Angst zwanger zonder te merken

 • #1

  Ik heb begin augustus seks gehad (met condoom maar kan me niet herinneren of hier iets mis mee gegaan is, maar was de dag daarvoor wel mijn pil vergeten in te nemen). Ik heb inmiddels al een paar maanden last van enkele kwaaltjes waaronder buikklachten en vaker urineren. Een korte zoektocht op Google suggereert zwangerschap. Daarop heb ik in maart en april  voor de zekerheid thuis een test gedaan maar deze waren negatief. Ik weet echter niet hoe betrouwbaar deze tests waren aangezien augustus al een tijd geleden is. Toch blijf ik ergens angst hebben dat ik mogelijk toch zwanger ben - juist doordat ik dit echt niet wil. Ik zou in het geval van zwangerschap inmiddels op 43 weken gezeten hebben en merk op de bovengenoemde klachten na vrij weinig, en krijg daarnaast nog iedere maand een onttrekkingsbloeding. Daarom lijkt een zwangerschap me zeer onwaarschijnlijk.

  Is er iets wat me definitief geruststelling zou kunnen bieden?

  Reactie
  #2

  Ik heb de laatste weken ook meer afscheiding dan gebruikelijk en vroeg me af of dit ook kon wijzen naar een mogelijke zwangerschap. Ik heb dit zo'n week na het eind van mijn stopweek opgemerkt en het is nog altijd meer dan voorheen.

  Reactie
  #3

  Een zwangerschap duurt 40 weken. Denk je niet dat je het toch echt wel gemerkt zou hebben als je een uitgedragen zwangerschap zou hebben?
  Dat is toch een irrieele angst

  Reactie
  #4

  Zoals ik zelf ook aangaf lijkt het me zeer onwaarschijnlijk, echter niet onmogelijk. Het zou de eerste zwangerschap zijn en mogelijke kwaaltjes interpreteer ik wellicht als iets anders. Daarnaast verschilt het toch per persoon hoeveel ongemak ervaren wordt / of er een buikje is etc?

  Dat terzijde, is er een test die ik in dit stadium nog kan doen die zekerheid biedt? Daarmee verdwijnt enige mogelijke irreëele angst ook

  Reactie
  #5

  Dat moet dan met een echo gedaan worden. Maar is onmogelijk dat je 43 weken zwanger zou zijn zonder dat op te merken.

  Reactie
Reageer op: Angst zwanger zonder te merken
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief