Negatieve test maar voel me wel zwanger

  • #1

    Ik moet toch eens mijn verhaal kwijt.
    Ik wil graag weten of er meer zijn die dit hebben meegemaakt. Eind december heb ik ongeveilig gevreeen (stom) en heb sinds dien geen menstruatie meer. Ik gebruik de pil al lang maar heb begin december deze niet goed gebruikt wegens ziekenhuisopname. Ik heb nooit gedacht aan een zwangerschap, ik was daar niet mee bezig (geen relatie) tot er klachten ontstonden. Ik moest steeds plassen, was af en toe uit het niets verschrikkelijk moe, bandenpijn onder in mijn buik, misselijk zeurderig gevoel zonder oorzaak en harde opgezette onderbuik.'s nacht wordt ik vaak wakker met steken laag in mijn buik. Na de 2e ontbrekende menstruatie toch maar een test gedaan maar bleek negatief. Niet zwanger. Maar de klachten houden aan. Ik merk dat mijn emoties in de weg zitten, dan ben ik vrolijk dan weer verdrietig. Ik wordt gek van mezelf. Nog een keer testen weer negatief. Naar de dokter geweest. Hij vermoed geen zwangerschap maar heeft mij doorverwezen naar de gynaecoloog maar daar kan ik pas eind april terecht pff. Ik weer testen en weer negatief.. nee ben niet zwanger maar voel me echt raar.. ik ben slank maar heb echt een buikje gekregen die ik maar steeds probeer in te houden maar dat lukt niet meer. Ik denk alleen aan eten maar het is nooit goed genoeg. Ik heb aan schijnzwanger gedacht maar dat is vaak als je graag kinderen wilt hebben en je daar heel erg op hoopt, maar ik ben daar op dit moment helemaal niet mee bezig. Ik maak me best zorgen..ik probeer het van me af te zetten maar dat gaat moeilijk, vandaar dit bericht. alvast bedankt voor het lezen.

    Reageer
    #2

    eind april pas? wat moet je in Nederland toch altijd belachelijk lang op een specialist wachten!
    ga anders terug naar de huisarts en vraag of hij een echo onderbuik wil regelen, dit lukt vaak wel binnen een week.
    hij kan ook even bloed laten prikken.
    sterkte, groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    Heeft de behandelend arts je onderzocht op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap? Heb je nog steeds last van steken in je buik? Als dit niet gebeurd is (wat ik mij niet kan voorstellen!) dan dient dat met spoed te gebeuren, want een EUG kan erg gevaarlijk zijn!

    De hCG-waarde (zwangerschapshormoon) blijft lager dan bij een gezonde zwangerschap en stijgt veel minder snel. De klachten zijn buikpijn en/of bloedverlies en lijken op klachten als bij een miskraam. Vrouwen met een verhoogd risico moeten alert zijn en zich laten controleren door een echo te laten maken. Indien er geen zwangerschap te zien is in de baarmoederholte en het hCG is hoog, dan kan dat betekenen dat er een EUG is.

    Het aantonen van een zwangerschap gebeurt met een zwangerschapstest in de urine. Indien er klachten zijn en de zwangerschapstest positief is, zal de arts de vrouw verwijzen naar een gynaecoloog voor een inwendige, vaginale echo. Met deze echo kan de gynaecoloog zien of de zwangerschap zich in de baarmoeder bevindt.

    Als er echoscopisch geen duidelijke zwangerschap in de baarmoeder aanwezig of alleen wat vocht in de buik, en een hoge humaan chorion gonadotrofine (hCG)hormoonconcentratie, dan is de kans op een EUG groot. Is deze waarde laag en zijn er weinig klachten, dan kan er eventueel worden afgewacht, hoewel de kans op een EUG aanwezig blijft. Dan volgt er poliklinische controle met herhaling van het bloedonderzoek en de vaginale echoscopie.

    Wanneer de waarde van het hCG hormoon in het bloed daalt, blijkt daaruit dat de EUG vanzelf oplost. Bij het dalen van het hCG blijken de meeste rupturen van de eileider te ontstaan. Het zwangerschapshormoon wordt gecontroleerd tot het niet meer aantoonbaar is.

    Wanneer het hCG hormoon dezelfde waarde houdt of stijgt, terwijl met de echo nog steeds geen zwangerschap in de baarmoeder wordt gezien, dan is de kans op een EUG groot.

    Soms bevindt zich zowel in als buiten de baarmoeder een zwangerschap, dit wordt heterotopische zwangerschap genoemd. Een EUG kan dan pas laat ontdekt worden, omdat er in de baarmoeder ook een vrucht wordt gezien die het hoge hCG kan verklaren.

    Reageer
    #4
    Reageer
    #5

    hallo

    ik herken je klachten! ik ben echter al wel een tijdje bezig om zwanger te worden. Echter op een heel nuchtere manier. mijn testen zijn ook negatief maar ben echt een buikje aan het krijgen. Ook vaak misselijk, heb het vaak koud (ook als het erg warm is), zit onder de puistjes en ben heel emotioneel. Ik heb de afgelopen 4 maanden om de 6 a 7 weken 1 dag gebloed. Erg raar allemaal. Ook heb ik een zwangerschapsstreep van mn navel tot schaambeen. Ik heb nu ook een doorverwijzing van de ha. Ik kon echter ook pas over 3,5 week terecht. Ik heb nu een echopraktijk gevonden waar ik volgende week al terecht kan. Ik hoop dat jij ondertussen al wel wat meer weet!

    Reageer
    #7

    Hoi allemaal,

    Mijn dromen vallen in duigen. Ik was 6 weken zwanger! Gister bij VK geweest en inwendige echo gehad omdat we uitwendig niet veel konden zien! ze zag wel wat maar het hartje klopte niet. Ze zei "of we maken te vroeg een echo maar ik denk dat het niet goed lijkt" Over 2 weken weer een echo om te kijken hoe het ermee staat. Ze zei "als het niet goed is krijg je binnen enkele dagen een hevige bloeding! Vandaag kon ik het niet laten en heb een test opgehaald. Clear Blue digital... NEGATIEF. Ben niet meer zwanger maar loop met een dood vruchtje in m'n buik rond. VRESELIJK IDEE. Weet iemand hoelang het kan duren voordat het eruit komt en wanneer ik weer vruchtbaar ben?
    help me

    Reageer
    #8

    Ik heb het vermoeden dat deze conclusie voorbarig is. Heb je de uitslag van de test met de verloskundige besproken? bel even met de verloskundige morgen om de uitslag van de test te bespreken, en doe voor de zekerheid morgen even een tweede test.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Beste,

    Ik heb een beetje een gelijkaardige situatie aan de hand.
    Ik heb begin januari onveilige seks gehad met mijn ex-vriendje nadat we elkaar na een half jaar terugzagen. Ik heb er niet bij stilgestaan om een condoom te gebruiken omdat ik de pil neem en hem vertrouw op vlak van ziektes etc. Ik heb er totaal niet bij stilgestaan dat ik zwanger zou kunnen zijn tot ik de voorbije maanden ben beginnen last krijgen van overdreven vermoeidheid, extreem emotionele buien (beginnen wenen voor geen reden op eender welk moment van de dag) en ook mijn borsten zijn groter geworden. Ik neem mijn pil altijd door dus ik weet niet of ik ongesteld zou zijn geworden of niet. Ik voel echter dat mijn lichaam echt vreemd aanvoelt. Soms heb ik echt het gevoel alsof dit mijn lichaam niet meer is! De laatste weken ben ik ook beginnen last krijgen van een vreemd gevoel in mijn buik, soms kan ik het beschrijven als pijn en andere keren voelt het gewoon aan alsof ik te veel gedronken heb ofzo (alsof je een waterbuikje hebt). Ik heb ook af en toe last van misselijkheid. Het vaker plassen weet ik niet echt want ik ben zowiezo iemand die erg vaak naar het toilet moet (kleine blaas!). Nu heb ik dit weekend op aanraden van mijn vriendinnen een zwangerschapstest gedaan, deze gaf (gelukkig!!) een negatief resultaat. Maar ik ben nog steeds onzeker. Mijn broeken spannen en ik merk echt dat ik niet in mijn gewone doen/voelen ben. Ook iets dat ik vreemd vind is dat ik s nachts niet langer goed kan verdragen om op mijn buik te liggen en ik slaap normaal altijd op mijn buik :/. Ook mijn eetgewoontes zijn wat vervreemd, een paar weken terug had ik constant honger en at ik alles op in het zicht maar nu keert mijn maag soms om als ik eten voor mijn neus krijg. Ik kan ook slechts kleine porties eten.

    Ik weet dat het veiligste zou zijn om een afspraak te maken bij de dokter zodat ik zekerheid heb maar ik ben bang. Vandaar dat ik even wou luisteren of er nog andere mensen zijn die mij eventueel raad kunnen geven of die mijn verhaal mss herkennen? Mocht ik zwanger zijn zou dit echt op een uiterst ongelukkig moment vallen. Ik studeer nog en woon nog thuis bij mijn ouders. Ik weet dat ik op mijn ex ook niet moet rekenen want hij heeft al laten verstaan dat als ik zwanger ben hij vindt dat ik het kindje moet laten weghalen, maar dat zie ik niet echt als een optie.

    Reageer
    #10

    Waarom houd je niet een stopweek? Menstrueer je normaal?

    Reageer
    #11

    Ja hoor, ik menstrueer normaal.
    Maar het was elke keer handiger om door te slikken door omstandigheden.
    Ik heb een vriendin die geneeskunde studeert en zij zegt dat de stopweek eigenlijk totaal overbodig is, zij slikt zelfs altijd door, vandaar dat ik er niet echt bij stilstond tot de symptomen begonnen.
    Ik nam gisteren mijn laatste pil van deze maand dus nu zou ik normaal moeten gaan menstrueren, als dit het geval is weet ik dus dat ik niet zwanger ben. Ik hoop echt dat ik me zorgen maak om niets.
    Alvast bedankt voor de feedback die je kan geven! Grtjs

    Reageer
    #12

    Ook ik heb me vandaag getest. Negatief

    Misschien te vroeg overigens. Ik ben 1½ dag over tijd maar echt altijd stipt op tijd.

    Nu had ik allerlei symptomen.

    Ik ben vorige week naar Gran canaria geweest. Mijn kies gebroken. Daar heb ik antibiotica voor gehad. De pil dubbel geslikt en wel 3x in de vakantie sex gehad.

    Ik heb nooit eerder van antibiotica zulke nare bijwerkingen gehad. Ik ben duizelig, licht in het hoofd, heel erg misselijk, draaierig en veel hoofdpijn, krampen in mijn buik (anders dan menstruatie)
    Gister had ik diaree, dit zal wel door de AB komen.

    Wel zijn er een aantal factoren bij mij waardoor de test negetief is: ik heb waanzinnig veel pijnstillers geslikt de afgelopen weken (paracetamol met codeïne, ibuprofen, imigran, nerofen) zeker wel 3 stuks paracetamol per dag.

    Het eventuele zwanger geraakt zijn is tot max 9 dagen terug. Wellicht was het te vroeg om te testen.

    De zwangerschaps test was over de datum (al zegt dit niks)

    Over 7 dagen zal ik weer testen als de menstruatie echt uit blijft.

    Reageer
    #14

    Hoi Juke4771,

    Jouw verhaal komt mij heel erg bekend voor. Ik heb dan wel een vaste vriend, maar woon niet samen dus ook geen kinderwens.
    Ik ben 2,5 week geleden erg misselijk geweest, terwijl ik normaal echt nooit zo lang ziek/misselijk. In januari had ik ook een week dat ik heel erg misselijk was. Toen was ik bang dat ik zwanger zou zijn en dus maar een stopweek ingelast (ik slik ook de pil door) en ik ben ongesteld geworden, alleen wel iets lichter dan normaal.
    Nou heb ik tijdens die 2,5 week van nu ook heel erg last van misselijkheid (met vlagen) en een borrelend gevoel in m'n buik (dit is geen verstopping o.i.d., want dat voelt anders en mijn stoelgang is normaal), ik moet nog vaker naar de wc dan normaal en steeds kleine beetjes, dat je denkt: "is dit het?". Ook mijn borsten zijn gevoeliger en volgens mij zijn mijn tepels ook donkerder dan normaal. Ook dat gevoel in mijn buik, dat je niet op je buik wilt liggen, klinkt heel erg bekend. Nou komt erbij, dat ik sinds een week echt een buikje heb. En dan niet een vetbuik/-rol, maar echt een hard bolletje. Het inhouden van mijn buik gaat ook niet meer en zelfs mijn vriend viel op dat mijn buik dikker was geworden. Dit maakte mij zoveel zorgen dat ik afgelopen donderdag een test gehaald heb en heb vrijdag avond (samen met mijn vriend) die test gedaan heb. Hij kwam al snel op negatief, maar mijn gevoel zegt iets anders. Zou het eraan liggen dat ik het 's avonds gedaan heb, i.p.v. 's ochtends of dat ik door een verstandskies operatie ibuprofen 600 moest slikken (3 maal daags en dan 20 pillen) tijdens het testen. Ik ga maandag de huisarts bellen om te vragen om een bloedtest of iets anders ofzo.
    Ik ben erg benieuwd of bij jou al wat meer duidelijkheid is en of je misschien toch zwanger bent.

    Reageer
    #15

    Hallo Dapjuh,

    Ik heb afgelopen week ook de test gedaan en net zoals jij slik ik ook zoveel paracetamol en zoveel ibuprofen.

    Op zo'n kleine (korte) zwangerschap zal dat zeker invloed hebben.

    Probeer het dus steeds over 7 dagen weer. Ik zou er ook niet gerust op zijn.

    Inmiddels heb ik vrijdag een miskraam gehad. Hierover ben ik 100% zeker. De avond ervoor had ik vreselijke buikpijnen en dit heeft 2 dagen na de miskraam geduurd. Er kwam veel troep uit. Een echte menstruatie is er niet geweest, 1½ dag, viezigheid, wel veel bloed. Mijn menstruatie duurt in ieder geval 3 dagen.

    Aangezien ik nog veel pijn heb ga ik naar de dokter. Ook wil ik mezelf goed laten checken omdat we een kinderwens hebben en ik nu aan van alles twijfel (of het wel goed is met me).

    Ik ben maar 2 weekjes zwanger geweest. Toch veel verdriet. Ik voelde me ontzettend zwanger.

    Ik blijf dit topic in de gaten houden.

    Elders heb ik gelezen dat er 2x eerder een negatieve test uit is gekomen en toen pas een positieve.

    Een negatieve test zegt dus echt niet altijd iets. Volg je intuitie.

    Groetjes

    Kim

    Reageer
Reageer op: Negatieve test maar voel me wel zwanger


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief