‘Rotte, muffe’ lucht uit vagina

Online ZorgZus
  • #1

    Mijn probleem is dat er nare luchtjes uit mijn vagina komen. Het is een beetje, een 'rotte' lucht. Als ik hard pers komt er witte vloed uit, die er in overvloede vanbinnen in zit. Heb in het verleden hier wel vaker last van gehad, de dokter dacht aan een schimmel, en ik heb van die 'eitjes' gehad die je 3x daags vaginaal moest inbrengen. Hierna had ik geen last meer van luchtjes. Enkele maanden weer hetzelfde verhaal, en weer de dokter gebeld. Ze schreven het recept zo voor, ik hoefde gelukkig niet langs te komen. Maar nu gewoon WEEERRR hetzelfde liedje 🙁 Zelfs toen een menstruatie er tussendoor kwam, kwam het daarna net zo hard weer terug. Het vervelende is dat ik het gewoon door mij ondergoed en broek door ruik! Ik gebruik al lactacid voor te wassen, en geen gewone zeep. Ik heb alleen geen zin om weer naar de dokter te gaan. Vagina is verder niet rood ofzo, en ik vraag me af waar dit vandaan komt. Mijn man heeft verder nergens last van, dus ik neem aan dat het geen soa is?! Maar waar komen die schimmels nou vandaan, als dit weer een schimmel is??! wie o wie....??

    Reageer
    #2

    Een heel herkenbaar probleem. Sommige vrouwen zijn kwetsbaarder voor dit soort onevenwichtigheden die dan inderdaad ook vervelende luchtjes afscheiden.

    Terugkerende schimmelinfecties en bacteriële vaginosen zijn vaak lastig behandelbaar en vergen meer dan een pilletje.

    Reageer
    #4

    Misschien is het geen schimmel maar een bacterie? Laat het eens grondig onderzoeken in een labo!
    Volgens mij is wassen met water nog beter dan lactacid. Je vagina heeft een zuur milieu waarin allerlei bacteriën in evenwicht met elkaar leven en als je gevoelig bent aan producten wordt dat milieu heel vlug verstoord waardoor de ene bacterie de overhand krijgt bijvoorbeeld. Water is nog altijd de beste oplossing, en geen vaginale douches gebruiken, het neutraliseert het zure milieu. Ook de stof van ondergoed speelt een rol heb ik ooit gelezen.
    Groetjes

    Reageer
    #6

    Heeeeij

    Ik heb precies hetzelfde probleem. Ik draag elke dag inlegkruisjes zodat het niet in mijn ondergoed terecht komt. Ik draag altijd zwart ondergoed en in het begin had ik zelfs dat mijn zwarte ondergoed werd aangetast. (het zwarte werd een soort beige, zoals met chloor) echt heel raar. Maargoed die geur heb ik dus ook. Sinds dien maak ik mijn vagina elke dag schoon met lactacyd en merkte dat de geur iig minder werd.

    Ik hoop dat er nog meer mensen reageren met hetzelfde probleem en met een oplossing want ik zit er ook heel erg mee...

    Reageer
    #7

    heee,

    ik heb sinds een paar maanden precies hetzelfde, maar wat kan ik hieraan doen? ik heb witte kloddertjes en mijn ondergoed is af en toe vochtig.. Het is een rotte, muffe vislucht,maar weet niet hoe dit nou kan.. ik had gelezen dat het aan het wassen van zeep lag, maar daar ben ik allang mee gestopt! ik zie jammer genoeg geen verschil! PLEASE HELP ME 🙁

    Reageer
    #8

    M'n vriendin had ook last van bacteriele vaginose en vooral tijdens de sex last van een rotte visgeur.

    Meerdere ab kuren geprobeerd maar het kwam steeds terug.

    Omdat de bacterien niet tegen een zuur milieu kunnen. Was mijn idee om eens met een mengsel van water en citroensap te spoelen. dat een aantal keer gedaan en het was weg.

    4 citroenen op een liter water. ( Koop biologische citroenen)

    Doe maar eens een weekje

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    'omdat bacterien niet tegen een zuur milieu kunnen' Das grappig, de vagina is namelijk ontzettend zuur. Spoelen met citroensap zou ik ten sterkste afraden. Hierdoor kan de zuurgraad ernstig verstoord raken waardoor je juist vatbaarderbent voor bacterien en schimmels. Raar dat je dit je eigen vrouw hebt asngeraden en al helemaal dat je het hier ook aanraadt.

    Reageer
    #10

    Ja, inderdaad, ik weet niet beter dan dat een gezonde vagina zuur moet zijn.

    Reageer
    #11

    Ooooww vreselijk is dit gewoon. De lucht die je door de kleding heen ruikt, plus dat er idd vlekjes in mijn ondergoed verschijnen zonder dat daar bleek op is gekomen. Ik zou niet meer weten wat te doen. Het belemmerd mij ook als ik met mijn partner wil vrijen. Dit is echt niet leuk meer. Ik was niet met zeep en ook niet met lactacyd.

    Reageer
    #12
    Reageer
    #13

    het is verschrikkelijk, heb sinds kort een nieuwe vriend....ik durf gewoon niet verder te gaan, je schaamt je toch dood.
    heb ook meerdere keren dat ei gekregen van de dokter en pilletjes...maar het werkt allen tijdelijk daarna komt het gewoon weer terug....
    ben ten einde raad....hier moet toch een oplossing voor zijn!!

    Reageer
    #14

    Ga dan terug naar de huisarts en vraag een verwijskaart voor de gynaecoloog.

    Reageer
    #15

    Hoi,
    Ik heb sinds 2jaar een jongere vriend. Ik ben zelf 40jaar en hij is 32.
    Sinds ik met hem ben heb ik last van vaginale geurtjes. De stank is niet te harde. Ik ben zovaak naar de dokter gegaan. Soa testen gedaan maar er is helemaal niets aan de hand. Maar die nare lucht blijft en wordt steeds erger. Mijn sex leven is hierdoor zodanig verandert. Ik heb ook vaak gedacht dat mijn vriend vreemd gaat of misschien wel homo is. Het maakt mij erg ongelukkig. Ik heb pas van de dokter een antibiotica keur gehad en vanaf dat moment geen sex meer gehad. Ik merk dat die stank veel minder is. Mijn onderbroek heeft die geur maar als ik naar het toilet gaat en me afveeg ruik die stank niet meer .

    Reageer
Reageer op: ‘Rotte, muffe’ lucht uit vagina


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief