Wortelkanaal-ontsteking lijkt weg – kies toch laten trekken?

 • #1

  Begin dit jaar bleek dat ik een wortelkanaal-ontsteking had aan een kies, ene kies die ook al een stevige vulling heeft. Na doorverwijzing door mijn tandarts heeft de kaakchirurg eind februari via een kleine ingreep de pus weggezogen en de ontsteking schoongemaakt. Na ampele afweging heb ik daarna besloten niét te kiezen voor een wortelkanaalbehandeling, maar voor trekken.
  Daarvoor heb ik een eerste afspraak inmiddels naar achteren geschoven. Reden: ik voelde daarna aan die kies niets meer: alles lijkt helemaal rustig. Inmiddels, bijna drie maanden dus ná de behandeling door de kaakchirurg, is die kies/wortel nog steeds helemaal rustig/pijnloos. De naar achteren geschoven afspraak voor het trekken van de kies staat nu op 7 juni. Maar het voelt raar om de kies te laten trekken als je er al maandenlang niéts aan voelt.
  Wat moet ik doen: toch laten trekken, of de afspraak afzeggen en gewoon wachten hoe het verder gaat? Misschien is die ontsteking wel weg? Zijn er risico's aan verbonden als ik de trek-afspraak afzeg en gewoon afwacht?

  Reageer
  #2

  Het enige risico is dat de ontsteking weer terug gaat komen

  Reageer
  #3

  Ik weet niet wat wijsheid is maar een biologisch tandarts zou verder kunnen kijken. Of er wat te doen is aan een eventueel sluimerende ontsteking.

  Reageer
  #4

  @John, je zegt dat het enige risico is dat de ontsteking terugkomt. Je denkt dus dat er geen risico's aan zitten? Om je oordeel beter in te kunnen schatten zou ik graag willen weten wat je deskundigheid in deze is.

   

  Reageer
  #5

  Welke risico zouden er dan anders aan moeten zitten? De ontsteking kan terugkomen. En misschien erger dan daarvoor. Dan kan de ingreep door de kaakchirurg ook ingrijpender zijn. Je kunt het ook met je eigen tandarts bespreken.
  Ik ben een zorgprofessional, maar geen tandarts of kaakchirurg

  Reageer
  #6

  Oké, dank je wel.

  Reageer
  #7

  Mijn tandarts en vriendin (mondhygieniste) zeggen dat als je een ontsteking hebt, je deze moet behandelen omdat hij niet uit zichzelf verdwijnt maar wel mogelijk meer schade aan gaat richten als hij onbehandelt blijft. Dat je niks voelt, betekent niet dat de ontsteking weg is.

  Ik zou het dus wel laten behandelen! Of in ieder geval je tandarts/kaakchirurg raadplegen!

  Reageer
Reageer op: Wortelkanaal-ontsteking lijkt weg – kies toch laten trekken?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief