Burn-out. Wat te doen als je vastloopt door een burn-out?

Last van burn-out klachten? Een psycholoog kan je goed helpen.

Dokter.nl partner Psychologen Nederland heeft een psycholoog die bij je past.

Wij zijn bereikbaar op ma t/m do tussen 08.30 – 20.30 en vrijdag tot 17.30 uur.
  • Persoonlijk advies
  • Direct hulp, dus geen wachtlijst
  • Behandeling die past bij jouw klacht
  • Kies een behandelaar die bij jou past
  • Altijd een behandelaar in de buurt
  • Behandelingen in de avonden en weekenden mogelijk
Wij werken samen met

Psyned is een onafhankelijke instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Bij ons zijn meer dan 250 zelfstandige psychologen en therapeuten aangesloten, verspreid door heel Nederland. Wij koppelen mensen met mentale klachten aan de juiste behandelaar. Lees meer

Klanten beoordelen deze dienst met een 8.7 op Trustpilot

Een burn-out kan je behoorlijk in de weg zitten

Burn-out klachten kunnen het dagelijks leven behoorlijk belemmeren. Door de stress zijn lichaam en geest uitgeput waardoor je met veel tegenzin naar je werk gaat. Je kunt geen energie meer vinden voor de werkzaamheden en mede hierdoor functioneer je niet meer naar behoren.

Misschien denk je dat de klachten vanzelf wel over zullen gaan en dat het wel mee valt. Maar uit ervaring blijkt dat indien je met burn-out klachten door blijft lopen, de klachten zullen toenemen. Waardoor het alleen maar langer duurt voordat je door behandeling van deze klachten af bent. Het is dan ook belangrijk in een vroeg stadium de burn-out klachten te laten behandelen.

Burn-out klachten zijn goed te verhelpen

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk voor het effectief behandelen van burn-out klachten. De nadruk ligt allereerst erop dat de klachten afnemen. Rust en ontspanning zijn bij een burn-out erg belangrijk. Tijdens de therapie leer je om negatieve gedachtes om te zetten naar positieve gedachtes.

Zodat de negatieve denkpatronen die ervoor zorgen dat je piekert worden doorbroken. De lengte van de behandeling heeft te maken met de intensiteit van jouw klachten. Echter vaak merk je na enkele sessies en rust al dat de klachten afnemen.

 

"Door de behandeling heb ik weer contact gemaakt met mezelf en weer leren voelen. Ik heb leren kijken naar mezelf, doe weer dingen die ik belangrijk vind en maak hier tijd voor, durf voor mezelf op te komen, maak me minder druk.Karin

Dokter.nl partner Psychologen Nederland heeft een psycholoog die bij je past.

Wij zijn bereikbaar op ma t/m do tussen 08.30 – 20.30 en vrijdag tot 17.30 uur.
"De psycholoog heeft een stuk met mij meegewandeld op mijn pad, en mij geholpen om de weg te vinden. Het was zwaar, maar het was meer dan de moeite waard. Daardoor zie ik bepaalde zaken nu anders en zit ik beter in mijn vel. Ik straal weer en kan de hele wereld aan!Yvonne

 

Betrouwbare en deskundige psychologen helpen je verder

Dokter.nl en Psychologen Nederland werken samen, zodat jij snel goede informatie krijgt en de behandeling vindt die het beste past bij jouw klacht. De Psychologen van Psychologen Nederland hebben veel ervaring in het behandelen van burn-outklachten. Vorig jaar hebben zij ruim 3000 cliënten geholpen met diverse burn-out klachten. Cliënten beoordelen de burn-outbehandeling gemiddeld met een 8!

Alle psychologen zijn afgestudeerd aan de universiteit, zijn lid van een erkende beroepsvereniging en hebben ruime ervaring in het behandelen van burn-outklachten.

"De manier van mee zoeken naar een geschikte psycholoog gebeurt op een zeer professionele en inlevende manier, de niet aanwezige wachttijden zijn buitengewoon positief. Mijn intakegesprek kon al 2 dagen laten worden gepland. Anoniem

 

Je bent zeker niet de enige!

Wist je dat 14% van de beroepsbevolking last heeft van burn-outklachten? En dat 5% daardoor langdurig thuis komt te zitten? Het is de meest voorkomende klacht op de werkvloer, maar is goed te verhelpen!

Bespreek je burn-outklachten met ons

Misschien vind je het in behandeling gaan voor een burn-out een grote stap, wij snappen dat. Je kunt ons altijd eerst even bellen voor een advies op maat. Onze telefonisten zijn psycholoog of in opleiding en kunnen goed beoordelen wat je nodig hebt en je informeren over de mogelijkheden. Mensen die ons bellen geven ons een 8.7 gemiddeld op Trustpilot!

Klanten beoordelen deze dienst met een 8.7 op Trustpilot


"De praktijkassistente heeft mijn verhaal waarom ik een psycholoog zoek zeer geduldig aangehoord. Neem je tijd zei ze. En alleen die woorden en haar empathisch vermogen liet mij vrijuit vertellen waarvoor ik belde. Haar inschatting van de aansluiting van een psycholoog met een bepaald profiel en het aangeven van een verwachting van het aantal sessies met bijbehorende kosten maakte het tot een helder en prettig gesprek. Angela

Dokter.nl partner Psychologen Nederland heeft een psycholoog die bij je past.

Wij zijn bereikbaar op ma t/m do tussen 08.30 – 20.30 en vrijdag tot 17.30 uur.
h
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief