Pijnlijke bobbels aan kaakbot na trekken van ondertanden.

  • #1

    Nieuw kunst ondergebit kan niet in vanwege bobbels aan onderkaak in de mond. Het betreffen geen botsplinters! omdat het zo pijnlijk is geen prothese in mond mogelijk. Tandarts heeft wel de prothese al op die plekken uitgeslepen maar is nog steeds te pijnlijk. Vraag mij nu af of het ooit nog goed komt en/of de kaak niet blijvend kapot is.

    Heeft er iemand ook deze ervaring zoals in mijn beschrijving? en wat kan ik nu doen? want kan niet eten en als ik het al probeer vliegt ondergebit dwars door de mond.

    Reageer
    #2

    Wanneer zijn de tanden getrokken en heb je de prothese meteen gekregen na het trekken?

    Reageer
    #3

    Ik heb inderdaad gelijk ondergebit in gekregen maar na 24 uur al te pijnlijk wegens die uitstekende bobbels. Heb het idee dat mijn kaak stuk getrokken is. Tandarts welke ik eerst bezocht maar mij niet wilde helpen omdat ik terug moest naar eigen tandarts, vertelde dat het gebit ook niet past maar dat die bobbels geen losse botfragmenten zijn wat er na enige tijd vanzelf wel uit komt. Dus ik vrees echt het ergste. Mijn huisarts heb ik ook niet veel aan want die vind dat ik ook de keuze kan maken om tandeloos te blijven want ze had wel meer patiënten die geen prothese in de mond dragen vertelde ze. Puff, echt rare reactie van huisarts want ik ben te jong om met zo een mummelbekkie rond te lopen. Ik ben nu compleet in de war door alles. Ik hoop dan ook echt dat er nog een oplossing is voor mijn probleem want durf al 4 weken niet meer naar buiten en onder de mensen te komen en ben depressief hier door. Zelfs verjaardag van dochter daar durf ik mij niet te vertonen omdat ik ingevallen mond heb, niet goed kan drinken of iets eten,laatste wat al helemaal een crime is, en praten is raar en lijkt op dronkenmanspraat . Dus hoop echt dat er nog een oplossing is voor dit probleem.

    p,s Tandor, dank voor uw reactie.

    Reageer
    #4

    De eerste dagen is het van belang om de prothese te blijven dragen. Het tandvlees vormt zich naar de prothese tijdens de genezing. En ja, dat doet zeker zeer. Maar daar zijn pijnstillers voor. Als de prothese niet consequent wordt gedragen gaat het tandvlees zijn eigen weg en past de prothese dus niet meer. Drukplekken ontstaan er altijd omdat de kaak slinkt als de tanden eruit zijn. Dat duurt in de regel ook nog enkele maanden voordat dat is opgelost. Bovendien is een onderprothese altijd moeilijker dan een bovenprothese, omdat een bovenprothese meer grip heeft door het plaatje dat tegen het gehemelte zit. Van je huisarts kun je en mag je niet verwachten dat hij/zij hierbij iets kan betekenen behalve het voorschrijven van een pijnstiller. De enige arts die hier wat aan zou kunnen doen is de tandarts. Daar moet je dan ook naar toe. De tandarts kan kijken in hoeverre er iets gecorrigeerd kan worden, hetzij aan je tandvlees of de prothese. Een nieuwe prothese of implantaten zou misschien een optie kunnen zijn. Maar dat kan ik zo natuurlijk niet beoordelen.

    Reageer
    #5

    Ik begrijp het, maar ja tandarts was ik vorige week 3 maart en mag pas 17 maart terug komen voor softliner. De tandarts zit namelijk even in het buitenland en ik mag niet naar een ander. De pijn is te erg en pijnstillers helpen niet omdat de pijn naar mijn rechterkant voorhoofd trekt en kaakgewricht ook aan rechter kant.

    Ik was al bij kaakchirurg geweest maar verwees mij terug naar tandarts vandaar dat de huisarts ook brief met bevinding had gekregen dat is de standaard procedure hier in het ziekenhuis. Ja ik vrees dat ik tot augustus moet wachten totdat er nieuwe prothese gemaakt mag worden.

    Ik slikte Alendroninezuur tegen botontkalking maar de tandarts die tevens implantoloog is, wilde niet op zijn geweten hebben dat mijn kaak ging ontsteken mocht ik ooit implantaten willen. Vandaar dat ik eerst naar de internist en kaakchirurg ben geweest om het omstreden medicijn te bespreken. Inmiddels ben ik al 2 maanden geleden met die alendroninezuur gestopt wegens ernstige bijwerkingen aan gewrichten en handen zoals stijfheid waardoor ik geen dekseltje meer open kon krijgen van een jam potje. Wat nu weer normaal is overigens. Om een lang verhaal kort te houden het is dus niet ontstoken maar ik vermoed dat de tandarts teveel heeft zitten wrikken zodat kaakbot door geweld naar zijkanten weggeduwd werd. Dus ik zal nog geduld moeten hebben tot 17 maart a.s en tot aug voor een nieuw gebit. Groetjes, Juelma.

    Reageer
    #6

    Hoi,

    Hoe is het inmiddels?
    As vrijdag moet ik ook al mijn ondertanden laten trekken,ben na het lezen van allebij verhalen op internet erg bang dat ik het ondergebracht niet zal verdragen!
    Ik hoor graag van je hoe het nu zit.

    Reageer
    #7

    Hallo, ook ik heb alle tanden en kiezen moeten laten treken. Alleen ik ben zo bang voor een tandarts dat dit dus onder geheel narcose in gebeurd in ziekenhuis.

    Dit is dinsdag 11-4-2017 gebeurd en ook ik kreeg gelijk de tanden erin. Alles liep volgens het boekje tot vrijdagavond. Zoveel pijn en zaterdag morgen nog steeds pijn in me onderkaak. Zaterdags ik ziekenhuis gebeld en moest komen. De hechting werd weggehaald. Oké prima ik na huis. Opgelucht kwam ik thuis maar maandag 2e paasdag wilde ik weer de tanden erin doen, maar dat lukte niet. Ondergebit kreeg ik er niet in. Tranen sprongen me in de ogen en heb dokters post gebeld moest gelijk komen.

    Na het allemaal uitgelegd te hebben kreeg ik een hele zware pijnstiller (morfine achtige soort)

    Nu vr 21-4 weer na tandarts geweest en bovengebit zit nu beter. Ja even wennen maar paar drukplekjes. Maar onder mag en kan ik nog niet in hebben.

    Moet wachten tot alles geslonken is en dan word er gekeken of er botsplinters in zit of wat er aan de hand is met mijn onderkaak.

    Word er moe van dat dit niet lekker allemaal zit

     

     

    Reageer
    #8

    Ik heb maandag jongstleden mijn gebit (althans wat er van nog over was laten trekken) Bovenprothese gaat op zich goed, op een klein vervelend plekje na. Onder schijn ik onder mijn tandvlees een zwelling te hebben door achtergebleven hele kleine botresten, die nu in de zwelling aanwezig zijn. En hierdoor kan ik de onderprothese niet in. Dit houdt in veel pijn (ibuprofen slikken) en eigenlijk alleen maar vloeibaar voedsel.
    ALs iemand iets weet graag, ik heb geen zin om enkele maanden op vloeibaar eten te zitten en een ontoonbaar gebit (wederom) te bezitten.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb precies hetzelfde met die bobbels.  Na 2 maanden zijn ze nu wel bijna weer weggegaan  net zoals ze waren verschenen. Ook komen er bij mij regelmatig stukjes botscherf uit. Zelfs vandaag meer dan 2 maanden later kwam er een stuk van bijna een centimeter lang uit. Ik vraag me ook af of dit normaal is hoor.  De tandarts die ik nu heb is niet mijn oude vertrouwde die heeft helaas zijn praktijk aan deze man verkocht.  Nu 2 maanden later kokhals ik nog steeds als ik het indoe en probeer te praten.  Dan kokhals ik zoveel dat ik het uittrek en niet meer in doe. Mijn tandarts zegt dat ik daar gewoon aan moet wennen.

    Reageer
    #10

    Hoi Jerry,

    Ik heb sinds bijna 4 weken mijn 2 immediaat prothese’s

    En ik herken veel in jouw verhaal

    Zoals flinke, gevoelige bobbels aan de voorkant van mijn onderkaak en blij om te lezen dat ze bij jou al geminderd zijn en dat geeft mij ook hoop.

    En kokhalzen doe ik ook nog veel, vooral savonds terwijl er al twee keer wat van de gehemelteplaat is afgehaald

    Eten is ook nog steeds een probleem omdat alles zo gevoelig is maar dat kost zoals ik overal lees tijd en ik ben waarschijnlijk te ongeduldig

    Hoe gaat het nu inmiddels met jou?

    Reageer
    #11

    21 februari is mijn ondergebit getrokken,  nog steeds een noodgebit .

    Nog 2 x terug en dan de definitieve.

    1. Nog wel last van botsplinters,  tandvlees poetsen, en probeer je protheses in te houden , ik heb m mss 3 nachten uitgedaan, maar het risico dat je er aan gaat wennen is groot (om zonder te lopen). Heb een beetje last, maar hoop op snelle verbetering. Gebit zit nu erg los,  kan nog niet in een broodje happen. Eet me gek aan tartaar ??, alles komt goed ??
    Reageer
    #12
    1. Hoi, ik heb twee terug mijn volledige bovengebit laten verwijderen onder narcose, nu voel ik sinds zaterdag op de zijkant van het tandvlees een klein hard puntje, wat zou dit kunnen zijn en wat doe ik eraan?
    Reageer
    #13

    Ga naar de tandarts en laat ernaar kijken

    Reageer
    #14

    Hoi vraagje ik heb afgelopen woensdag mijn tanden laten trekken zo wel boven als onder.

    Nu is het zo dat ik gisteren terug ben geweest i.v.m druk plekjes de tandarts of je zo iemand noemt heeft het bijgeslepen. Alleen nu heeft joj gezegt dat hij er niet meer kan afhalen omdat anders mijn prothese is meer vast zit en dit is nu ook mijn probleem als ik eet taakt mijn ondergebit los en mijn boven gebit doet dit ondat er nog steeds drukplekjes zitten maandag moet ik terig komen ook omdat ik nog steeds nabloed en dit is het meeste in de ochtend iemand hier ervaring mee en wat kannik nog doen. Ik slikte eerst ibubrifen maar deze mag ik niet meer innemen omdat het als bloedversunner werkt bij mij

    Reageer
    #15

    Neem paracetamol voor de pijn. En dan maandag maar terug

    Reageer
Reageer op: Pijnlijke bobbels aan kaakbot na trekken van ondertanden.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief