Baarmoeder verwijderen geweigerd.

Online ZorgZus
 • #1

  Vandaag bij een gyn geweest.
  Omdat ik graag mijn baarmoeder wil laten verwijderen via de buikwand.
  Dit werd geweigerd omdat ze mij te jong vinden (27 jaar)
  Terwijl ik op internet hier en daar gewoon wel lees dat ze het zijn ondergaan zonder moeilijk gedoe.
  De arts wilwel erg graag dat ik kinderen krijg lijkt wel.
  Ik voelde mij ongehoord en aan de hand van de vragen die ze stelden had ik het gevoel dat wat de mensen om mij heen (familie enz) vonden zwaarder weegt dan mijn wens. Mijn moeder vind het geen fijn en geweldig idee, dat haalde de arts een paar keer aan.
  Ik ga nu weer een afspraak maken met mijn arts, om een ander ziekenhuis te zoeken die niet zo moeilijk zijn.
  Mijn vraag is of er tips zijn. Bij welke ziekenhuizen hebben jullie het laten doen?
  En, bij de gyn waar ik nu was vertelde dat je van te voren helemaal vaginaal onderzocht moest worden en er moeten inwendige echo's gemaakt worden. Ik doe niet mee aan dat soort ongewenste onderzoeken. Dus graag een ziekenhuis adres waar het via een gewone röntge kan zonder gedoe down under.

  Reageer
  #2

  Ik denk dat je overal tegen hetzelfde probleem aan zult lopen. Waarom wil je de baarmoeder laten verwijderen?

  Reageer
  #3

  Omdat ik er veel last van heb.
  Bang ben voor zwanherschap (ondanks de prikpil toch 2x zwanger geweest) 2 x abortus mogen ondergaan. Dit kunnen we beter voorkomen dan genezen, vond dat zo vernederend. en ik menstrueer enorm, ik ben er erg ziek van.
  De prikpil heeft mij dik gemaakt en zorgt voor huid problemen.
  Maar waarom is het bij andere dan niet moeilijk om dit te regelen en voor mij wel?
  En ik ken 2 vrienden die konden zo terecht. Bij mannen is het allemaal geen probleem. Dan lijkt mij dat het voor mij ook niet zo moeilijk hoeft.
  Ik ben zo boos en voel mij echt ongehoord door het ziekenhuis

  Reageer
  #4

  Ik begrijp je frustratie.
  Maar voor mannen is dat minder ingrijpend en ook weer terug te draaien. Bij een verwijdering van de baarmoeder is er niets terug te draaien. Je leeftijd speelt dan inderdaad een rol. Er zijn een aantal ethische regels waaraan artsen zich toch moeten houden. Ik ben dus bang dat je geen arts gaat vinden die dat om die redenen gaat doen. Tenzij je een verklaring van een psychiater zou hebben dat je er psychisch onder lijdt. Daarnaast is er dan nog de mogelijkheid van een sterilisatie

  Reageer
  #5

  Op internet lees ik andere verhalen. Van jong tot oud.
  Vrouwen die jonger zijn dan ik krijgen het ook voor elkaar.
  Ik wil weten waar zei zijn geweest.
  Ik ervaar veel last van mijn baarmoeder.
  Ik ervaar het als een soort straf en pesten dat ze mij niet willen helpen. Ik heb er ook niet voor gekozen om een baarmoeder met alle gevolgen daar van te hebben. Dat het zo erg bloed vind ik al een goeie reden om iemand daar van te verlossen.
  Al dat spul met hormonen wil ik ook niet meer in mijn lijf, heb toen ook eens een inplanon gehad, bijwerking was enorme haar uitval tot kale vlakken aan toe. Geweldig al die hormonen.

  Reageer
  #6

  Vandaag weer bij de huisarts geweest.
  Mijn huisarts gaat nu andere ziekenhuizen benaderen.
  Hij gaat mij helpen met het zoeken totdat ik krijg wat mijn wens is. Gelukkig heb ik een arts dat ook een doorzetter is.
  Het is toch ook te zot voor woorden.
  Ik heb maar een uitkering, leef al niet zo breed, moet mijn eigen anti conseptie betalen wat nieteens voledig werkt. En met mijn voledige menstruatie kan ik dat maandverband al helemaal niet betalen. en met de eventuele doorbraak bloedingen moet ik maandverband betalen wat ik eigenlijk niet kan missen. En ondanks anti conseptie toch zwanger raken, 2 x abortus wat dan weer wel vergoed word, en emotioneel was en ben ik gebroken na de ingrepen.
  Maar mij helpen om dit alles te voorkomen willen ze niet. Dit is echt pesten. Ik heb geen baarmoeder nodig, het is gewoon een grote en dure last waar ik zelf voor op mag draaien en er mee moet dealen.
  Dat ze mij hulp weigeren ervaar ik echt als pesten. Ik heb niet het zeggen over mijn eigen lichaam. En heb NOOIT gekozen voor een baarmoeder.
  Mochten niemand mij willen helpen.. dan misschien met een naald zelf de boel perforeren dat hij er wel uit MOET wegens de schade? Dan kunnen ze er niet omheen.
  Eerst de zoektocht afwachten. Mijn wens is dus nog niet gestrand, en houd mensen hier op de hoogte voor ziekenhuis adressen die niet zo moeilijk zijn hier over. Want er lopen meer vrouwen rond met deze wens maar worden niet gehoord omdat de focus bij artsen en anderen nog te veel op voortplanten ligt.

  Mvg ellis spaan

  Reageer
  #7

  Ik ben vandaag ook afgewezen voor een verwijdering. Ik ben 29, heb een dochter van 9. Mijn menstruatie is dankzij de pil 'maar' 2x per jaar maar dan wel 10 dagen waarvan ik er 6 met buikpijn zit. Ik moet van de gyn eerst alle andere opties van anticonceptie proberen, dat is een jaren lang project... Ik ga morgen ook mijn huisarts bellen, hopelijk gaat die zich net zo goed inzetten voor mij. Als je een dokter hebt gevonden hoor ik 't graag! Ik zal het ook delen als ik iemand gevonden heb.

  Reageer
  #8

  Wat oneerlijk dat ze niet naar jou wens luisteren Yela. Tegen mij zei de eerste gyn ook, probeer de andere dingen maar, begon ze weer over een spiraal en, terwijl ik die vrouw een paar keer al had verteld dat ik er geen omkijken meer naar wilde hebben, + met een spiraal is de kans er dat je toch weer gaat menstrueren, EN waar ze totaal doof voor was, was het stuk dat ik niks en niemand (en al helemaal geen vreemden) in mijn onderste hoef te hebben. En dan moet je om de 4 jaar terug om het te laten verwijderen en opnieuw te laten plaatsen. Ik ben geen kijkdoos, nu in 2021 hebben ze zoveel röntge apparaten dat ze heus niet meer in je kruis hoeven te zoeken. Ze gooien altijd meteen dit soort dingen voor je snufferd, en nee heb je, ja kun je pas krijgen om eerst de prijs te betalen om dat maar te ondergaan voordat je groen licht krijg. Maar ze bleef erop door hameren. Alsof ze mij ongemakkelijk wilde laten voelen door over inwendige dingen door te gaan praten. Zo voelde het voor mij.

  MAAR! inmiddels heeft mijn arts een ander gevonden, die hebben ook met de vorige gebeld waar ik toen laatst was. er zijn nu 4 mensen die hebben overlegd met elkaar. Over 2 weken heb ik een afspraak met een arts/gyn, die meer oor heeft voor vrouwen met deze wens. Ik houd je op de hoogte. Mocht dit wat zijn, dan laat ik het je weten. Ik ben er wel achter, dat je bij de eerste NEE niet gelijk moet stoppen met zoeken. Want ze zijn er wel degelijk die dit willen doen, maar het is zoeken. Ik heb van iemand gehoord dat ze in de stedelijke ziekenhuizen vaak minder moeilijk zijn.. nou we zullen zien.

  Ik vind dat er aandacht moet komen voor dit probleem. Voor vrouwen met kinderwens gaan alle deuren en sluizen open, voor vrouwen die er niks mee willen krijg je de deur in je gezicht dicht gesmeten want dat vinden ze gewoon best ongewoon ofzo. Ik word er gewoon WOEST van..

  Ja, ik ben op de hoogte van de eventuele complicaties enz.. maar ik teken er voor.

  Als ze mij niet willen helpen betekend dat ze er voor kiezen om mij eventueel later ziek te laten worden. Want nee, ik ga niet mee doen aan het baarmoeder bevolkings onderzoek. Ze laten mij onnodig de kosten in jagen omdat ik al deze troep zelf moet betalen, en hoeveel dikker ga ik nog worden door de prik? Mijn baarmoeder is gewoon doelloos en mag dit wat hun betreft uitdragen tot mn 50e. Terwijl ze mij kunnen helpen. Gadverdamme wat word ik weer woest van de onbegrip, terwijl ik over 2 weken gewoon een afspraak heb staan.. ik ben gewoon een beetje bang ook, dat ze straks weer moeilijk gaan doen. Oke 1..2..3.. ontspan😌

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Baarmoeder verwijderen geweigerd.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief