Is er een kans dat ik zwanger ben?

Online ZorgZus
 • #1

  Hoihoi,

  Ik ben 3 dagen voor mijn stopweek gestopt met de pil omdat ik er 1 vergeten was. In die 3 dagen heb ik twee keer seks gehad. Nu dacht ik: dan las ik dan een stopweek in. Nu, na de stopweek ben ik twee dagen te laat begonnen. Is er kans dat ik zwanger ben? En heeft iemand dit al eerder gehad?

  Dankjulliewel!

  xx

  Reageer
  #2

  Heb je wel je onttrekkingsbloeding gehad in de stopweek?

  Reageer
  #3

  Hoi. Dankjewel voor de reactie.

  Nee, maar dat kan ook liggen aan dat ik de week daar voor ongesteld was misschien? Ik ben de week voor de stopweek 1 pil vergeten. Deze pil heb ik na 12 uur ingenomen. Toen ben ik ongesteld geworden, terwijl ik wel elke dag mijn pil nam. Ik vraag me af, want het kan eigenlijk niet dat je zwanger kan worden als je het in de vervroegde stopweek doet, toch ? Of is dit wel mogelijk. Ik ben een beetje in de war. Ik heb de bijsluiter ook gelezen, maar ik wil graag meningen van anderen horen.

  Reageer
  #4

  In principe raak je niet zwanger als je de stopweek eerder start.
  Maar er is wel een klein risico omdat je te laat met de pil bent begonnen. Maar dat is dan wel een heel klein risico. Sperma zou namelijk in een heel gunstig geval tot 7 dagen kunnen overleven.

  Het eerder stoppen is dus niet het risico maar wel de vergeten pillen in de eerste week. En eventueel de vergeten pil als dat ook in de derde week was.

  Reageer
Reageer op: Is er een kans dat ik zwanger ben?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief