zwanger? herpes stomatitis……

  • #1

    Hallo,

    Wie kan mij uit de onzekerheid helpen?
    Heb een zoontje van 22 maanden en heeft nu het herpes stomatitis virus ( aften in de mind en op de lippen,koorts,weinig eten weinig drinken enz.

    maar mijn vraag is weet iemand of dit viris besmettelijk is voor het ongeboren kind?

    ( ben misschien zwanger)

    groetjes

    anouk

    Reageer
    #2

    Ik heb geen idee.
    Meestal weet de huisarts dit beter. Dus als je je echt zorgen maakt gelijk de huisarts bellen dan een stel leken raadplegen!

    Reageer
    #3

    Acute herpes stomatitis wordt veroorzaakt door het herpes simplex virus.

    Het komt regelmatig voor bij kinderen de leeftijd van 1 tot 3.

    De oorzaak van een uitbraak van herpes stomatitis is onbekend, maar factoren die een negatieve invloed hebben zijn: stress, vermoeidheid, angst, temperatuurverhoging, trauma's, en blootstelling aan de zon.

    Herpes Stomatitis verspreid zich door direct contact, speeksel, aanrakingen, speelgoed en andere objecten die zijn aangeraakt door besmette kinderen.

    Primaire herpes stomatitis tijdens de zwangerschap is een relatief zeldzaam verschijnsel.

    Studies tonen aan dat herpes stomatitis bij vrouwen in de laatste twee trimesters van de zwangerschap niet leidt tot problemen voor de foetus.

    Reageer
    #4

    Het risico van overdracht van het herpes simplex virus naar een baby, hangt af van verschillende factoren: ten eerste de mate van blootstelling van de zuigeling aan herpes laesies tijdens de geboorte; ten tweede of de moeder antistoffen heeft tegen het herpes simplex virus; en ten derde of het kind de tijd heeft antilichamen te verwerven.

    Een vrouw met een eerste uitbraak van [u]genitale herpes[/u] tijdens het derde trimester en die geen antistoffen heeft tegen het virus heeft een 33 procent kans van overdracht van het virus aan haar kind.

    Een vrouw met een terugkerende uitbraak van [u]genitale herpes[/u], heeft dus al antistoffen tegen het herpes virus en heeft deze dus ook doorgegeven aan het ongeboren kind, deze vrouw heeft een 3 procent kans van overdracht van het virus aan haar kind.

    Reageer
    #5

    90% van de vrouwen is drager van het HSV-1 virus, een veroorzaker van verschillende vormen van herpes. Het is aan te nemen dat je zoontje geïnfecteerd is door jou, de moeder. Dat zou betekenen dat jij drager bent van het virus en dus antilichamen hebt. Deze heb je aan de kleinste doorgegeven in de baarmoeder.

    Als je onzeker bent, bel dan even met de huisarts, of overleg even met de verloskundige.

    Reageer
Reageer op: zwanger? herpes stomatitis……


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief