Trage(tijdelijke) schildklier gekregen tijdens zwangerschap

  • #1

    Mijn vriendin heeft na de bevalling van onze dochter last gehad van een trage schildklier.(3 jaar geleden) Hiervoor had ze toen thyrax gekregen.

    2 a 3 maanden geleden heeft ze bloed geprikt en alles was goed. Nu is ze 11 weken zwanger en na bloedonderzoek blijkt dat ze weer een wat tragere schildklier heeft. Waarschijnlijk zal ze hiervoor weer thyrax krijgen. Nu lees ik dat onbehandelde "patienten" verhoogde kans hebben op een kind met ontwikkelings en groei stoornissen.

    Omdat ze de eerste weken nog geen medicijn hiervoor kreeg is heeft zij hier ook een verhoogde kans op of is ze nog op tijd?

    Kan iemand hier aub op reageren? De gyn is er pas weer na het weekend en kunnen dus de vraag niet bij hem kwijt.

    Alvast bedankt,

    Fur

    Reageer
    #2

    Het is heel onwaarschijnlijk dat een ongeboren kind al in een vroeg stadium van 11 weken zwangerschapsduur aangeboren afwijkingen krijgt. Het is goed om dit te laten nakijken, maar ik denk niet dat er iets afwijkends gevonden zal worden. Succes.

    Reageer
Reageer op: Trage(tijdelijke) schildklier gekregen tijdens zwangerschap


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief