Berekening termijn zwangerschap.

 • #1

  Hallo,

  even kort:

  13 maart was mijn eerste dag van laatste menstruatie. Nacht van 31 mei op 1 april eisprong gehad. 6 april de innestelingspijn gehad. 8 april eerste positieve test! Heel licht en nauwelijks waarneembaar maar hij was er. Ondertussen al hele mooie testjes en heb ik gisteren een hcg van 85.

   

  Nu probeer ik zelf wat te berekenen hoever ik nu zou kunnen zijn? Ik heb altijd een late eisprong en die viel deze ronde dus op dag 20. Uitgaande van mijn laatste menstruatie zit ik op 4 weken en 2 dagen. Uitgaande van mijn eisprong op 3 weken en x aantal dagen. Welke klopt dan nu wel?

  Reactie
  #2

  Je telt voor de termijnberekening altijd vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie en dan 40 weken voor de hele zwangerschap. Hoe weet je eigenlijk dat je in de nacht van 31 maart op 1 april je eisprong hebt gehad?

  Reactie
  #3

  Hoe is vastgesteld dat je een HCG van 85 had?

  Reactie
  #4

  ik voel elke maand mijn eisprong. De dag daarna heb ik standaard al jaren gevoelige borsten. Daar weet ik dit aan. En het klopt ook met de ovu testen.

  Ik ben gisteren bloed gaan trekken.

  Wij gingen net in een traject stappen om zwanger te worden.

  Reactie
  #5

  + ik heb nu al 2 jaar mijn eisprong tussen dag 18 en 20. Was deze ronde dus op cyclus dag 20.

  Reactie
  #6

  Aha.. Dan in ieder geval gefeliciteerd!

  Reactie
  #7

  dankje!

   

  Ik was net aan het opzoeken geweest. Bij een normale cyclusduur word dit idd vanaf begin laatste menstruatie word berekend. Maar dat dit met een late eisprong, zoals hier nu, dan afhankelijk word van de eisprong. Dan kom ik op 3 weken en x dagen uit i.p.v. de 4 weken en 2 dagen?

  Reactie
  #8

  Een zwangerschap bij de mens duurt 38 weken, te rekenen vanaf de conceptie, die dus altijd rondom de eisprong zal plaats vinden. De eisprong hoeft echter niet elke maand op dezelfde dag te komen. daar kan wat verschil inzitten. Vaak weten vrouwen ook niet wanneer de eisprong is geweest. Men heeft daarom mondiaal een methode ontwikkeld om overal ter wereld dezelfde berekening te maken. Tellen vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie, waarbij dan wordt uitgegaan van een zwangerschapsduur van 40 weken. Daar kunnen een aantal dagen verschil in zitten.
  Als je weet wanneer de conceptie was, tel je dus van daaruit en neemt dan 38 weken voor de hele zwangerschap.

  Wat noem je een late eisprong? Hoe lang duurt je cyclus normaliter?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  ik heb telkens een cyclus van 27/28 dagen met een eisprong op dag 18 met als uitschieter dag 20. (Komt zelden voor maar deze ronde dus wel op dag 20)

  Reactie
  #10

  Dat is dan dus geen late eisprong. Dat is een normale cyclus. Dus voor de termijnberekening uitgaan van de eerste dag van de laatste menstruatie. En zoals ik al schreef: er kan altijd een verschil van enkele dagen in zitten.

  Reactie
Reageer op: Berekening termijn zwangerschap.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief