Wanneer ben je verslaafd aan alcohol?

Wanneer ben je verslaafd aan alcohol

– ADVERTORIAL – Een glaasje wijn of bier voor de gezelligheid, of om even te relaxen, daar is niets mis mee. Maar wanneer je zonder drank je niet meer prettig voelt, of alcohol nodig hebt, dan is dat een ander verhaal. Wanneer ben je eigenlijk verslaafd aan alcohol?

Wat is een alcoholverslaving?

Bij een alcoholverslaving is het ‘willen’ drinken overgegaan in ‘moeten’ drinken. Je kunt ook zeggen dat een ander woord voor verslaving afhankelijkheid is. Wanneer je zowel geestelijk als lichamelijk afhankelijk bent van alcohol, dan spreken we van een alcoholverslaving.

Wanneer ben je verslaafd?

Je raakt niet van de ene op de andere dag verslaafd aan alcohol. Het ontwikkelen van een alcoholverslaving is vaak een proces van jaren. Een proces waarbij je langzaam zowel geestelijk als lichamelijk, afhankelijk bent geworden.

  • Geestelijke afhankelijkheid
    Wanneer je geestelijk afhankelijk bent, dan voel je niet prettig zonder alcohol. Op de momenten dat je niet kunt drinken, dan denk je er veel aan en dat beïnvloedt weer je humeur. Maar je bent ook geestelijk afhankelijk wanneer je drinkt om de werkelijkheid te ontvluchten, bijvoorbeeld om problemen te vergeten.
  • Lichamelijke afhankelijkheid
    Op het moment dat je lichamelijk verslaafd bent, krijg je wanneer je stopt met drinken ontwenningsverschijnselen. Het gaat bijvoorbeeld om symptomen zoals: zweten, slecht slapen, trillen, prikkelbaar en je angstig en gespannen voelen.

De volgende stap

Heb jij een alcoholverslaving? Pak dan je verslaving aan. Onthoud hierbij dat het stoppen vaak niet het lastigste is, maar het op lange termijn volhouden. Voor welke manier je ook kiest om je verslaving aan te pakken, zorg dat je omgeving erbij wordt betrokken. Want je hebt mensen nodig die je steunen, zodat je het niet alleen hoeft te doen.

 

Voor meer informatie en hulp, kijk op www.trubendorffer.nl

Delen:  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief