alcohol roken benauwd

  • #1

    hallo..

    ik vraag me af of iemand hier meer last van heeft..

    als ik weken niets drink ben ik mezelf en rook ik gewoon sigaretjes ..

    ben bekend zoals de dokter mij het zegt hyperventilatie.

    hap naar lucht hele dagen door dus ja..

    na een avondje bier drinken is het de volgende dag een paar dagen game over.. ik kan als ik opsta nog een sigaretje roken tot dat het alvohol is uitgewerkt.. na 12 uur middag ofzo gaan we ogen achterste voren staan als of ze in me hoofd gedrukt worden en ik scheel kijk...

    ontzetttende moeite met ademen en alleeen maar klachten angstig en totaal niet kunnen roken.. soms toch eigenwijs en na 3 hijsjes hem weg gooien en denken dat je het loodje legt zwaaar benauwd alsof iemand me keel dichtknijpt..

    dit kan gerust een week lang aanhouden..

    daarnaast me benauwdheid... 2 dagen nuchter schiet ik wakker in de nachten zwetend en schrikkend happend naar lucht..

    middenrif lijk wel ontstoken te zijn ofzo want op me rug in slaap vallen kan totaal niet meer ik merkt dat ik dan heel vaak schrik als ik bijna in slaap val..

    dit leven maakt me gek echt ken hier niet meer tegen..

    dokters zeggen me alleeen maar is hyperventilatie..

    einde juli naar de longarts testen doen.,.,

    hooop stom gezegt dat ze wat vinden ofzo want ik word gestoord..

    elke dag zelfs nuchter sta je op meteen benauwd happe  naar lucht..

    leven doe ik niet meer met plezier.. bahh

    Reageer
    #2

    Alcohol en hyperventilatie gaan vaak niet goed samen...

     

    Ga eens naar een fysiotherapeut voor ademhalingsoefeningen voor de hyperventilatie en laat de alcohol eens achterwege totdat er iets aan je hyperventilatie is gedaan

    Reageer
    #3

    ik weet dat het niet samen gaat en merk 0ook echt dat de klachten verergeren..

    ik kan gewoon dan een week niet roken en daarna kan het weer ..

    maar ik vind het zo vervelend.. alcohol alleen op vrijdag wat maar het verpest meteen me weekende

    Reageer
    #4

    ik kan me wel een beetje vinden in de reacties. ik loop er intussen ook al 5 jaar met rond en het is naarmate de jaren verergerd. ik heb het enkel als ik de dag ervoor wat alcohol gedronken heb (roken doe ik niet). mijn symptomen zijn dan; veel honger maar amper iets binnenkrijgen, benauwd gevoel in de slokdarm, last van de darmen, soms trillen, soms moeilijk ademen. nu krijg ik het intussen ook van koffie. deze symptomen heb ik dan hele dag door tot ik een goede nachtrust heb gehad, zijn ze volledig verdwenen (raar toch)

    het wordt zelfs zo erg dat mijn dagelijks leven er onder gaat leiden. als ik een date heb, mag ik ervoor niet vettig eten of veel eten, of de dag ervoor drinken want dan weet ik dat ik de symptomen ga krijgen. Als ik dan toch besluit te gaan is het enige middel dat helpt 'alcohol', na 1 a 2 glazen wijn voel ik me beter. dit is voorlopig de enige oplossing om er van af te geraken, mja niet de juiste want dan zou ik elke dag moete drinken en elke dag met dat gevoel opstaan.. kan iemand mij helpen of zijn er nog personen in deze situatie?

    • lvevev
    Reageer
    #5

    Hi,
    Ik zit met precies de zelfde problemen.

    Als ik een avondje drink begint bij mij de volgende dag de hel. Het gaat allemaal prima tot de alcohol uit werkt rond 13:00-16:00. Dan begint de hel: ontstoken keel, dichtgeknepen keel, amper adem krijgen. Echt tot stikken aan toe.
    Het is voor mij erg bijzonder dat dit gebeurt aangezien ik altijd 2-3 keer per week ging stappen zonder er last van te hebben. Nu de afgelopen 1,5 jaar durf ik amper nog te drinken omdat de klachten de volgende dag zo heftig zijn.

    Hebben jullie hier inmiddels een reden/oplossing voor gevonden? Ik zit namelijk echt met mijn handen in het haar.

     

    Reageer
Reageer op: alcohol roken benauwd


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief