Witte vlokken in vaginale uitscheiding.

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Ik heb al een tijdje last van witte vlokken in mijn vaginale uitscheiding. Ik vroeg me af wat de oorzaak hiervan is en hoe ik dit kan verhelpen?

    Ik ben niet aan de pil en ik heb ook nooit geslachtsgemeenschap gehad.

    Reageer
    #2

    Beste Anoniem,

    Er kunnen meerdere oorzaken voor zijn:
    Smegma:
    Smegma is een mengeling van epitheelcellen, huidafscheiding en vocht dat zich kan ophopen onder de voorhuid van de penis en in de vulva met een karakteristieke sterke geur en smaak, veroorzaakt door melkzuurbacteriën.
    Het beste is om je vulva en vagina goed schoon te houden met lauw water en geen badschuim e.d. te gebruiken voor het reinigen van je vagina.

    Schimmelinfectie:
    Candidiasis, candidose of candida is een schimmelinfectie (mycose) die veroorzaakt wordt door gistachtige schimmels, voornamelijk Candida albicans. Deze schimmel is bij vrijwel iedereen aanwezig als een normale commensaal, onder andere in de mond, in de darm, op de huid en in de vagina, en vormt met bacteriën een zeker evenwicht. Men spreekt echter van candidiasis wanneer de schimmels een overwicht krijgen op de bacteriën.
    Tegen een schimmelinfectie zijn er cremes en vaginale zetpillen verkrijgbaar bij de apotheek.
    Je kunt ook bij de huisarts langs gaan om het te laten onderzoeken. Die kan dan ook een middel voorschrijven tegen schimmelinfectie

    Reageer
    #3

    Hai, als het in je vagina nou ook jeukt en/of een branderig gevoel geeft, doop dan een tampon in gewone witte yoghurt en breng die vaginaal in. Het verkoelt en stilt de jeuk.

    Groetjes

    Reageer
Reageer op: Witte vlokken in vaginale uitscheiding.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief