Gefaalde wortelkanaalbehandeling, infectie

  • #1

    Hallo,

    In 2009 brak ik een kies die kort erna door mijn tandarts werd gekuist en gevuld. Ik herinner mij dat hij toen zei dat hij een wortelkanaalbehandeling had gedaan maar dat één kanaal te smal was/moeilijk bereikbaar was.

    Om een lang verhaal kort te maken loop ik anno 2017 nog altijd rond met die kies en veronderstelde ik tot voor kort dat er niets aan de hand mee was omdat ik mijn tandarts vertrouw. De tand doet op zich geen pijn maar ik voel wel pijnscheuten als ik ertegen aandruk en vaak ook bij het kauwen, vooral als ik de tand zelf aanraak verdraagt deze echt géén koud water, koude lucht bv.

    Ik ben wel nog op controle geweest bij mijn tandarts maar dat is al een tijdje geleden, toen ik nog in het ongewisse was over een mogelijke infectie. De vulling was er toen wel uitgevallen en hij heeft die toen ook vervangen, maar blijkbaar opnieuw over het probleem gekeken aangezien ik niet heb geklaagd over pijn. Ik heb hem toen wel gevraagd of de tand er niet uit moest. Hij zei van niet, "zolang het ging."

    Ik heb allerlei symptomen die ik moeilijk kan verklaren maar die zich wel hebben gemanifesteerd na het breken van de kies. Ik vermoed dat ze in verband kunnen worden gebracht met deze infectie. Lange lijst, maar zal wel even de voornaamste klachten opnoemen: extreme vermoeidheid, stress, angstklachten, tintelende huid, nierstenen, jeuk, gewrichtspijn.

    Ik weet dat het logisch is om alles toe te schrijven aan stress maar ik hoef op dit moment niet te stressen aangezien ik ziek thuis zit. Zelf heb ik altijd gedacht aan een paniekstoornis, tot nu, wetende dat ik al 7 jaar lang met een geïnfecteerde kies rondwandel, vooral ook omdat de klachten net na de wortelkanaalbehandeling zijn begonnen en sporadisch erger zijn geworden. De nierstenen heb ik ook zelf nooit in verband kunnen brengen met stress. Ik kan alleen maar veronderstellen dat de infectie sporadisch erger is geworden en uiteindelijk heeft geleid tot deze waslijst van klachten, mede door de onderdrukking van het immuunsysteem en metabolisme. Er is zelfs prediabetes vastgesteld terwijl ik redelijk gezond eet. Ik verdraag ook verschillende voedingsmiddelen niet (vooral suiker en granen, kaliumrijke voeding geeft pijnlijk gevoel bij het urineren).

    Kortom, ik heb het gevoel dat ik mezelf vergiftig en wil de tand laten verwijderen. Ik hoor echter eens graag van de medische community in de lage landen of infectie en psychische klachten kunnen zijn gerelateerd, aangezien buitenlandse tandartsen dit mogelijk en zelfs waarschijnlijk noemen, in het geval van gefaalde/geïnfecteerde wortelkanaalbehandelingen. Ik kan mij in ieder geval inbeelden dat infecties heel wat problemen kunnen veroorzaken, maar had zelf nooit gedacht dat een ontstoken kies voor zoveel problemen en zelfs organische problemen zou kunnen zorgen. Mag ik aannemen dat de infectie zich een weg in mijn bloed heeft gebaand, of is dit voorbarig? Ik veronderstel dat dit mogelijk moet zijn aangezien mijn tandarts één wortelkanaal niet kon bereiken en zijn behandeling toch heeft afgerond zonder erop te wijzen dat ik ernstig ziek zou kunnen worden.

    Het hoeft weinig betoog dat de tand er zo snel mogelijk uitgaat. Toch even peilen naar de mening van professionals! Kan er een verband zijn, en ga ik me mogelijk beter voelen na de extractie?

    En is mijn tandarts in de fout gegaan of ben ik nalatig geweest? De kies is sowieso ontstoken, maar ik heb het gewoon nooit als dusdanig aangevoeld aangezien de pijn eerder "sluipend" is.

    Alvast bedankt en mvg

    Kenneth

     

     

     

     

    Reageer
    #2

    Misschien ook even meegeven dat mijn core temperature nooit meer dan 36.5 graden is. Meestal 35 graden, soms iets meer, wat ik vreemd vind aangezien ik altijd een normale lichaamstemperatuur heb gehad als kind/adolescent. Bloedbeeld gaf ook een hoog aantal witte bloedcellen aan, een paar vitaminetekorten, verhoogde leverenzyme-ratio, andere tekorten wat betreft mineralen en spoorelementen, hoog ratio HGH, hoog ratio calcium, zeer laag testosterongehalte, hoog cortisolgehalte.
    Deze bevindingen zijn door de artsen meestal als onbeduidend verklaard alhoewel ze zich er zelf wel vragen bij stelden. Een arts in het bijzonder vond het vreemd dat mijn aantal bloedcellen afwijkend was, maar is er niet verder op ingegaan.

    Deze bevindingen schreeuwen echter wel "infectie!". Maar misschien net niet genoeg om fysiek ziek verklaard te worden?? Wat mij betreft kan er niet anders dan een verband zijn. Alleen erg dat je tegenwoordig zelf naar een oplossing op zoek moet.

    Mvg

    Reageer
    #3

    Een ontstoken kies kan zeker voor problemen zorgen wanneer de ontsteking onbehandeld blijft en zich gaat verspreiden. Maar je hebt een heleboel klachten, bloedwaarden die daar toch niets mee vandoen hebben. Dus zijn er buiten de kies nog ander dingen aan de hand. Als er sprake zou zijn van verspreiding van de ontsteking, zouden er ook nog enkele andere voor de hand liggende klachten moeten zijn, die ik je niet heb zijn benoemen. het is goed om de kies te laten verwijderen. Maar voor andere klachten denk ik dat je toch naar internist/endocrinoloog zou moeten gaan.

    Reageer
    #4

    Beste Tandor,

    Bedankt voor uw reactie... Endocrinologen heb ik inmiddels ook gezien maar ook zij konden geen verklaring voor de klachten vinden.

    Ik heb sowieso nog andere symptomen die misschien wel nog op een infectie kunnen wijzen. Misselijkheid bv. Duizeligheid, wazig zicht, koude rillingen soms, verkoudheden die langer duren dan normaal, diarree, de lijst gaat zo wel even door.

    Goed, ik zie het wel als de kies eruit is. Kan er in ieder geval niet erger op worden.

    Bedankt.

    Mvg

    Kenneth

    Reageer
    #5

    Laat even weten hoe het is afgelopen....

    Reageer
Reageer op: Gefaalde wortelkanaalbehandeling, infectie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief