Schimmelinfectie na seks

Online ZorgZus
 • #1

  Ik heb sinds 6 jaar regelmatig last van een vaginale schimmelinfectie. Sindsdien houd ik met veel dingen rekening, zoals het dragen van katoenen ondergoed, zonder zeep wassen ed. Maar het laatste jaar heb ik wel erg vaak last van een schimmelinfectie, ik ben eens nagegaan en tot de conclusie gekomen dat dit misschien door de seks komt. Mijn man en ik zijn sinds een jaar bewust bezig om zwanger te worden. Dit betekent dus dat het rond de eisprong moet gebeuren, we doen het in die week dan om de dag om de kans te vergroten. Vervolgens ben ik op dat gebied zo'n zeker 1 a 2 weken 'uitgeschakeld' omdat ik weer last heb van een schimmelinfectie. Nu heb ik gelezen dat sperma een ph van 7 heeft en in de vagina een ph van 3,5 - 4 heerst. Dat kan dus de boosdoener zijn, omdat de vagina niet houd van een hoge of te lage ph. Is er hier iets aan te doen?

  Reageer
  #2

  De PH waarde zou niet de reden moeten zijn voor voortdurende schimmelinfecties. Wat gebruik je zelf tegen de schimmelinfecties en ondergaat je man dan ook een behandeling?

  Reageer
  #3

  Denk niet dat sperma een invloed heeft op een schimmel infektie,ik heb elke dag sex met mijn vriend en in het weekend soms twee maal per dag dat we dan sex hebben,dus ik heb dan bijna constant mijn vriend zijn sperma in mijn vagina en heb geen klachten van een schimmel infektie hoewel ik veel sperma in mijn vagina heb altijd.Was wel telkens na het neuken mijn vagina wel grondig en meestal tweemaal daags dat ik een proper slipje aandoe dan wel.
  Mss is de ene vrouw,meisje wel meer allergisch voor te vaak sperma in hun vagina te hebben en vandaar meer vatbaar bent op een schimmel infektie.
  Ik hoop echt ook dat het zo blijft bij mij wel dat ik er geen last van heb met te veel sperma in mijn vagina te krijgen altijd

  Reageer
Reageer op: Schimmelinfectie na seks
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief