vocht cyste 1liter ondekt

Online ZorgZus
  • #1

    eey..
    had even een vraagje?? ik was 2weken geleden na het ziekehuis omdat ik een echo moest maken..omdat ik zo veel maagklachten had..
    toen bleek dat ze een vocht cyste gevonden hadden van 1 liter groot..maar mijn vraag is moet volgende week na het ziekehuis hoe halen ze dat wegg???

    hopelijk heb ik snel reactiee.
    liefss

    Reageer
    #2

    Ovariumcysten zijn zichtbaar met echoscopisch onderzoek. Met een laparoscopie is het meestal mogelijk een indruk te krijgen om wat voor soort cyste het gaat. Bij twijfel over de soort cyste of wanneer de cyste groter is dan 7 cm in doorsnede, adviseert men de cyste te verwijderen. Hoe dit in zijn werk gaat, kunt u lezen op:

    http://www.icgynaecologie.nl/gynf_lapar.html

    Reageer
    #3

    Grotere cysten worden verwijderd via een laparotomie, dus via een sneetje in de buikwand. Maar misschien kan het laparoscopisch gebeuren via een aspiratie van de cyste. Ik weet het niet.

    Reageer
Reageer op: vocht cyste 1liter ondekt


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief