Wat heb ik nou toch?

  • #1

    Goedemorgen,

    Mijn naam is Sandra, ik ben 44 jaar en heb last van de volgende klachten:
    - gezwollen oogleden boven en onder (al een half jaar)
    - hoofdpijn (lichte zeurende pijn, eigenlijk altijd aanwezig)
    - misselijk (vooral als ik aan het koken ben, maar als ik eenmaal eet is het wel weer goed)
    - moe

    Vooral die gezwollen oogleden gaan me tegenstaan, maar sinds 2 maanden is die hoofdpijn erbij gekomen en die is ook vrij irritant. Ik heb een half jaar terug wel allerlei bloedonderzoeken gehad voor de gezwollen oogleden, maar daar is niks uitgekomen. Maak ik me nu onterecht zorgen, ik heb namelijk zelf wel het idee dat er iets aan de hand is, maar ik heb geen idee in welke richting ik het moet zoeken en de huisarts eigenlijk ook niet. Wie herkent deze klachten en heeft en goede tip.

    groetjes Sandra

    Reageer
    #2

    Is er helemaal niemand die een goed advies heeft of die de klachten herkent???

    groetjes Sandra

    Reageer
    #3

    Het lijkt erop dat je last hebt van blefaritis, oftewel ontstoken oogleden.

    Reageer
    #4

    Blefaritis is een ontsteking van de oogleden, met name de ooglidrand waar de wimpers zijn ingeplant. Dit kan acuut of chronisch zijn. Chronische blefaritis is een vrij veel voorkomende aandoening. De symptomen zijn jeuk, irritatie en soms een rood oog. Mensen met een vette huid, roos of droge ogen hebben eerder last van blefaritis dan anderen. De aandoening kan vroeg in de jeugd beginnen en gedurende het hele leven als een chronische aandoening aanwezig zijn. Blefaritis kan ook later ontstaan.

    Klachten ten gevolge van blefaritis zijn divers. De ene patiënt voelt jeuk en irritatie, de andere krijgt rode oogleden met een gevoel van branderigheid en steken, weer anderen ontwikkelen een allergie voor de schilfertjes of de bacteriën. Soms leidt dit tot ontstekingen van andere weefsels van het oog, in het bijzonder het hoornvlies. Vooral bij ouderen kan deze ontsteking gepaard gaan met droge ogen

    Blefaritis wordt vrijwel altijd veroorzaakt door Staphylococcus aureus. Bij ieder mens zitten bacteriën op de huid. Soms dringen zij in de huid op de plaats van de aanhechting van de oogharen. De irritatie die hierdoor ontstaat, gaat soms gepaard met een overactiviteit van de nabijgelegen talgklieren. Hierdoor vormen zich schilfertjes langs ooglidrand en oogharen.

    Behandeling van blefaritis kan in chronische gevallen uiterst moeizaam zijn. Vele malen per dag reinigen van de ooglidranden met een wattenstokje met babyshampoo wordt gepropageerd.

    Reageer
    #5

    Blefaritis is vaak een chronische aandoening, wat betekent dat het langdurige zorg nodig kan hebben.
    Mogelijke oorzaken van blefaritis zijn: eczeem, een bacteriële infectie, Rosacea, allergie (contactlenzen / make-up), of door een combinatie van factoren.

    Reageer
    #7

    Ik herken veel, behalve de opgezwollen oogleden.
    Die overige klachten had ik ook, Ik voelde me altijd ziek, en uit de bloedonderzoeken kwam niks uit. De dokter dacht al dat het psygisch was, en dat ik jaren dingen had op gekropt. een week geleden barste ik open en nu blijkt het dat ik overspannen ben. Ik ben nu tijdelijk gestopt met school zodat ik als het ware uit kan zieken. Ik weet niet of dit vcoor jou ook zo kan zijn?

    Reageer
Reageer op: Wat heb ik nou toch?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief