Helse pijn na het trekken van een kies

  • #1

    Hallo,

    Mijn kies was erg ontstoken en deed erge pijn bij het bijten en aanraken, het tandvlees eromheen was ook volledig ontstoken, bloederig en extreem pijnlijk bij het poetsen, heb eerst geprobeerd om met Parandontax te poetsen en te spoelen met Iso-Bethadine mondwater maar de pijn werd echt wel zeer erg.

    Tandarts van wacht gebeld omdat mijn eigen tandarts met vakantie is en kon onmiddellijk langskomen.

    Hij heeft een foto genomen en zei me dat de wortelpunten ontstoken waren, een beetje vreemd dat ik pijn had aan die tand want die is jaren geleden al ontzenuwd.

    Hij stelde 2 keuzes voor, eerst een AB kuur en afwachten wat mijn eigen tandarts ervan vond of hem trekken, opnieuw laten vullen leek hem vrij zinloos omdat de tand echt al wel zwaar gevuld is en een nieuwe behandeling zeer duur zou zijn en waarschijnlijk zou de tand toch niet overleven en afbreken, hij begon ook uit te groeien.

    Hij verzekerde me dat ik na het trekken verlost zou moeten zijn van de pijn dus koos ik daarvoor, het trekken zelf ging zeer moeizaam, is er een uur mee bezig geweest maar uiteindelijk was hij eruit, het zaakje mooi dichtgenaaid en ik dacht dat ik er eindelijk vanaf was.

    Echter toen de verdoving was uitgewerkt kreeg ik helse helse pijnen, 20 keer erger dan toen hij er nog inzat ! het is gewoon niet uit te houden, dit is toch geen napijn meer of wel, heb al verscheiden tanden laten trekken en nooit pijn gehad.

    De tandarts gebeld en hij zei me dat dit 'normaal' was en dat dit nog even ging duren aangezien de extractie zeer moeizaam was maar het voelt niet goed, ik neem nu Brufen 600, dit helpt gelukkig voor even maar niet lang genoeg.

    Heeft iemand hier ervaring mee met zulke napijnen? mag hij zelfs wel trekken als de tand zo ontstoken is ?

    En kan ik überhaupt pijn hebben aan een oude ontzenuwde tand ?

    Of is dit mijn tandvlees dat zo een pijn doet ?

    Bedankt.

    Reageer
    #2

    Heel veel vragen die ik niet goed kan beantwoorden omdat ik niet kan zien wat er in de mond aan de hand is.
    Als er een ontsteking was kun je inderdaad forse napijn krijgen. Als de pijn echter in dezelfde hevigheid blijft aanhouden na 2 dagen, ga dan wel terug naar de tandarts. Waarschijnlijk is de ontsteking dan toch actief en heb je alsnog een AB kuur nodig.

    Reageer
    #3

    De pijn zo goed als verdwenen, heb geen pijnstilling meer nodig.

    Maar voel me moe en slapjes, ook zit ik hier al de hele dag te rillen van de kou ondanks dat het helemaal niet zo koud is, lijkt wat op een griepje, voel me vrij beroerd eigenlijk, steken in het hoofd ook en een beetje keelpijn.

    Is dit normaal na een extractie, heb dit nog nooit ervaren.

    Bedankt.

    Reageer
    #4

    Dat zou daar niks mee te maken moeten hebben. Misschien dus een griep die eraan zit te komen

    Reageer
    #5

    Woensdag is vanwege een tegroot gaatje mn tand ontzenuwt
    Donderdag had ik geen pijn
    Vrijdag had ik helse pijn en hebben ze hem ermoet uittrekken na veel verdoven en adrenaline in te spuiten want mn tand was ontstoken
    Sinds de verdoving uitgewerkt is heb ik hevige pijn ik moet om de 2u pijnstiller nemen word elke nacht wakker om de 2u van de pijn zelfs mijn keel doet pijn. Ik neem ibuprofen 600mg en paracetamol 1g afwisselend. Ik weet niet hoelang ik deze pijn aankan. Is nu de 3de dag. Nog nooit zoveel pijn gehad in mn leven. Heb zelf maagpijn van al die pijnstillers.

    Reageer
    #6

    Als de pijn blijft aanhouden, ga dan terug naar de tandarts. Lijkt erop dat je toch een antibioticakuur nodig hebt

    Reageer
    #7

    Ik heb donderdag een niet meer te redden kies laten trekken door een privé TA. Na heel wat wikken , draaien en trekken kwam de kies los.

    Het is nu zondag en mijn kaak is gezwollen en ik heb veel pijn (ook op de plek waar verdoofd is in mijn wang)

    is deze napijn normaal? De TA zei dat t kaakbot nier geraakt was en het is gehecht.

    Reageer
    #8

    ook ik heb een kies laten trekken op maandag 10-12-18 het trekken zelf ging heel vlot

    de dag erna helse pijn op de plaats van de verdoving door het inspuiten onder druk en teveel adrenaline

    in de verdoving

    de adrenaline maakt de bloedvaten nauwer waardoor er minder doorbloeding is resultaat NECROSE

    zeer pijnlijk vooral bij het eten smeer er nu een zalf met cortisonen aan maar betert niet

    weet er iemand raad

    alvast bedankt

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb gisteren een kies laten trekken,maar heb erge napijn.Vanmorgen was de pijn minder,nu is hij erger geworden.Hoe lang kan dit duren?

     

     

    Reageer
    #10

    Dat is moeilijk te zeggen. heb je wel pijnstillers gekregen?
    Is er een zwelling?

    Reageer
    #11

    7 dagen geleden is mijn achterste kies in onderkaak getrokken. 1 wortel bleef zitten en er moest flink gewrikt worden om deze eruit te krijgen. Na 4 dagen weer bij tandarts en verteld dat ik veel pijn heb. Hij stelde vast dat bloed verkeerd gestold was en stukje bot open lag? Genezing zou hierdoor iets langer duren. Nu is het de 7 dag en giga pijn, ook in bovenkaak, nek, richting oog. Moet ik hier doorheen of toch terug naar tandarts?

    Reageer
    #12

    Ik zou daar dan toch maar mee teruggaan

    Reageer
Reageer op: Helse pijn na het trekken van een kies


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief