Scheurtjes na vaginale schimmelinfectie

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    3 weken terug kreeg ik als gevolg van het slikken van antibiotica een vaginale schimmelinfectie. Hiervoor ben ik naar de huisarts geweest en heb een kuurtje van 3 eitjes meegekregen. Deze kuur hielp jammer genoeg niet genoeg en ben na een week weer terug gegaan naar de huisarts en vervolgens een zalf meegekregen (miconazolnitraat). Ik kreeg het advies 2 weken deze zalf te smeren 's ochtends en 's avonds. Nu vandaag was de laatste dag van deze 2 weken.
    Ik heb inmiddels al weer seks gehad omdat mn vagina niet meer pijn deed en de jeuk was ook zo goed als weg. Nu, na 2 dagen achter elkaar seks te hebben gehad, kreeg ik weer jeuk en ook pijn aan de buitenkant en dan onderkant van mijn vagina (vlakbij anus). Ik heb gekeken en zie een scheurtje in mijn perineum. Ook zag ik dat ik scheurtjes heb bij mijn anus (heb de laatste weken ook pijn gehad bij het poepen). Waar komen deze scheurtjes vandaan? Kan het zijn dat mijn huid dun en droog is geworden door het gebruik van de zalf voor de schimmelinfectie en daardoor is gaan scheuren? Ik heb van mezelf een erg droge huid/regelmatig eczeem.

    Ik hoop dat iemand weet wat dit is, en weet wat ik er aan kan doen! Ben al 2 keer bij de huisarts geweest voor de schimmelinfectie en wil eigenlijk niet NOG een keer...

    Alvast heel erg bedankt!
    Groetjes,
    Tanja

    Reageer
    #2

    hoi, is je probleem al opgelost? Dan ben ik benieuwd naar de oplossing. Ik heb iets vergelijkbaars. Op een fietsvakantie dit jaar in mei fietste ik een dagje zonder fietsbroek. Had ik niet moeten doen! Tot op heden speelt het op: jeuk, scheurtjes, en branderigheid. Pijn bij en na het vrijen. In het begin was het zo erg dat ik niet op de fiets kon zitten! Nu moet ik nog oppassen met strakke kleding.
    Ik ga wel naar een dermatoloog, maar de wachttijd is nog lang. Dus : graag advies. Zalfjes als Kamillosan of witte zinkzalf of vochtregulerende 'microgyn' glijmiddel hielpen niet. De huisarts dacht eerst in mei aan een schimmelinfectie en ik kreeg miconazolnitraat creme. Dat deed veel zeer om te gebruiken (huid was natuurlijk open). Het ging ook niet weg. Toen 2x een intern 'ei' (omdat ik bij de 1e kuur ongesteld werd). Toen was het een tijdje rustiger, maar niet echt goed . Want nu likjkt het wel exceem: huid wat rood hier en daar en bobbelig en ruw. Vooral na weer een vrijpoging! Ik hoop dat de huid door die intern aangebrachte zalven niet dun is geworden!!!
    Ik probeer nu tijdelijk maar talkpoeder. Doen ze bij baby's ook tenslotte tegen schrale billetjes....

    Reageer
    #3

    Oja Tanje dat vergat ik nog te zeggen: ook ik heb anusklachten. Denk vaak: ach dat zijn aambeien, maar in dit verband is het wel goed dat ik daar ook naar laat kijken, voor het geval een of ander schimmel van de ene naar de andere opening 'hopt' en je dus jezelf blijft infecteren....Succes!

    Reageer
    #4

    Hallo Tanja en Marijke,

    Ik herken het probleem! Ik heb eerst ook een schimmel gehad, daarvoor 3 eieren gehad. Hierna was het nog niet weg, dus kreeg ik Miconazolnitraat. Dit mocht ik een week smeren. Toen was het een tijdje over, maar kreeg ik weer jeuk. Dit keer meer naar achteren, rond je anus. Toen heb ik Hemoclin gekocht, de jeuk was weg. Nu heb ik echter ook een snee/scheurtje in mijn perineum. Ik ben weer naar de dokter gegaan. Hij kon mij niet echt en duidelijk antwoord geven wat ik nou had. Het was iig geen schimmel. Hij adviseerde Sudocreme. Ik gebruik nu sinds 2 dagen Nestozyl. Ik moet zeggen dat ik hierdoor al verbetering merk. Het gaat weer dicht zitten en doet niet meer zo'n pijn. Ik hoop dat het hierdoor helemaal weg zal gaan. Wellicht is 1 van de 2 cremes het proberen waard!
    Doe er geen vaseline op, de dokter zei dat dit het wondje niet goed laat helen, het kan dan niet 'ademen'.

    Groetjes!

    Reageer
    #5

    Ik heb laatst edelzalf gesmeerd van apotheek venema uit groningen. 2 dagen en het was weg.

    Reageer
    #6

    Hallo Joyce, bedankt voor de tip!

    Reageer
    #7

    Hoi ! Het kan te maken hebben met de schimmelinfectie, heb ik ook een keer gehad. Bij mij was t tijdens de infectie en na een tijdje gaat t weg bij mij

    Reageer
    #8

    Hallo,

    Ik heb precies hetzelfde. Al twee keer iets van 2-3 moeten smeren met Miconazolnitraat. Na die 2/3 weken lijkt het weg te zijn en na een keer seks, meteen weer een kloofje/ scheurtje in mijn pyrineum. Ik word er helemaal gek van, heb voor mijn gevoel alles geprobeerd.. Ik ga ook maar eens nestosyl of edelzalf proberen.. Iemand die nog tips heeft, let me know!!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hier de gouden tip dames!

    ik loop ook al weken te kloten.

    dan weer zalf van huisarts wat ook niet werkt.

    SUDOCREME

    Ik dacht toevallig van de kleine van ons daar werkt het ook bij schrale huidjes probeer het eens bij mij.

    en het werkt !

    thank me later !

    Reageer
    #10

    Al getest op Lichen Sclerosus. Is bij een vriendin van mij ook zo begonnen. Wil je niet onnodig ongerust maken maar ga eens langs bij een dermatoloog of gynaecoloog.

    Reageer
    #11

    Heb dit ook kan ik met voeding het proces tot genezen versnellen?

    Reageer
    #12

    Wat werkt er tegen Lichen sclerosus?

    Reageer
    #14

    Tja klinkt bekend. Ik struggle nu ook hiermee. Half jaar geleden schimmelinfectie gehad 1 zo’n ei en zalf. Helemaal weg. Vermoedelijk veroorzaakt door combi van ongesteld zijn en enorme stress. Nu had ik een week geleden zo’n bacteriële vaginose kuur met 7 van die capsules gedaan omdat ik vergelijkbare klachten had maar niet zo erg als met de schimmel. Dat werkte. Afgemaakt en daarna dat weekend gevreeen en ook 2x op korte termijn en nu heb ik al de hele week last van een schrale huid bij de huid rondom mijn vagina echt bij de schede. Spiegel erbij en ook een wondje dat ook bloedt. Geen jeuk alleen pijn en het brandt als een gek. Ga ook die zalfjes proberen. Wat ik so far het meeste verlichting vond geven was mijn chemisch stoffen vrije dagcreme. Van die speciale die geen chemische zooi bevat.

    Reageer
Reageer op: Scheurtjes na vaginale schimmelinfectie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief