Geïrriteerde rode vagina help help

Online ZorgZus
  • #1

    Hoi,

     

    misschien kan iemand mij hier helpen?

    in oktober heb ik een dubbele antibiotica kuur gehad voor een ontsteking in mijn kleine bekken. Deze was veroorzaakt door bacteriële vaginose tijdens mijn menstruatie, de gynaecoloog noemde het dikke pech.

    gelukkig hier van af, tijdens de antibiotica kreeg ik last van brandende schaamlippen en alles was rood. Ik kreeg een heftige vaginale schimmel infectie, op aan raden van de huisarts kreeg ik gyno daktarin 3x 400 eitjes, zei vertelde mij gebruik maar 1 eitje want zo heftig is je infectie nog niet?!?! Hele dikke afscheiding, branden rood, kapotte ingang .

    maar goed ik dacht de huisarts weet het wel dus ik luister maar, nou ik heb het geweten!! 3 dagen later werd het nog heftiger! Toen kreeg ik gyno daktarin 1200. Dit was natuurlijk niet meer genoeg. Ik kreeg toen een zalf kuur voor 2 weken om in te brengen en een tube miconazol voor de buitenkant. Na 5 dagen ging het onwijs branden tussen mijn kleine schaamlippen en de ingang van mijn vagina, ik belde de huisarts dat het bijna niet uit te houden was, ik moest toch de kuur afmaken.

    dit heb ik dus gedaan, ik kwam na de kuur bij de huisarts hij zei: het is echt onwijs rood! Ik zei ja ik had er onwijs last van!

    hij schreef mij fluconazol voor voor 2 weken, elke dag 1 tablet. Schimmel verdwenen, maar de roodheid en irritatie tussen mijn kleine schaamlippen en op de rand van de vagina zit er nog steeds. Maar uit de kweken komt geen schimmel meer. De huisarts zei dat ik het maar moest laten rusten, maar nu loop ik al sinds half november met deze klachten en ze willen mij niets meer geven. Ik heb een verwijzing gevraagd voor de gynaecoloog, maar dit vind de huisarts niet nodig.

    mijn vagina is droog, rood en geïrriteerd. Heeft iemand een oplossing? Help 🙁

    Reageer
    #2

    Oh even aanvullende informatie:

     

    - ik heb geen soa, ben overal op getest.

    - ben helaas al een tijdje sexloos

    - ik gebruik geen vaginale douches, zeepjes e.d.

    Reageer
    #3

    Weet niet of je de pil gebruikt: die kan klachten uitlokken. Antibiotica verstoren je darmflora, zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen, zijn een aanslag op je immuunsysteem en bevorderen candidagroei. Smeerseltjes aan de buitenkant doen niets aan oorzaken, zoals minder gezonde darmflora. EEn complementair genezer zou je nader kunnen adviseren, om je hele gezondheid te versterken.

    Reageer
    #4

    Ja ik slik de pil, ik dacht zelf ook dat hier misschien de oorzaak kon liggen. In de tussentijd ben ik zo bijdehand geweest om zelf contact op te nemen met de gynaecoloog, hij heeft mij meteen ingepland en gelukkig mag ik volgende week langs komen.

    Zelf denk ik ook aan een huidinfectie, door de heftige schimmelinfectie had ik zelfs wondjes en omdat ik een vaginale meng flora heb, dacht ik dat het best mogelijk kan zijn dat mijn huid geïnfecteerd is geraakt. Door de meng flora konden ze bij de huisarts dus niet kweken op pathogenen, omdat er van alles en nog wat groeit. Ik kwam in mei al met klachten en ze hebben mij van mei tot september weg gestuurd, tot ik vroeg om een bloed test en deze ontstekingen aanwees en toen zelf nog mijn diagnose gesteld van een ontsteking in het kleine bekken, kreeg toen gelijk van de huisarts en ontstekingswaardes waren na de antibiotica kuur verdwenen.

     

    maar sindsdien vinden ze mij geloof ik een “ zeur” maar ik wil me gewoon niet steeds weg laten sturen !

    Bedankt voor je reactie!!

    Reageer
    #5

    ik heb echt precies hetzelfde.. een vaginale schimmelinfectie gehad, daarvoor behandelt en sindsdien blijf ik een hele rode branderige huid tussen mijn schaamlippen lopen. Het voelt branderig aan en ziet er rood uit. Ik heb dit al bijna 2 jaar en ben ook ten einde raad. Loop nog bij de gynaecoloog hiervoor. Ik hoop dat je mijn bericht nog leest want ik ben heel erg benieuwd of je er inmiddels vanaf bent en wat jou uiteindelijk hiervan afgeholpen heeft ?

    Reageer
    #6

    Hallo Sunshine,

    Hopelijk lees je mijn bericht en kun je me laten weten hoe het momenteel gaat bij jou. Ik zit namelijk met precies de zelfde klachten en kom er maar niet vanaf. Ik ben inmiddels helemaal radeloos en raak er ook erg verdrietig door nu ik er al zo lang mee loop en er maar geen oplossing komt.

    Reageer
    #7

    Hoi,

    Ik google al jaren omdatik hetzelfde heb
    Allergisch voor antibiotica, waarna vaginale schimmel en nooit meer vanaf gekomen. Er komt ook niets uit. Zelfs biopt genomen.. alleen chronische ontsteking.
    Lichen scleroses ook niet.. ik wil Lichen planus testen, maar denk eerder schimmel.. candida ofzo. Al komt dat dus nergens uit..
    Ik heb het al 5 jaar maar blijf geloven in herstel.

    Reageer
    #8

    Hoi,

    Sorry. Een tijd geleden, maar ik wil er toch nog op reageren.
    Doordat de huisarts mij heel lang heeft laten lopen met een baarmoeder ontsteking heb ik dus ACNES gekregen. Dat is een geïrriteerde zenuw in de buikwand, deze kan ook door trekken naar het schaambeen en deze klachten veroorzaken. Ik heb hiervoor injecties in de buikwand gekregen en de klachten zijn hiermee verdwenen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Geïrriteerde rode vagina help help


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief