Clomid

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik ben vanaf eind mei 2007 bezig om zwanger te worden, eind mei heb ik een BBZ gehad waarbij mijn rechter eierstok is verwijderd.

  Juli 2008 is er bij mij PCO ontdekt en ben toen begonnen met Clomid 50 mg. Dat slik is dus nu al een jaar maar nog steeds zonder enig resultaat.

  Mijn nichtje heeft ook PCO en die is door haar gyn naar verloop van een tijdje proberen met 50 mg op 100 mg gezet. Nu gaf ze mij het advies om ook 100 mg te gaan proberen. Mijn gyn heeft mij in mei 2009 al gezegd dat hij dat niet doet omdat de kans op een meerling een stuk groter is maar ook de complicaties bij een meerling zwangerschap zijn natuurlijk groter.

  Nou heb ik nog voor 4 maanden clomid 50 mg in huis, maar zit er sterk over te denken om een dubbele dosis te gaan slikken, en zo dus toch 100 mg te gaan gebruiken.

  Wie weet raad?? Of kan mij advies geven hoe het nij jou is gegaan?

  Groetjes

  Reageer
  #3

  Hallo,

  ik zou het afraden om zonder overleg dit zomaar te doen. Jouw lichaam is ingesteld op een bepaalde dosis, en vice versa.
  Met Clomid is er altijd een mogelijkheid dat je overstimulatie krijgt (ik had dit al met 25mg!!!)
  Mocht je dan overstimulatie krijgen, dwz dat je meer dan 1 of 2 eitjes hebt, dan heb je een kans dat er cystevorming gaat optreden in jouw eierstok, of zelfs nog erger. De kans is dan aanwezig dat ook die eierstok verwijderd moet worden, en dan heb je dus helemaal geen kans meer om zwanger te worden in jouw geval.
  Mijn raad: overleg het met jouw behandelend arts!!! Ga niet zelf dokteren. Je weet niet welke gevolgen dit kan hebben.
  Succes! Ik kan me levendig invoelen in jouw situatie.

  Reageer
Reageer op: Clomid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief