Kun je regelmatig een zwangerschapstest laten doen bij dokter/ziekenhuis?

 • #1

  Ik vroeg mij af of je bij de dokter of verloskundige regelmatig een zwangerschapstest kunt laten doen ter controle, omdat het voorkomt dat je niet weet dat je zwanger bent en thuistesten niet altijd werken. Bij een echo of zwangerschapstest van de dokter is de uitslag nauwkeuriger. Dus kun je een echo/zwangerschapstest bij de dokter doen als je niet denkt dat je zwanger bent, maar alleen ter controle? En dit dan om de zoveel tijd (Bv 3 maanden). Ik gebruik alleen de pil maar deze vergeet ik soms of neem ik te laat in, verder gebruik ik geen bescherming.

  Reactie
  #2

  Lijkt me niet echt logisch. Zou ook een duur grapje worden denk ik.

  Is het geen idee om een wekker te zetten voor je pil? En als je een zwangerschapstest doet zou deze betrouwbaar moeten zijn als je het volgens het boekje uitvoert.

  Reactie
  #3

  Of stap over naar een anticonceptie die je niet kunt vergeten, zoals de prikpil of een spiraaltje.

  Reactie
  #4

  De zwangerschapstest bij de huisarts is net zo effectief als die jijzelf koopt, alleen een stuk goedkoper. Ik zou de test dus gewoon zelf kopen. Als je deze goed uitvoert, is er niks aan de hand.

  Ik zou een afspraak maken bij de huisarts om te kijken naar een andere manier van anticonceptie, want de pil past blijkbaar nier bij jou. Kun je geen wekker zetten?

   

  Reactie
  #5

  Een andere vorm van anticonceptie is niet mogelijk helaas, omdat ik Diane 35 slik. En een zwangerschapstest dmv bloedcontroles? Deze zijn meer betrouwbaar volgens mij dan een thuistest.

  Reactie
  #6

  En waarom zou je niet kunnen overstappen naar andere anticeptie vanwege de Diana 35?

  Reactie
  #7

  Ik heb Diane 35 voorgeschreven gekregen voor de hormonen die erin zitten, die niet in een andere pil zitten, omdat mijn lichaam overgevoelig is voor testosteron. Deze hormonen in Diane 35 breken de testosteron af

  Reactie
Reageer op: Kun je regelmatig een zwangerschapstest laten doen bij dokter/ziekenhuis?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief