Zwangerschapsdiabetes, maar te kleine baby?!?!

  • #1

    Hoi iedereen,

    Ik zal het kort houden!
    Wel ik ben 31 weken zwanger en heb zwangerschapsdiabetes en tegelijkertijd is mijn baby aan de lichte kant. Niets om me zorgen over te maken, omdat ik zelf geen grote ben, maar het klinkt voor mij zo onlogisch... Ik heb gelezen dat je met zwangerschapsdiabetes heel goed op je eten moet letten, omdat het gevaar er anders is dat je baby te zwaar wordt.. Ik vind nergens iets terug over zwangerschapsdiabetes en een iets te lichte baby.
    Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik toch al verschillende keren goed gezondigd heb en de baby blijft aan de lichte kant, maar heel gezond.
    Alles groeit en functioneert zoals het hoort.

    Moet ik me dan zoveel zorgen maken over mijn zwangerschapsdiabetes? (moet enkel op mijn eten letten en prikken, geen insuline spuiten) Of maken ze eerder van een mug een olifant?

    Reageer
    #2

    Zwangerschapssuiker is goed te behandelen, maar gebeurt dat niet dan kan dat ernstige gevolgen voor jou en je baby hebben. Je baby krijgt namelijk te veel suiker binnen en maakt daarom extra insuline aan. Deze insuline zorgt ervoor dat de glucose wordt omgezet in vet.
    Je kind groeit daardoor harder dan gebruikelijk. Dit betekent dat de bevalling langer kan duren en de kans op een keizersnee, vanwege de grootte van je kind, toeneemt. Daarnaast zorgt de suiker ervoor dat de longen niet genoeg kunnen rijpen. Ook is de kans op vroeggeboorte groter als je zwangerschapssuiker hebt..
    Met een baby die iets te licht is heeft dat verder niets te maken. En van een paar keer zondigen gaat je baby niet plotseling groeien, maar goed is het niet.

    Reageer
    #3

    Heb ook zwangerschapsdiabetes gehad, baby liep volgens de echo's een week voor op groei. Ben ingeleid met 37 weken en de kleine woog iets meer dan 2800 gram. Dus niet echt een grote meid zeg maar. Maar het risico erop is er wel en echo's zeggen niet alles, mijn zgn. reuzebaby bleek een baby van normaal formaat en van een collega, die geen diabetes had, werd op de echo een groei achterstand gezien en vervolgens bleek dat ook een 'normale' baby... Ik moest overigens wel insuline spuiten. Kom in mijn zwangerschappen altijd erg snel aan, voor de 12 weken zie je het bij mij echt al wel en bij de laatste met 8/9 al....

    Reageer
    #4

    Ik had zwangerschapssuiker en mijn dreumes van 14 maanden blijft onder de normale lijn qua lengte en moet bij-eten om op gewicht te komen en te blijven. Ik vraag me af of dit met elkaar verband houdt. Ik ben bevallen met 38 weken en 2 dagen, en kees heeft een paar dagen op de couveuse afdeling gelegen ivm te lage suikers (hij maakte na de bevalling teveel insuline aan, wat normaal schijnt te zijn bij zwangerschapssuiker, en wat ontstekingswaarden in het bloed. Het is ook gewoon een heel beweeglijk mannetje. Is het verstandig om hem eens z'n bloedsuikerwaarden te laten prikken?

    Reageer
    #5

    Ik zou het dan toch maar eens laten checken

    Reageer
    #6

    Ik had ook een vraagje hier over.. mijn waardes overdag zijn opzich wel redelijk stabiel en goed alleen de nuchtere waardes zijn iets te hoog waardoor ik moet starten met insuline (nu 34+3 weken zwanger) mijn kindje had een groeiachterstand die nu opzich wel weer richting gemiddelde gaat maar nu las ik dat ze zwangeren die diabetes hebben ongeveer inleiden met 38 weken is dit bij iedereen zo? Of alleen als je baby te groot is en of je insuline spuit?

    Reageer
Reageer op: Zwangerschapsdiabetes, maar te kleine baby?!?!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief