Kan dit vaginisme zijn?

Online ZorgZus
  • #1

    Ik ben 18 en heb eigenlijk nooit tampons in kunnen brengen. Ik heb het 1x gedaan in de brugklas, en hoewel het geen "fijn" gevoel was, deed het geen pijn; maar hij kwam er uiteindelijk weer uit. Ik was destijds zo bang en onzeker dat ik ze toen afgezworen heb, en heb het eigenlijk allemaal "vergroot" in mijn hoofd.

    Ik heb nog geen seksueel contact gehad, maar volgens mij ontwijk ik dat ook haast onbewust expres omdat ik bang ben dat het penetreren, zeg maar niet lukt; dat komt omdat ik laatst weer ben begonnen met het proberen van tampons inbrengen, en het lukt gewoon niet!

    Het doet niet zeer ofzo, maar als ik de tampon probeer in te doen, is het net alsof de ingang gewoon 'stopt' zeg maar. Dus toen probeerde ik het met een vinger, en dat lukte wel - zonder pijn, hoewel het allemaal wel wat krap voelde rond m'n vinger.

    Kan het zijn dat ik vaginisme heb? Het lijkt me sterk, aangezien ik niet echt bang ben voor fysieke pijn ofzo... en omdat ik mijn vinger gewoon kon doen zonder dat het ook maar een beetje zeer deed. Maar ik had het opgezocht, en las zoveel nare verhalen erover... en mijn moeder heeft het dus wel gehad op mijn leeftijd.

    Reageer
    #2

    Je klachten lijken inderdaad een beetje op vaginisme. Ik zeg een beetje omdat vaginisme ernstig en heel mild kan zijn.

    Als je jezelf gaat overtuigen dat je echt last hebt van vaginisme maak je het jezelf misschien moeilijker dan nodig is. En dat vind ik dus niet slim.

    Ga gewoon rustig door met voorzichtig proberen een tampon in te brengen. Als je het stapje voor stapje doet, kan er niets misgaan, en wen je een beetje aan het idee waar je moeder wel veel problemen mee heeft. Ik hoop dat je er snel overheen groeit want blijkbaar is er geen seieuze reden om 'de boel' gesloten te houden. Vaak hebben meisjes en vrouwen die laat ik het voorzichtig zeggen, onheus bejegend zijn, klachten zoals je moeder heeft.

    Is het een idee je vagina eens wat beter te gaan onderzoeken, met bijvoorbeeld een spiegeltje en je handen. Probeer bijvoorbeeld eens voorizchtig een topje van je vinger in te brengen.

    Verder wil ik er niet te veel op ingaan. Ik vind het onderwerp te precair om er op zo`n forum veel meer over te zeggen. Als je er problemen mee blijft houden, ga dan naar de huisarts, of (misschien wel samen met je moeder) naar een psychologe of seksuologe.

    Reageer
    #3

    Ik heb mijn vinger al een keer helemaal goed kunnen inbrengen dus dat hoef ik niet meer te proberen.

    mijn moeder is gelukkig al lang van haar vaginisme verlost... ze had het alleen op mijn leeftijd, het kwam bij haar door nare verhalen van haar oudere zussen waardoor ze heel erg bang was geworden

    Reageer
    #5

    Zelf dacht ik dat een goede sexuologe wel de juiste plaats voor je is. Ben je ook niet teveel met sex bezig ?

    Dat kan je ook doen vragen aan een sexuologe. Deze doet je denkelijk wel goede adviezen geven.

    Reageer
Reageer op: Kan dit vaginisme zijn?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief