Onvruchtbaar door vaccin

Online ZorgZus
 • #1

  Ik ben een meisje van 22 en ben 5 jaar samen met mijn vriend, we wonen 3 jaar samen en het gaat allemaal super goed. Alleen een gezinnetje mist nog... Ik ben ook al een jaar bezig om zwanger te worden maar tevergeefs ben ik het nog steeds niet!! Ik ben een geZonde jonge meid nooit ergens last van gehad. Ik zat maar te piekeren over wat het dan kan zijn zou ik echt onvruchtbaar zijn? Maar hoe dan? ik zag geen enkele reden waarom ik onvruchtbaar zou kunnen zijn. Nooit een soa gehad ofiets. Ik was dus heel ver terug gaan denken en ik kwam opeens op het hpv vaccinatie die ik vroeger heb gehad. Ik ben gaan googelen en tot mijn grote schrik zag ik alleen maar berichten dat je er onvruchtbaar van kan worden! Nou dacht ik moet ik nou gelijk alles gaan geloven. Maar toch ga je het denken zou het dan toch echt dat zijn?! Toevallig ken ik ook een meisje dat ook deze prik heeft gehad en zwanger wilt worden en het ook nog steeds niet is na 4 maanden! En een ander meisje dat ik ken is gelijk de eerste keer zwanger geworden en heeft deze prik niet gehad. Als dit het echt is dan vind ik dat er zo snel mogelijk iets aangedaan moet worden want er worden nog steeds meisjes mee ingeënt. De meisjes die destijds deze uitnodiging kregen zijn nu rond de leeftijd dat ze er achter kunnen komen of ze onvruchtbaar zijn.. Ik vind dit echt afschuwelijk en ben opzoek naar lotgenoten of mensen die me meer kunnen vertellen over dit vaccin.

  Reageer
  #2

  Er zijn inderdaad gevallen bekend van onvruchtbaarheid door het HPV vaccin..

  Maar er zijn nog veel meer gevallen bekend van stellen die al langere tijd bezig zijn om zwanger te raken zonder dat ze een vaccin hebben gehad.
  Soms verloopt het niet zo zoals je zou willen... Heel vaak is timing een groot probleem. Lees ook eens: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/zwangerschap/148862-wij-willen-een-baby.html

  Als je langer dan een jaar bezig bent om zwanger te raken, is het goed om aan de huisarts een verwijzing te vragen voor de gynaecoloog. Die kan dan een o.a. vruchtbaarheidsonderzoek bij jullie beiden doen naast wat andere onderzoeken.

  Reageer
Reageer op: Onvruchtbaar door vaccin
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief