kijkoperatie…..wie kan me helpen ?

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo allemaal,
  Verleden week naar het ziekenhuis geweest voor een echo. Nu zit er iets van 4cm bij 4cm aan of op mijn linker eierstok. Mijn arts zei dat ik bloed moest gaan prikken en toen ik vroeg wat het zou kunnen zijn...was zijn reactie. Ik zie een echo in de cycste dus dat moeten we even afwachten . Weet iemand wat dit betekend ? ik bedoel ik snap dat er iets in zit maar niet wat hij bedoelt met wat het anders zou kunnen zijn. Ik was nog stomverbaasd van de uitslag van de echo en voor dat ik het wist stond ik weer buiten met de verwijs kaart voor het bloed prikken. Ik moet pas over twee weken terug komen. Dit begrijp ik ook niet. Mijn been trekt. ik ben HEEEEL moe echt niet normaal (het is te vergelijken met de eerste weken van een zwangerschap)de pukkels komen me koppie uit in elftallen en normaal ben ik "pukkelvrij". Zin in sex is er helemaal niet. Ik herken me zelf niet meer.De gynaecoloog vertelde ook dat er eventueel een kijkoperatie plaats vindt ...waar moet ik dan aan denken. Is dat 1 dag of een langer verblijf...??
  alvast bedankt voor jullie aandacht

  Reageer
  #2

  Cystes zijn meestal goedaardig maar worden toch verwijdert omdat ze kunnen groeien en/of draaien en dit is gevaarlijk en pijnlijk/
  heel, heel soms zijn ze kwaadaardig en dit moet natuurlijk ook nagekeken worden, o.a. in het bloed waar ze tumormarkers zoeken.
  als je zelf even Googelt vind je alle informatie en een medisch forum hierover.
  sterkte. Brenda

  Reageer
  #3

  brenda, bedankt voor je reactie, ik google me rot op kijkoperatie maar kan niks vinden over de duur van het verblijf in t ziekenhuis.
  Ik denk dat het maar een kwestie van afwachten wordt...tis voor iedereen misschien ook anders.
  in ieder geval bedankt.

  Reageer
  #4

  Ik heb 2 jaar geleden een cyste gehad 7รก8 cm doorsnede.. ook aan mijn eierstok. Mijn was gelukkig goedaardig en kreeg een kijkoperatie.
  Het stelt echt helemaal niks voor. Sochtends kwam ik in het ziekenhuis rond half 11 en moest wachten tot half 3, toen werd ik dus geopereerd en dat duurde misschien een uur.. dat weet ik niet meer precies, was er niet echt bij namelijk ๐Ÿ˜›
  en nouja werd dus wakker en moest die ene nacht blijven, werd om de 2 uur oid wakker gemaakt voor pijnstilling en de volgende ochtend mocht ik naar huis zodra ik zelfstandig kon plassen (wat gelijk lukte, zonder pijn)
  het enige wat ik niet zo fijn vond is dat ze onder de operatie je buik opblazen met lucht (zou wel iets speciaals zijn) om er dus beter bij te kunnen, en daar had ik nog wel goed een week last van... leek alsof ik spierpijn had in ieder spier.
  Lang verhaal maar hoop dat je er wat aan hebt ๐Ÿ™‚

  Reageer
  #5

  hallo laura, dankjewel voor je reactie. Nu weet ik in ieder geval wat ik ongeveer moet of kan verwachten bij een kijkoperatie.
  ik ben benieuwd ik moet wachten tot 27 okt op mijn bloed uitslagen.
  groetjes

  Reageer
Reageer op: kijkoperatie…..wie kan me helpen ?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief