Eten dat slecht is voor je seksleven

Iedereen is op de hoogte van de verhalen dat het eten van oesters zou bijdragen aan een actief en energiek seksleven. Een waar afrodisiacum. Maar er zijn ook voedingsmiddelen die de andere kant op werken, en dus slecht zijn voor je libido.

Eten slecht voor je seksleven

Koffie

Bij het nuttigen van normale hoeveelheden koffie is er qua libido niets aan de hand en kan de ‘extra energie’ zelfs positief zijn voor je libido. Maar bij een te grote hoeveelheid cafeïne worden er stresshormonen door het lichaam aangemaakt die een negatieve uitwerking hebben op je libido. Maar dan hebben we het over echt grote hoeveelheden cafeïne.

Sojaproducten

Soja; gezond en een belangrijke bron van eiwitten en rijk aan fyto-oestrogenen. Dit zijn een groep stoffen die planten aanmaken en die net als het vrouwelijk hormoon oestrogeen affiniteit hebben voor de oestrogeenreceptor. Deze boosdoeners maken het lastiger om in de stemming te komen. Fyto-oestrogenen zitten onder andere ook in peulvruchten, volkorengranen, noten, erwten, pinda’s en linzen.

Tonic

Een bestanddeel van tonic is kinine wat die herkenbare smaak aan tonic geeft. Volgens wetenschappers verbonden aan de Universiteit van Lagos verlaagt kinine de hoeveelheid testosteron in het lichaam. Wat de zin in seks doet dalen.

Suikers en vetten

Door het eten van producten met veel te veel suikers zal het vetgehalte uiteindelijk in je lichaam stijgen waardoor het oestrogeen niveau zal verhogen, het testosteron niveau zal dalen en het libido zal verminderen. Wit brood Het eten van teveel wit brood zal ook het lustgevoel doen afnemen. Dit geldt trouwens ook voor andere geraffineerde koolhydraten.

Mints

Het eten van grote hoeveelheden mints kan slecht zijn voor je libido. Dit komt doordat mints en pepermuntjes op smaak worden gebracht door menthol. En dit kan de hoeveelheid testosteron verminderen waardoor de zin in seks afneemt.

Alcohol

Het gezellig drinken van een glaasje wijn om de stemming te komen wekt bij veel mensen, maar wanneer er grote hoeveelheden alcohol genuttigd worden zal hierdoor het libido verlagen.

Natuurlijk gaat het bij genoemde voedingsmiddelen om grote hoeveelheden. Ook hier geldt dat het woord te niet goed is. Dus drink gerust een kop koffie, een gin-tonic en eet een lekkere witte boterham. Daarnaast zijn er tien keer zoveel voedingsmiddelen waarvan aangenomen wordt dat ze als afrodisiaca werken.

 

Bronnen: allesoverseks.be

Delen:  
5 reacties op “Eten dat slecht is voor je seksleven
 1. Grappig dat er op een gegeven moment genoemd wordt: volkorengranen, en even later ook witbrood dus… helemaal geen brood meer eten.

  Geschreven door Bob Walberg op
 2. Ik heb 4 dagen lichtbruin menstruatie ik gebruik gewoon de pil..

  Geschreven door roosje op
 3. Ben je nu in de stopweek?

  Dit eigenlijk wel het verkeerde artikel voor de vraag die je hebt.
  We hebben ook een forum waar je vragen kunt stellen.
  http://www.dokter.nl/forum

  Geschreven door Tandor op
 4. Wat moet ik doen aan blauwe voeter

  Geschreven door Aad van der linden op
 5. @Kingpin daar heb je zeker gelijk in. Immers dan ben je mentaal minder geblokkeerd. En als je mentaal geblokkeerd bent is je libido ook minder.

  Geschreven door Bob Walberg op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief