Duizelig 'raar' gevoel

  • #1

    Hallo allemaal

    Tot vorig jaar dronk ik altijd af en toe een kopje koffie ( soms 2 )

    Alleen sinds ongeveer een jaar wordt ik erg duizelig, krijg ik 'tintelingen' in me handen en soms een migraine aanval. Ik snap niet hoe dit 'ineens' kan.

    Ik heb een tijdje geleden een moeilijke periode afgesloten waarin ik slecht sliep, erg snel geïrriteerd was en erg vermoeid was dit gaat nu steeds beter.
    Ik heb wel nog steeds het gevoel dat ik toe ben aan wat rust om weer even bij te komen, maar dit gaat niet zomaar vanwege mijn werk.

    Mijn vraag is nu hoe kan het dat ik ineens zo 'raar' reageer op koffie. En mijn tweede vraag ik heb de periode die mij veel stress gaf afgesloten verdwijnen de vervelende symptomen dan vanzelf?

    Groetjes Piet

    Reageer
    #2

    Het is de vraag of het van de koffie is... je geeft zelf aan: "Ik heb wel nog steeds het gevoel dat ik toe ben aan wat rust om weer even bij te komen". Wellicht zit daar dan toch het probleem. Misschien moet je die rust dan toch maar nemen.
    Doe eens de test op:
    https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #3

    Is niet zo vreemd dat je na langere tijd meer klachten krijgt. Koffie zorgt voor stresshormonen in je lichaam, wat klachten kan geven. Als je niet tegen koffie kan kan je het beter laten staan. Beter een kopje thee. Theanine kan helpen om te ontspannen. Zit in thee maar is ook verkrijgbaar als supplement.
    Sowieso zorgen voor volwaardige voeding en misschien bepaalde voedingssupplementen, voor je hele gezondheid en om de stressbestendigheid te verbeteren. Zo versterken stoffen als magnesium en vitamine B je zenuwstelsel.

    Reageer
Reageer op: Duizelig 'raar' gevoel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief