prikpil en zwanger?

Online ZorgZus
 • #1

  hoi hoi,

  Ik zit nu sinds een paar maanden aan de prikpil, niet dat het allemaal goed gaat maar goed. Nu heb ik een vraag voor een paar maanden geleden heb ik een zwangerschapstest gedaan, daar kwam toen een heel licht streepje uit. Testen daarna gaven allemaal negatief aan, een paar dagen na de positieve test heb ik ontzettende buikpijn gehad, en krampen in me rug en veel bloed verloren.
  Geen idee wat het is, want volgens de andere testen was ik niet zwanger.

  Nou heb ik nu sinds de afgelopen 1.5 week dat ik s'nachts en s'ochtends steeds zo misselijk ben het is niet elke dag maar komt regelmatig voor.
  Ook een dag gehad van gevoelige borsten, eigenlijk ben ik bang om weer een test te doen, omdat ik bang ben dat ie negatief is maar ook dat is positief is.

  Is het onmogelijk om door de prikpil zwanger te raken en zit dit tussen me oren, of moet ik toch maar een test gaan doen???

  Hoop dat iemand mij beetje kan helpen.

  Groetjes

  Reageer
  #2

  Een test kun je altijd doen.
  Een hormoonbehandeling kan bijwerkingrn geven.
  Ook angst voor een zwangerschap kan misselijkheid teweeg brengen.
  In ieder geval testen dus.

  Reageer
  #3

  Oke ik zal een test gaan doen, ook al denk
  ik dat de kans vrij klein is toch?

  Misschien denk ik er teveel bij na, alleen zonder dat ik het door heb.

  Ik heb van de prikpil niet eerder gehad dat ik een misselijk gevoel kreeg of wat dan ook.

  Reageer
  #4

  Wat ik nu begrijp is dat je eerder al een keer door de prikpil heen zwanger bent geweest, maar vlak daarna bent gaan vloeien. Klopt het zo?

  De kans is dus wel degelijk aanwezig dat je nu ook weer zwanger bent, maar gevoel van misselijkheid en zere borsten kunnen ook van andere dingen komen. De prikpil zorgt voor hormonen in je lichaam, daar kun je op gaan reageren. Misselijk zijn we toch allemaal wel eens, er heersen genoeg virusjes momenteel.

  Bij twijfel alsnog testen en naar de huisarts gaan. Misschien is de prikpil niet de juiste anticonceptie voor jou.

  Reageer
  #5

  Dag zonnetje,

  Uhm ik weet niet zeker of ik op dat moment echt zwanger ben geweest, ook al gaf de test aan van wel. Ik ben zelf bang dat ik toen een miskraam heb gehad maar ben daarvoor nooit naar de dokter geweest omdat die andere testen negatief waren.

  En inderdaad misselijkheid hebben we allemaal wel eens, maar dat het een paar x in de week gebeurt is wel raar. Gevoelige borsten komt inderdaad ook wel voor als je aan een pil zit, het is alleen zo dat ik al een half jaar aan deze prikpil zit en daar nooit last van heb gehad.

  Misschien inderdaad toch even een test doen, maar ben best wel bang voor de uitslag.

  Reageer
  #6

  Verdorrie,

  Net een test gedaan en is mislukt, nu weet ik het nog niet.

  Reageer
  #7

  Nou net nog wel even op die test gekeken, en nu staat er 1 streepje dat de test dus wel is gelukt. Best wel raar dat ie het pas na een uur aan geeft maar goed.

  Volgens de test in ieder geval niet zwanger.

  Reageer
  #8

  San, het aflezen van een zwangerschapstest na een uur is onbetrouwbaar. Heb je de bijsluiter wel gelezen? Daarin staat hoe je de zwangerschapstest moet uitvoeren, en wanneer de test betrouwbaar is. Doe dit niet volgens de aanwijzingen dan is de test niet betrouwbaar. Helaas kun je dus geen conclusie trekken vooralsnog.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoi Puck,

  Je hebt inderdaad gelijk, ik had de bijsluiter niet meer gelezen omdat ik deze test al vaker heb gebruikt van dit merk. Was ook nog een gewoon DA merk doe ik ook nooit weer, heb elke x problemen met die testen.

  Snap ik er ook niks van maar goed inderdaad misschien toch nog even een test doen, is er iemand misschien die weet wat echt een goeie test is. Want die van DA zelf vertrouw ik echt niet meer.

  Reageer
  #10

  Vervelend dat je nu nog in onzekerheid zit; ik heb de test van de ETOS drogisterij gebruikt; met 2 stuks in een doosje. Bij de Kruidvat hebben ze ook goede testen. Niet de goedkoopste, maar de iets duurdere (geloof 10 euro voor 2 testen).

  Succes!

  Reageer
  #11

  Ja het inderdaad jammer dat ik nog met die onzekerheid zit, ik zal inderdaad even een andere test halen. Misschien wel die van Clearblue, want die schijnt wel goed te zijn.

  Ik heb vanacht erg last van me rug gehad, en hele rare krampen in me buik. Word er ook wel beetje nerveus van, misschien geeft het ook wel niet goed aan op de test of ik zwanger ben ja of nee want ik zit ook aan de prikpil.

  In ieder geval wel weer een test doen, maar denk dat ik daar nog even een paar dagen mee wacht ๐Ÿ™‚

  Reageer
  #12

  Helaas waarschijnlijk niet zwanger, aangezien ik aan de prikpil zit en die niet echt goed bij me werkt ben ik steeds wat ongesteld.

  Nu net wat bloedproppen verloren,en ook ongesteld geworden maar geen idee wat ik er verder mee moet.. Misselijkheid is ook steeds minder en heb ook geen gevoelige borsten meer gehad..

  Misschien zat het dan toch echt tussen me oren..

  Reageer
  #13

  Geen enkele vorm van anticonceptie is 100% veilig. En daarnaast kan er heel kort sprake zijn geweest van een bevruchting die al snel weer is afgstoten door het lichaam omdat het niet levensvatbaar was. Dat zou je klachten kunnen verklaren. Maar zeker weten doe je dit nooit.

  Reageer
  #14

  Nou heb vandaag nog een test gedaan, en die was negatief.

  Bedankt voor alle berichtjes in ieder geval!

  Groetjes

  Reageer
Reageer op: prikpil en zwanger?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief