Brandende vagina

Online ZorgZus
  • #1

    Ik loop al ongeveer 5 maanden met een probleem. Door een antibiotica kuur heb ik een vaginale schimmel gekregen. Hiervoor ben ik een aantal keer bij de dokter geweest. Mijn klachten zijn vooral verschrikkelijk brandend gevoel rond om het begin van mijn vagina en plasbuis, heeel af en toe beetje jeuk, totaal geen witte afscheiding. De pijn komt zo af en toe opzetten, dan heb ik 2 dagen geen last en dan weer een aantal dagen wel enz. Ook heb ik af en toe pijn/branderig gevoel tijdens het plassen.

    Nu heb ik de volgende behandelingen
    1e keer: Canesten gyno, vaginale tablet (heeft van binnen een beetje geholpen, maar van buiten nog heel veel pijn).
    2e keer: Miconazolnitraat/hydrocortison creme (heeft de pijn verlicht, maar niet laten verdwijnen)
    Hierna kreeg ik mijn menstruatie en kwam de gehele pijn weer helemaal terug.Opnieuw zelf canesten gyno, vaginaal tabled gehaald.(De pijn bleef aanhouden)
    3e keer: 1 tablet fluconazol gekregen en tegelijkertijd weer Miconazolnitraat/hydrocortison gebruikt.(de pijn is wel afgenomen, maar komt in vlagen nog steeds terug)

    Verder heb ik de volgende ondezoeken gehad:
    - 2x urine in moeten leveren (niks uitgekomen)
    - 2 kweken gehad (geen afwijkingen gevonden)
    - Getest op SOA's (ook niks uitgekomen)
    - uitstrijkje (krijg ik de uitslag volgende week van)

    Nu heb ik morgen ook een afspraak bij de gynaecoloog staan. Deze zal een inwendige echo maken. Hiervoor een verwijzing van de vervanger van mijn eigen dokter gehad.

    Zelf heb ik al meerdere keren aangegeven dat ik alleen nog maar uitwendige pijn/branderig gevoel heb. Ik maak me hele erge zorgen en vraag me af of er iemand is die een vergelijkend probleem heeft/gehad heeft? Wat zou het wel kunnen zijn?

    Reageer
    #2

    Het is hel goed mogelijk dat het to h een schimmelinfectie is. Die kunnen soms erg hardnekkig zijn. Dan is een langere behandeling met bijvoorbeeld fluconazol nodig. Overleg het met de gynaecoloog

    Reageer
    #3

    De gynecoloog kon niks afwijkends zien. Baarmoeder had een normale grote en eierstokken waren prima. Op naar de volgende afspraak bij de HA. Mocht er nog iemand met ervaring zijn dan hoor ik dat graag.

    Reageer
    #4

    Ik heb precies hetzelfde als jou ook alles goed albino een jaar lopp ik met deze klachten alles geprobeerd huisarts dermatoloog gynecaloog vulvapoli ik wordt er gek fluconazol geslikt niks helpt 7 sept naar umcg Groningen

    Reageer
    #5

    Bij mij ook alles normaal eierstokken en baarmoeder ik krijg 8 sept een hystercomie gaan ze in de baarmoeder kijken we kunnen ook bellen je hebt precies wat ik ook heb laat maar weten dan bel ik jou

    Reageer
    #6

    Vervelend dat jullie hetzelfde probleem hebben als mij. Het kost zoveel energie en het verpest ook echt het humeur.

    Ik zit zelf te denken aan een doorverwijzing naar de dermatoloog of misschien zelfs wel uroloog of bekkenbodemspecialist. Tot nu toe heb ik alleen maar vaginale onderzoeken gehad en heb het idee dat dat niet het probleem is. Soms denk ik zelfs zou het niet tussen de oren zitten. Maar de verschrikkelijke pijn kan toch niet nep zijn. Vanwege mijn stopweek moet ik nu ook een week wachten voordat ik weer naar de dokter kan.

    Vervelend dat je een hystercomie moet ondergaan. Hoe werkt dat eigenlijk? Ben wel benieuwd.

    Het lijkt mij fijn om contact te houden en voor degene die willen kunnen mij mailen. Bellen is voor mij erg onhandig, vanwege het werk en het vele reizen ernaartoe.
    Ik heb een speciaal email er voor aangemaakt: [email protected]

    Reageer
    #7

    Nog even een update. Uit het uitstrijkje is gebleken dat er iets van een virus is gevonden. Hiervoor moet ik over een half jaar op controle, maar de assistente van de dokter zei dat daar mijn klachten niet vandaan kunnen komen. Het zou zichzelf moeten oplossen in een half jaar en ik krijg geen medicijnen. Wel is het dan wel raar dat ik daar klachten heb en ze iets vinden, maar het niet daarvan is.

    Kan ik hierop vertrouwen dat mijn klachten daar echt niet van zijn? Of toch beter navraag bij de dokter doen voordat ik weer vele andere onderzoeken zal ondergaan?

    Reageer
    #8

    Beetje vreemd is dat wel....
    Overleg het met je huisarts en probeer na te vragen welk virus het was..

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi hoi,

    Ik las dit forum en dacht. Dit is zo herkenbaar!

    Inmiddels is her 2022, hebben jullie nog tips of zijn jullie inmiddels van het vervelende probleem af?

    Ik heb kuur na kuur gehad, gynaecoloog, bekkenbodem therapie. Niks helpt en het tast echt mijn gemoedstoestand aan, word er gek van.

    Ik hoor graag van jullie!

    Reageer
    #10

    Toevallig!

    Ik heb sinds eind 2019 ook geregeld last van pijn in vagina/plasbuis. Soms is het een blaasontsteking, vaak ook niet. Al meerdere antibiotica geprobeerd (voor blaasontsteking, maar ook tegen schimmelinfectie bijvoorbeeld) maar het is nooit helemaal verdwenen.

    Begin van dit jaar naar de uroloog geweest, uitgebreide urinetesten gedaan, nieren en blaas gecheckt, maar ook niks uitgekomen. Nadat ik te horen kreeg dat er niets aan de hand was, was ik zo'n 3 maanden klachtenvrij (voor mij echt lang). Toen dacht ik dat het dan waarschijnlijk toch psychisch was.

    Vanochtend na het plassen opeens weer super veel pijn maar wss geen blaasontsteking, het blijft dus altijd een beetje sudderen...

    Reageer
    #11

    Ooh wat verschrikkelijk.. ik heb er ook nog elke dag veel last van. Inmiddels al een halfjaar

    Iemand al de gouden tip?

    Reageer
    #12

    Ik heb dat dus ook steeds branden in de vagina eb plasbuis! En geen bacterie te vinden maar AB werkt wel dat is toch gek! Uroloog geweest gyneocoloog ect ik weet het niet meer.

    Reageer
Reageer op: Brandende vagina


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief