraag ooit*


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief