Chronische klierkoorts?

  • #1

    Hoi allemaal,
    Ik zit met een gek verhaal waar we helemaal radeloos in zijn.
    Toen ik 16 was heb ik beide vormen van klierkoorts tegelijkertijd gehad. Het was een week voor de eindexamens dus ik heb me even op karakter erdoor gezet. Direct na de examens zijn we op vakantie vertrokken en daarna ben ik van het ene naar het andere festival gegaan. Nu besef ik dat ik totaal niet naar mijn lichaam heb geluisterd maar gewoon als koppige puber heb door gedaan. Nu zijn we bijna 3 jaar verder en ben ik nogsteeds even vermoeid (zelfs erger) dan tijdens mijn klierkoorts. Ook heb ik nog minstens vijf dagen per week koorts. We zijn al van dokter tot dokter gegaan en hebben ook al alternatieve geneeskunde gebruikt maar niets werkt. We zijn nu zelf aan het denken aan chronische klierkoorts maar zijn het vertrouwen in de geneeskunde nogal verloren door dingen die gebeurd zijn de afgelopen jaren. Herkend er misschien iemand zich in mijn verhaal?
    Groetjes !

    Reageer
    #2

    Je zou CVS kunnen hebben dat getriggerd is door Pfeiffer. Maar dat zal dan onderzocht moeten worden door een neuroloog. Alleen de koorts die je hebt past daar niet bij. Zijn er nu nog steeds meerdere klieren opgezet? Gebruik je medicijnen of drugs?

    Reageer
    #3

    Mijn klieren zijn opgezet als ik fel vermoeid ben of (weeral) een keelontsteking heb.
    Ik neem regelmatig een dafalgan tegen de koorts maar zeker niet dagelijks, drugs heb ik nooit gebruikt.
    Zelf hebben we ookal aan cvs gedacht maar dan is de koorts inderdaad gek.

    Reageer
    #4

    Belangrijk lijkt me dat je goed voor jezelf gaat zorgen. De juiste voeding en wat aanvulling. Weet niet wat je hebt geprobeerd op alternatief vlak maar kruidenmiddelen of homeopathie kunnen wel aanvullend werken maar waarschijnlijk heb je dingen als extra vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren nodig. Koorts is een teken van je lichaam dat het aan het opruimen is. Dat kan je beter ondersteunen dan onderdrukken. Veel mensen hebben ook een slechte darmflora. Dat is bij te sturen door bijv probiotica. Verder zorgen voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning.

    Reageer
    #5

    Wat misschien nog zou kunnen spelen is bijnieruitputting. Zou je op moeten zoeken of je je daarin herkent.

    Reageer
    #6

    Met homeopatische inspuitingen obv kruiden hebben we geprobeerd op mijn immuunsysteem te heropstarten. De koorts is nu al drie jaar bezig en is zeer uitputtend... Ik heb ook al een arsenaal aan vitaminen geprobeerd maar heb geen tekorten dus ze helpen niet echt. Ik heb een kuur van 4 maanden gevolgd om mijn lichaam te zuiveren en dat heeft een maand geholpen maar toen ging het gewoon weer bergaf. De minste inspanning levert gezwollen klieren op en ik heb vaak een dag of drie nodig om te herstellen als ik me zwaar heb ingespannen.

    Reageer
    #7

    Is je bloeddruk in orde? Heb je over- of ondergewicht? Drink je voldoende? Transpireer je? Zijn vitamines, schildkier- en leverwaarden ook gecontroleerd? Gebruik je medicijnen of drugs? Zijn er ook dagen dat je geen koorts hebt? Dus periodes wel en geen koorts? Heb je veellast van lymfeklieren? Zo ja waar? Is er ook een uitgebreid bloedonderzoek gedaan om je immuunsysteem te controleren?

    Reageer
    #8

    Mijn bloeddruk is soms licht verhoogd door mijn koorts maar helemaal niet fel. Ik drink zeker voldoende, minstens 2 liter. Mijn vitamines zijn oké, mijn lever is een tijd extreem vergroot geweest (lag tot in mijn laagbekken) maar is nu terug normaal. Mijn schildklier is zover ik weet niet gecontroleerd. Ik heb  rond de 4/5 dagen per week koorts en deze is wel in periodes hoog en laag. Soms heb ik periodes rond de 38,5 en andere periodes zijn rond de 39,4. Er is een onderzoek naar mijn immuunsysteem gedaan en daar was niets mis mee. Mijn lymfeklieren in mijn nek zijn wel vaak gezwollen/ontstoken. Ik ben in periodes ook heel gemakkelijk ziek. Als ik eenmaal ziek ben geweest komt het regelmatig terug. Ik ben al onderzocht in het Jessaziekenhuis, het ZOL in Genk en het universitair ziekenhuis in Leuven maar ze hebben nergens iets gevonden.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ik heb een BMI van 19,53 dus ook wel oké

    Reageer
    #10

    Weet je of er onderzoek is gedaan naar Hodgkin?  Waren de leverwaarden Gamma GT, ASAT en ALAT ook goed? Is er al eens een scan gemaakt van je hoofd?

    De vraag naar medicijnen en drugs is nog niet beantwoord...

    Reageer
    #11

    Van transpiratie heb ik wel vaak last en dan vooral 's nachts

    Reageer
    #12

    Ze hebben geweigerd om een scan te maken omdat ik te jong was.  Al mijn leverwaarden waren niet oké maar zijn nu helemaal hersteld. Er is geen test gedaan naar Hodgkin.

    Reageer
    #13

    Ik heb nog nooit drugs genomen en meer dan een dafalgan of ibuprofen neem ik niet. Medicatie neem ik ook echt zelden.

    Reageer
    #14

    Ik zou dan toch aandringen op een scan van de hypothalamus en een onderzoek naar hodgkin en je bijnieren

    Reageer
    #15

    Heb al een aantal keer geprobeerd om een scan te laten nemen maar ze weigeren elke keer... Ben nogal gefrustreerd door dit alles en voel me in de steek gelaten door de geneeskunde. Mijn moeder is verpleegkundige en had een patiënt met dezelfde symptomen. Zij had blijkbaar iets aan haar bijnieren door het gebruik van de pil dus daar gaan we zeker ook eens naar horen. Heel fel bedankt voor jullie hulp allemaal !

    Reageer
Reageer op: Chronische klierkoorts?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief