zwanger worden na verwijderen mirena

Online ZorgZus
 • #1

  hallo,
  Ik ben daan 32 jaar en mijn vriend en ik willen heel graag een kindje samen.
  Vorige week maandag 9 jan heb ik mijn spiraal lten verwijderen. De dokter zei dat je meten vruchtbaar bent en zwanger kan raken voor je ongesteld bent geweest.
  Ik heb 4.5 jaar mijn spiraal gehad, eerste mand nog bloed verloren daarna nooit meer ongesteld geweest tijdens de mirena. Sinds mijn spiraal eruit is ben ik nog niet ongesteld geweest. Wel 2 dagen bloed bij afvegen en beetje daarna bruin bloed. Heb wel al een paar keer sex gehad sinds de verwijdering. Nu zit ik met de vraag hoe lang je moet wachten nadat je sex hebt gehad om een test te doen. Want ik kan het niet zien aan het wegblijven van mijn menstruatie omdat ik die nog steds niet heb, en weet dus niet wat me cyclus is.Het is dus een grote gok nu.

  groetjes daan

  Reageer
  #2

  Zwangerschapstesten worden steed nauwkeuriger en betrouwbaarder. Over het .algemeen kun je een dag of 10 na de sex al zien of je zwanger bent, soms zelfs al eerder. succes

  Reageer
  #3

  dank je wel:) dan zal ik volgende week een test gaan doen als ikd an nog steeds niet ongi ben. Wat dat betreft wel makkelijker als je weer weet wat je cyclus is want dan is het niet zo een gok allemaal. Of ik moet zoveel geluk hebben dat ik al vrijwel meteen zwanger ben geworden, maar daar gaan we maar niet van uit.Dan zouden we wel heel veel mazzel hebben.

  Reageer
  #4

  ik zit helemaal in hetzelfde schuitje Daan! Zit ook vol met vragen van wanneer komt het nou , want zonder cyclus wordt het wel een lastig verhaal ๐Ÿ™

  Maar wie weet raak jij wel gelijk zwanger ! Hoop het zo voor jou ( en ook voor mij haha )

  Succes!

  Reageer
  #5

  hoii babywens

  heb jij ook je mirena laten verwijderen? en zoja wanneer dan? irritant he niet weten wat je cyclus is etc en dat alles nu zo een gok is als je zo graag zwanger wil worden..

  Reageer
  #6

  Hoi, ik ben ook 32 en heb nu precies een week geleden mijn mirena laten verwijderen. Wij hebben ook een kinderwens en het is ons eerste kindje. Ik had mijn mirena 3 jaar en het laatste jaar had ik af en toe een drupje bloed. 2 wkn gelden had ik wel het gevoel dat ik ongesteld moest worden maar er kwam niets. Maar misschien kwam het door iets anders en verbeelde ik het me. Maar als het wel zo was zou ik afgelopen wknd vruchtbaar moeten zijn geweest. Je hoop zo snel mogelijk zwanger te raken maar we moeten ons zelf niet gek laten maken. Ik wacht op mijn ongi en als hij midden febr er nog niet is dan doe ik een testje. Ik hoop voor je dat je snel zwanger bent.

  Reageer
  #7

  Heb je helemaal gelijk in, moeten ons idd niet te druk maken.. ik doe dat ook hoor in febr en test als ik dan nog niet ongi ben. En als de test dan ngatief is maar verder afwachten ooit zal de ongi dan wel komen..Ik hop voor jullie ook dat het en beetje snel zal gaan:)

  Reageer
  #8

  Hoi Daan.

  Ik heb die van mij 5 januari eruit laten halen. Zelf heb ik 1 zoon van 9 jaar , ben zelf 37 en wij willen toch nog wel heel erg graag een kindje. En ergens voelt het alsof de tijd dringt maar volgens de gyn is dat nog helemaal niet nodig.

  Gisteren ben ik ongi geworden.*Teminste dat hoop ik dan maar dat dit het is en niet zo'n "Doorbraak" waar je ook over leest. Dus ben het nu 2 dagen met flinke krampen , raar om het weer te zijn na 8 jaar, ik werd dus niet ongesteld door de Mirena.

  Ergens opgelucht van Jee het is er maar aan de andere kant.. misschien naif of dom toch zoiets van jammer .. want stiekum hoopte ik dat het 1 x raak zou kunnen zijn .

  Ik moet 6 feb terug naar de Gyn. voor uitslagen van uitstrijkje ect en denk dat ik maar een vragenlijst ga maken want heb nog zo veel vragen !

  Jij al tekenen ? of toch zwanger zou te gek zijn he!

  Hoop dat jullie het geluk hebben om snel zwanger te mogen raken! Misschien moeten we geduldig zijn maar jeetje het gaat toch wel je leven een beetje beheersen vind je niet ?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  En Teig natuurlijk ook! ๐Ÿ˜€ succes laten we hopen op leuk babynieuws binnenkort!

  Reageer
  #10

  hallo babywens en Daan.

  Ik voel nu ook van alles in mijn buik. Sinds 2 dgn krampen onderin mijn buik vooral links maar af en toe ook rechts. pijn onderrug. Moe. Gisteren misselijk! Zoals je al zelf aangaf beheerst nu een beetje je leven, gaat overal nu opletten. Want ik kan helemaal nog geen verschijnselen hebben. Misschien komt de menstruatie wel op gang al Herken ik het niet als een menstruatie. Maar misschien weet ik ook niet meer hoe dat voelt. Altijd de pil geslikt daarna overgegaan op een spiraal.
  Vind het wel leuk om te horen dat we in het zelfde schuitje zitten en dat onze spiraaltjes rond dezelfde tijd zijn verwijderd. Ik hoor wel wie er een positieve test heeft. Hoop voor allemaal dat dat snel gebeurd.

  groetjes

  Reageer
  #11

  @babywens als het een ongi is dan is het ook wel weer een beetje fijn omdat het dan iets minder een gok word hopelijk. Maar in 1 keer raak is natuurlijk ook erg leuk haha maar die mazzel hebben maar weinig mensen.
  Naief is dat niet om te hopen denk dat veel vrouwen dat wel graag zouden willen toch;)
  Waarom moet je een uitsrteikje doen dan om bepaalde redenen of voor de 5 jaarlijkse controle?

  @babywens en teig
  Idd wel fijn dat we tegelijk ongeveer het spiraal hebben laten verwijderen, kun je het er toch over hebben met mensen di hetzelfde hebben:) Ik ben nog steeds niet ongi geweest.

  @teig Ik had Idd ook steken linksonder gehad, trekkend gevoel onderbuik. misselijkheid en moe.maar heb op de kruitvat test gelezen dat wanneer je niet weet wat je cyclus is je min 19 dagen na de sex kan testen, is die dan negatief en denk je echt zwanger te zijn 3 dagen erna nog een keer. Dus heb ook zoiets van miss toch een opkomende ongi terwijl ik het me idd ook niet zo herken.En zwangerschapssymptomen kan ik echt nog niet hebben. Spiraal is er nu 2 weken en 3 dagen uit eerste keer sex is maandag pas 19 dagen geleden dus ja haha

  @babywens en teig ik zeg ook steeds tegen mezelf dat ik er niet zo mee bezig oet zijn, ben nog maar 2weken bezig..maar toch doe ik het wel. Maar dat komt denk ik odmat nu die keus gemaakt is het te gaan roberen en dat je het gewoon het liefst natuurlijk zo snel mogelijk wilt.
  Dus ik hoop voor ons alle 3 dat het toch wel snel zal gaan.
  Babywens ging het snel met je zoon?

  Reageer
  #12

  Hoi meiden!

  fijn om zo lekker met jullie erover te kletsen!

  Spannend allemaal..

  Ik moet wel eerlijk zeggen het ongi zijn is wel weer wennen. Heb totaal 8 jaar een spiraal gehad en pff haha schrik soms van wat er los kan laten.. Daan je hebt wel gelijk nu kan het misschien beter rekenen zijn.

  Ik wist ook niet echt goed meer hoe of wat ik moest voelen met ongi worden, en het waren toch wel gekke dagen dat ik dacht voel ik iets wat ik normaal niet voelde als ik ong moest worden? Heel verwarrend allemaal maar nu ben ik het toch.. en hoop dat het voor jullie met een mooie postieve test snel duidelijk mag zijn!

  Het is inderdaad gewoon controle Daan,maar moet zeggen toen mijn eerste spiraal eruit ging hebben ze geen inwendige echo gedaan en nu wel . En volgens de Gyn zag alles er goed uit! Nu hopen dat het ook echt zo is met de rest van de uitslagen. Maar neem aan als er wat was dat ze dan toch wel gebeld hadden toch ?

  Met mijn zoon zat ik daarvoor aan de pil en was na 3 maanden zwanger. Dus vrij snel toch wel. Daarna vanwege de ongi (was een ramp ๐Ÿ™ zoveel) en de hormonen die toen loskwamen samen met de bekkeninstabiliteit die ik had was geen succes kon geen kant meer op gekozen voor het spiraaltje.

  @Daan dit zou dus jou eerste worden?

  @Teig Hoeveel kindjes heb jij ?

  Ik duim voor jullie zo hard als ik dat maar kan! Wie weet .. en anders moet de boel maar snel op gaan komen maar liever hoor ik beter nieuws van jullie!

  Groetjes van Alies

  Reageer
  #13

  Hoi hoi

  Alies: Het ook mijn eerste kindje, spannend allemaal. Fijn dat je echo goed was en als de uitslagen niet goed zou zijn zou je dat wel horen.

  Ik hoop dat ik ook binnenkort een ongi heb, dan weet je dat alles goed werkt. 2 dgn na verwijdering van de mirena had ik bloedverlies en dat vond ik al veel. Maandverband en ob's zitten weer in mijn tas voor het geval dat.

  Nou zat ik weer even te googlen en die buikpijn kan normaal zijn na een spiraaltje verwijderen.

  Dus ga wederom proberen (ha-Ha) om er niet te veel over na te denken, gewoon doorgaan met mijn vitaminen, alcohol verbod. Ik zie/voel het wel.

  groetjes yvonne

  Reageer
  #14

  Goedemorgen Yvonne! En Daan ook mocht je lezen ๐Ÿ™‚

  Je eerste kindje nog veel spannender! Hoop dat het snel raak is voor jou en bloedverlies kan erbij horen inderdaad na het uithalen van het spiraaltje.

  Bij mij ging hij er dus op een donderdag uit , nou beetje bloed niet echt veel bijzonders, zaterdag dacht ik even heeey daar komt het! Was even een beetje bloed maar stelde niks voor! En nu komt er geen einde aan haha!

  Ik had ook echt een gevoel tot 2 weken terug dat er een ballon in mijn maag zat die steeds werd opgeblazen , heel vreemd en geen lekker gevoel moet ik zeggen daarom had ik toch een beetje hoop van wow zat het zo zijn!

  We houden de moed erin meiden ! Niet te veel zorgen maken ( pff dat zeg ik hihi die zelf niet anders doet!)

  Wie weet is voor jullie gelijk raak! Spannend!

  Fijne dag !

  Reageer
  #15

  Goeiemorgen:)

  Alies lijkt mij ook wel wennen ja en ik heb maar 4.5 jaar een spiraal gehad. haha en vond het heerlijk om nooit meer ongi te zijn.
  Dus denk dat het voor mij ook wel weer erg wennen zal zijn mocht het zover zijn.
  Als ik eerlijk moet zijn had ik verwacht dat zodra dat ding eruit zal gaan je meteen mega ongi zal zijn.
  Ik heb trouwens ook geen inwendige echo gehad hoor na verwijderen. Me huisarts heeft het gewoon gedaan.
  En alies geen nieuws is goed nieuws zeggen ze toch altijd:) Dus de uitslagen zullen goed zijn!!
  Dit word inderdaad me eerste kindje.(tenminste als ik zwanger kan worden)Maar daar gan we natuurlijk wel vanuit.

  Die buikpijn die jij omschrijft herken ik niet alies van die ballon. Ik heb gewoon echt trekkend gevoel als ik last heb onderin me buik. en paar keer wat steken linksonder gehad. Maar inderdaad ook ik zag die klachten na verwijdering mirena staan dus tja..We kunnen niet anderes dan afwachten pff en dat kan zo lang duren he...

  Reageer
Reageer op: zwanger worden na verwijderen mirena
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief