Ben ik zwanger of niet?

  • #1

    Hallo,

    Naja, het is een beetje een lang verhaal... Ongeveer 2 maanden hebben ik en me vriend ongeveer onveilige seks gehad.. Naja, 'het' is er niet echt ingegaan, maar er tegenaan gekomen, en we waren wel nat,... Hij was niet klaargekomen. Ik maak me wel zorgen, want het is er tegenaangekomen enzo.. Maar is er ook echt een kans dat ik zwanger ben? Het is nu ongeveer 2 maanden geleden, en 3 weken geleden hoorde ik ongesteld te zijn,... Ik slik geen pil, en meestal heb ik een regelmatige menstuatie. Het kan ook allemaal tussen me oren zitten, maar ik wil het zeker weten, want ik wil nog lang niet zwanger zijn!

    Denise.

    Reageer
    #2

    Hallo Denise,

    Bedoel je met 'het' zijn sperma of bedoel je zijn penis? Want als je onveilig vrijt, dan kan er ook voorvocht (met spermacellen) in je vagina komen.
    De kans is dus vrij groot dat je zwanger bent; zeker omdat je nu ook 3 weken overtijd bent.

    Ik wil je adviseren om een zwangerschapstest te doen of even langs te gaan bij je huisarts. Misschien is het vals alarm en ben je een keer laat ongesteld, maar je geeft zelf aan dat je normaal regelmatig bent.

    Een menstruatie kan ook uitblijven door stress of ondergewicht.

    Sterkte.

    Reageer
    #3

    Hallo,

    Met 'het' bedoel ik de penis ja.. Ik laat me ook al checken, morgen als het kan.. Ik ben bang dat het inderdaad waar is dat ik zwanger ben, maar dat zal ik dan wel horen als ik bij de huisarts ben langsgeweest...

    Reageer
    #4

    Je kunt toch even een zwangerschapstest kopen bij de drogisterij? Even plassen en je weet het. Simpel toch?

    Maar ik acht de kans dat je zwanger bent eigenlijk heel erg klein.

    Heb je andere mogelijkheden van het uitblijven van jouw menstruatie overwogen?

    In ieder geval sterkte gewenst.

    Reageer
    #5

    Hallo,

    Ik ben niet zwanger gelukkig, precies de ochtend voordat ik naar de huisarts zou gaan, was ik ongesteld geworden,.. Dus het is opgelost

    Bedankt.

    Reageer
    #6

    Hallo,

    Ik heb even wat rond gekeken op het forum, maar ik weet niet zeker of ik mijn berichtje hier goed neerzet. Ik hoor het wel.
    Ik heb de afgelopen maand de pil een keer te laat geslikt. Normaal slik ik 'm 's avonds en deze keer de ochtend erna. Ik heb met mijn vaste vriend sex zonder condoom. Dit is nou al bijna een maand geleden. Volgende week hoor ik ongesteld te worden. Maar ik ben tot vandaag in twee weken tijd 5 kilo aangekomen, het zou erg vroeg zijn maar ik zie ook dat mijn buik ronder word. Ik heb een slank figuur en normaal gesproken moet ik veel moeite doen om aan te komen. Ook heb ik sinds 2 dagen een raar gevoel in m'n buik en om het uur wel een lichte buikpijn. Ik moet natuurlijk mijn menstruatie afwachten, maar ik ben toch wel nieuwschierig omdat dit nu niet gewenst is. Misschien iemand die mij hierover kan geruststellen?

    Groetjes

    Reageer
    #7

    Hallo anoniem,

    Als je de afgelopen maand de pil een keer later hebt geslikt en je zou hierdoor zwanger zijn geraakt, kun je dit nu nog niet lichamelijk merken. Dat ten eerste. En zeker niet door zoveel aan te komen in zo'n korte tijd. De meeste vrouwen komen tijdens een zwangerschap wel aan, maar dit gebeurt dan pas echt vanaf week 10,11 of 12 omdat dan het kindje pas groter gaat groeien.

    Daarnaast; als je de pil binnen 12 uur hebt geslikt na je 'normale' tijd, dan ben je nog op tijd geweest.

    Het aankomen zal denk ik een andere reden hebben; soms kan het tijdens het pilgebruik zo zijn dat je hormoonhuishouding zo anders is, dat je spijsvertering ook veranderd. Sommige pillen hebben als bijwerking ook gewichtstoename.

    Ben je meer gaan eten of anders gaan eten? Andere tijden, ander soort voedsel? Ga je minder goed naar de w.c.? Of anders dan normaal? Ben je gestopt met roken? Heb je andere klachten?

    Buikpijn is iets wat zoveel verschillende oorzaken kan hebben... dus dat is lastig te zeggen.

    Natuurlijk zijn er wel uitzonderingen en het is niet gezegd dat je niet zwanger zou kunnen zijn, maar de kans is wel héél klein.
    Ik zou je menstruatie afwachten en ben je overtijd een test doen voor de zekerheid.

    Sterkte

    Reageer
    #8

    Oke heel erg bedankt.
    Ik wacht het af, ik laat het nog wel even weten.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Ben ik zwanger of niet?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief