Bestaat de kans op zwangerschap?

  • #1

    Hoi,

    Een drietal weken terug heb ik "onveilige" seks gehad. (geen condoom, wel netjes de pil elke dag genomen) De jongen is niet klaargekomen. Alle andere keren hebben we wel netjes condoom gebruikt. Mijn vraag is of er een kans bestaat dat ik zwanger ben? Ik loop al de hele week met een opgeblazen gevoel in mijn buik rond, voel me ook wat misselijk. Ben de laatste week vrij vermoeid. De aders op mijn borsten zijn zichtbaarder geworden enz. Ik moet wel zeggen dat ik heel hard gestresseerd hierover ben en dat ik echt symptomen "zoek" om het zo te zeggen. Weet zelfs niet of deze symptomen zo vroeg al zichtbaar zijn.

    Bestaat er een kans?

    Reageer
    #3

    Hallo Elke,

    Aangezien je aangeeft dat je netjes de pil hebt genomen, is de kans dat je zwanger bent heel klein. Je hebt 1x onveilig gevreeën en ondanks dat hij niet is klaargekomen, kan er wel voorvocht met spermacellen in je vagina komen. Maar nogmaals, de kans is heeeeel klein!

    Als je zwanger zou zijn (denk ik niet), dan kun je nu nog geen symptomen hebben die horen bij een zwangerschap. Dat zou nog te pril zijn; je lichaam heeft daar wel even de tijd voor nodig.

    Misselijkheid, opgeblazen gevoel... dit zijn symptomen die ook kunnen voorkomen door stress, niet lekker in je vel zitten, een virus... En gedurende je cyclus veranderen je borsten continu. De mijne verschillen aan het begin en aan het einde van mijn cyclus bijvoorbeeld bijna een cupmaat en dan ga je de aderen ook wat beter zien.

    Ik weet niet hoe lang je pilstrip nog is, maar ik zou je stopweek afwachten en zien of je ongesteld wordt. Zo niet, dan testen. Zo wel, nou ja, dan heb je je voor niets zorgen gemaakt.

    En het klinkt lekker wijs... maar als je niet zwanger wilt worden, gebruik dan altijd een condoom... of vrij die keer niet. Scheelt een hoop gestress, nietwaar?

    Reageer
Reageer op: Bestaat de kans op zwangerschap?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief