• #1

  Ik ben vandaag 7w en 2 dagen zwanger, ik heb op 6 weken een goede eerste echo gehad en heb op 8 weken de volgende.

  Nu heb enkele vragen ivm CMV. Ik ben hier niet immuun voor dus moet extra opletten om niet besmet te geraken.

  Mijn nichtje (nu 2 jaar oud) heeft een besmetting gehad toen ze 1 jaar oud was.
  Ze heeft toen haar zwangere mama besmet. Gelukkig zonder gevolgen voor de baby.
  Nu vraag ik me af of mijn nichtje nu 1 jaar later nog steeds besmettelijk is, en zo ja of ze dat constant is of enkel in periodes van een heropflakkering.
  Ik lees op de website van UZ Gent het volgende: 'Als kinderen jonger dan 2 jaar een CMV-infectie oplopen, blijft het virus gemiddeld nog 18 maanden aanwezig in lichaamsvocht - speeksel, urine, tranen, neusslijm.'
  Het is voor mij niet duidelijk of ze momenteel dus constant besmettelijk is of slechts bij een heropflakkering van het virus.
  Ik dacht namelijk dat mensen die reeds een besmetting hebben gehad levenslang besmettelijk zijn maar enkel tijdens een heropflakkering (wanneer het immuunsysteem verzwakt is bijvoorbeeld). Is het bij jonge kinderen ook zo, of zijn ze dus effectief 18 maanden onderbroken besmettelijk na de eerste infectie?

  De reden waarom ik er mij nu zorgen over maak is omdat mijn vriend gisteren per ongeluk een aardbei heeft aangenomen uit haar handje, ze was al langer aardbeien aan het eten dus ik vermoed dat er wel een beetje speeksel aan de aardbei hing.
  Is er een kleinere kans op besmetting bij een kleine overdracht vocht of staat dit los van elkaar en is een kleine hoeveelheid speeksel even gevaarlijk?

  Ten slotte vraag ik me af wanneer wij bij een eventuele besmetting een bloedcontrole kunnen doen? Ik weet dat er geen behandeling mogelijk is bij een eventuele besmetting maar dan zijn we natuurlijk wel op de hoogte en kan ik gerust zijn als er geen overdracht is geweest op mijn vriend.

  Reactie
  #2

  Als kinderen jonger dan 2 jaar een CMV-infectie oplopen, blijft het virus gemiddeld nog 18 maanden aanwezig in Als kinderen jonger dan 2 jaar een CMV-infectie oplopen, blijft het virus gemiddeld nog 18 maanden aanwezig in lichaamsvocht – speeksel, urine, tranen, neusslijm.’.’
  Je moet dus zorgen dat je niet in aanraking komt met Als kinderen jonger dan 2 jaar een CMV-infectie oplopen, blijft het virus gemiddeld nog 18 maanden aanwezig in lichaamsvocht – speeksel, urine, tranen, neusslijm.

  Reactie
Reageer op: Cmv
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief