Oorontsteking

  • #1

    Hallo allemaal.
    Ik heb nieuw op deze site dus ik weet nog niet zo goed hoe het werkt maar ik heb een vraagje.
    Ik zal beginnen bij het begin.
    Ik ben vrijdag naar de HA geweest omdat ik verkouden ben en om mijn oren te laten uitspuiten.
    Nou kreeg ik na het uitspuiten hevige oorpijn ik ben vervolgens terug gegaan naar de HA en die vertelde mij dat er nog veel oorsmeer is achter gebleven en dat mijn oren rood zagen van binnen hij stuurde me naar huis met oordruppels en ik werd verzocht om dinsdag terug te komen. Zaterdag was de pijn inmiddels zo erg dat ik naar de spoedpost ben gegaan. Die dokter vertelde mij dat er inderdaad nog veel smeer in zat en dat kan de pijn veroorzaken en dat ik minder kan horen omdat dat dus voor je trommelvlies gaat zitten maar hij zag ook dat mijn oren helemaal ontstoken waren en dat ik zeker een week aan de sofradex moet en nog antibioticapillen en dan mag ik ze pas weer verder schoon laten maken. Nou is het zo dat de medicatie wel helpt maar dat ik zelf heel erg bang ben dat die druk op mijn oren en die pijn(van de ontsteking) blijvende schade aan zal richten. Nou is mijn vraag weet iemand hier of dat kan ja/nee. Ik hoop op een antwoord. Groetjes Callista

    Reageer
    #2

    Het ligt niet voor de hand dat een goed behandelde eenvoudige otitis externa (http://nl.wikipedia.org/wiki/Otitis_externa) voor permanente schade aan het gehoor kan zorgen.

    Reageer
    #4

    De uitwendige oorontsteking is dus veroorzaakt door het uitspuiten!!!

    Mijn vraag: hoe is dit te verhelpen? Presteert de KNO-arts beter dan de huisarts(assistente) op dit gebied (m.a.w. heb je bij de KNO-arts minder kans op ontsteking ten gevolge van oor-uitspuiten?)

    Reageer
    #5

    Nee, die kans is niet veel groter. Het hangt ook een beetje van de vaardigheden van de assistente af en van de mate van ontsteking die al aanwezig was. Als je zelf hebt zitten rommelen in het oor, dan kan er al wat beschadigd zijn dat door het uitspuiten net dat zetje richting ontsteking heeft gekregen.

    De meeste KNO-artsen spuiten de oren niet uit, maar gebruiken een klein stofzuigertje dan het cerumen als het ware van het trommelvlies en diep in het oor wegzuigt.

    Goed uitgevoerd zijn beide methoden net zo effectief en veilig, maar toch zou ik liever naa een KNO-arts willen gaan, alleen is dat veel duurder omdat de KNO-arts een veel hoger uurtarief heeft en niet 12 jaar heeft gestudeerd om oortjes uit te spuiten.

    Een otitis externa als gevolg van het uitspuiten is ook weer niet zo ernstig trouwens, het zal wel snel vanzelf weer overgaan, al dan niet met behulp van wat medicijnen die de huisarts je kan voorschrijven als de huisarts dat zinvol acht.

    Reageer
    #6

    Als gevolg van oor - uitspuiten door huisarts kreeg ik tot 2x toe een verwaarloosde binnen-oor-onsteking : gevolg : accute ziekenhuisopname . Nu zijn rechter evenwichtsorgaan en  mijn rechter-oor afgeschreven gedurende al meer dan 10 jaar  : de rechter zenuw is "dood" .

    Reageer
    #7

    Vergeten : dit alles na 2x oor uitspuiten..

     

    Reageer
    #8

    Ik heb almbijna een week vreselijke oorpijn. Mijnoor zit pot dicht en doet zon vreselijke pijn. Hoelang duurt het voordat ik verluchting voel. Nu voelt het of het nooit overgaat. Antibiotica gehad maar werkt alleen als het een bacterie is maar het is natuurlijk viraal. Heeft iemandcervaring?

    Groetjes Susan.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    @Susan Terug naar de huisarts gaan.
    Die kan je beter adviseren dan mensen die hetzelfde hebben ervaren,maar waarbij de situatie misschien anders was dan bij jou.
    Zo kun je adviezen krijgen waar je jou klachten niet mee verhelpt,maar misschien wel erger mee maakt.

    Reageer
    #10

    Daar kan niemand je zo antwoord op geven. Je zult dan toch terug moeten gaan naar je arts

    Reageer
Reageer op: Oorontsteking


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief