Endometriose & PCOS

  • #1

    Ok dit is misschien een rare vraag. Ik begin gewoon bij het begin. Ik heb 2 weken terug de diagnose endometriose en PCOS gekregen. Daarnaast is m'n linker eierstok verkleefd. Ik ben pas 20 jaar oud en ik heb er veel gemengde gevoelens over. Toch lijkt één gevoel de leiding te nemen en dat is hoop. Is het niet zo dat ik als 20-jarige, zonder voorlopige kinderwens misschien wel heel veel kan betekenen? Bijvoorbeeld voor onderzoeken naar lange termijn behandelingen of early treatments? Ben ik juist omdat ik nog niet zwanger wil worden geen goed persoon om te testen wat gezonde voeding of een veganistisch dieet voor een effect kunnen hebben? Of psychologische factoren een invloed kunnen hebben op de verstoringen van hormonen? De relatie met nuvaring, pilgebruik of hpv? Kunnen nieuwe methoden niet goed op mij uitgeprobeerd worden? Ik ben op zoek naar een arts die dit misschien ook denkt, of een onderzoek wil beginnen. Of hier iets in ziet. Hoe gek en amateuristisch dat ook klinkt zoals ik het nu verwoord. Maar ik heb heel veel hoop op verbetering en ik wil wachten met aan de pil gaan om te kijken of er andere externe invloeden zijn die effect kunnen hebben. Misschien kan ik bijdrage leveren of deel zijn van een oplossing. Ik heb er veel voor over. Waar kan ik een begin maken?

    Reageer
    #2

    Je kan eens googlen op insulineresistentie en pcos en op oestrogeendominantie. Door het westerse eet- en leefpatroon raken de hormonen van slag en kan je allerlei klachten krijgen. De pil verergert het probleem. Gelukkig kan je nog het nodige bijsturen met voeding en natuurlijke middelen. Je kan ook de website endometriosedieet raadplegen.
    http://www.endometriosedieet.nl/
    Gebruik zelf natuurlijke progesteroncrème voor andere klachten.
    Verkleving zou ik niet weten of dat op te lossen is, misschien osteopathie.
    Heel veel succes.

    Reageer
    #3

    Mag ik vragen hoe het nu met je gaat?

    Ik ben zelf 21 en heb pcos en endometriose. Ik heb geen verklevingen maar wel ontzettend veel cystes en altijd blaasontstekingen.

    Wat voor behandeling heeft bij jou baat? Ik ga over 2 dagen beginnen met de pil, Zoely. Heb hiervoor 1,5 jaar Qlaira gebruikt maar deze werkt helaas niet meer.

    Ik hoop dat we met elkaar in contact kunnen komen, ik herken mijzelf in wat je schrijft.

     

    Liefs, Lotte

    Reageer
    #4

    @Lotte de pil onderdrukt je eisprong, bevordert een toestand van oestrogeendominantie en zorgt voor verliezen aan vitaminen en mineralen, waaronder zink. Ook bevordert hij het ontstaan van infecties en candidagroei, wat dus blaasontstekingen kan geven.

    Bij pcos speelt insulineresistentie en een teveel omzetting van testosteron in DHT een grote rol. Voedingspatroon en vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren die de insulinegevoeligheid helpen te verbeteren zijn dan extra belangrijk. Denk bij endometriose ook aan voedingspatroon, belasting door gifstoffen en tekorten aan voedingsstoffen. Pillen zijn geen oplossing.

    Reageer
Reageer op: Endometriose & PCOS


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief