Overgang en zwangerschap

Online ZorgZus
 • #1

  Toen ik 43 was was ik gestopt met anticonceptie en daarna kwam mijn menstruatie niet meer meer op gang. De huisarts heeft geconstateerd dat ik niet in de overgang zit en heeft me medicijnen voorgeschreven om mijn menstruatie weer op gang te krijgen. Tijdens het gebruik van deze medicijnen kreeg ik wel een ontrekkingsbloeding die op normal menstruatie lijkt. Door de tijd heen werd de menstruatie steeds korter en de hoeveelheid bloed minder. Op 47 jarige leeftijd gestopt met medicijnen en menstruatie is weggebleven. Ondertussen 52 jaar en zeker 3-4 jaar niet ongesteld geweest. Ik heb een menopauze test zelf gehaald en blijkt bij beide testen dat de fsh verhoogd is. Kan ik nog zwanger worden of is het einde oefening?

  Reageer
  #2

  Als je in de overgang zit en langer dan 1 jaar niet meer ongesteld bent geweest, ben je in principe niet meer vruchtbaar

  Reageer
  #3

  Wat bedoel je met "in principe". Van zwangerschap is onmogelijk op natuurlijke wijze of bestaat er dan toch een klein kansje?

  Reageer
  #4

  als je langer dan 1 jaar niet menstrueert in de overgang, rijpt er geen eicel meer. Kun je dus niet meer zwanger raken. Maar dat is dan wel iets dat door de gynaecoloog zou moeten worden nagekeken. Er kunnen namelijk ook andere oorzaken (PCOS bijvoorbeeld) zijn waarom er geen eisprong plaats vindt. In dat geval is de zekerheid van niet meer zwanger raken minder.

  Reageer
Reageer op: Overgang en zwangerschap
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief