met positieduizeligheid bij de tandarts

 • #1

  ik heb al sinds 3 jaar last van duizeligheid. Het is begonnen met een griep. In het begin waren de aanvallen veel vaker en sterker. Alles wijst erop, dat het om Neuritis Vestibularis of Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid gaat. Mijn tandarts heeft verdere behandeling geweigerd omdat het te lastig is...Ik moet snel een nieuwe tandarts vinden, die mijn gezondheidsklachten niet zo problematisch vindt.
  Ik heb twee kiezen, waar een kanaalbehandeling moet gebeuren. Misschien kom ik nooit meer van mijn duizeligheid af en naar de tandarts moet ik toch gaan! Het probleem zit hem in de liggende houding op de tandartsstoel. Ik zoek dringend naar een oplossing. Heeft iemand een goed advies voor mij? Ik woon in Hoorn (Noord Holland) en als het mogelijk is, heb ik een voorkeur voor een tandarts in de buurt. Andere adviezen zijn ook welkom.

  Reageer
  #2

  Ik zou in ieder geval dit probleem bespreken met je zorgverzekering.

  Reageer
  #3

  kijk eens op http://www.tandarts.nl daar kun je tandartsen zoeken en er is ook een forum waar de tandartsen op komen.
  Succes. Brenda

  Reageer
  #4

  waarschijnlijk kun je ook wel terecht bij de afd tandheelkunde van een universiteitskliniek

  Reageer
  #5

  ik heb al veel websites op internet bezocht, o.a.:www.tandarts.nl. Met afd.tandheelkunde
  van een universiteitskliniek bedoel je misschien ACTA? Juist daar zeiden ze, dat ze me niet kunnen behandelen. Ik had een afspraak, die ik afzeggen moest omdat ik te duizelig was om op een tandartsstoel te liggen. Ik belde daar op om te zeggen, dat ik wel kan komen, maar dat door de duizeligheid de behandeling op die dag onmogelijk is. Dat is twee 2 keer gebeurt. En tja, nu heb ik dus niets meer. Ik heb twee mogelijkheden:1. geen tandarts of 2. me aan de afspraken houden of ik het wel aankan of niet! Ik zeg het heus niet voor mijn plezier af. Als het niet gaat, dan gaat het nou eenmaal niet. Maar ik heb in die 3 jaar (sinds ik die klachten heb) gemerkt, dat niemand begrijpt wat dat eigenlijk inhoudt en hoe erg dat is. Dan krijg je een reactie zoals: "ik ben ook weleens duizelig geweest". Dan moet ik bijna lachen, want zoiets ken ik ook van vroeger en... inderdaad, zo erg is het niet! Maar de duizeligheid waar ik het over heb is vergelijkbaar met de ergste achtbaan na het drinken van te veel alcohol, en dat terwijl ik een achtbaan met de beste gezondheid al niet aankan. En op zo'n moment heb ik geen controle meer over mijn eigen lichaam. Stel je dit voor op de tandartsstoel, als je bijvoorbeeld een zenuwbehandeling ondergaat! Ik zoek ook mensen met vergelijkbare ervaring(-en). Ik zoek gewoon naar een oplossing!

  Reageer
  #6

  je hebt een huisarts.
  Je hebt een tandarts.
  Je hebt , neem ik aan, een zorgverzekering met aanvulllende tandartsverzekering.

  aktie:
  ad 1: je legt het voor aan je huisarts, hij kan informatie verzamelen omdat het probleem een algemeen medisch probleem is.
  ad 2: je gaat naar de tandarts en hij kan jou niet behandelen. hij is verplicht jou door te sturen naar een behandelaar die wel om kan gaan met dit soort problemen.
  ad 3: als het bovenstaande niet het gewenste resultaat oplevert dan heef tjouw zorgverzekering de plicht een oplossing daarvoor te zoeken. je betaalt niet voor niets voor een verzekering.

  Reageer
  #7

  Wat een vervelend probleem zeg!
  Is het geen idee om je te laten behandelen onder narcose? Dit wordt soms ook gedaan bij mensen die extreem bang zijn. Jouw probleem lijkt me echter ook een reden om zo'n behandeling te overwegen. Ik weet toevallig dat er in Alphen a/d Rijn een tandarts zit die narcose gebruikt.
  Ik wens je heel veel succes, en hoop dat je tot een goede oplossing komt!

  Groeten, Iris

  Reageer
  #8

  Hey ik heb denk ik het zelfde probleem. Ik had eerst nooit problemen met de tandarts. ook nooit lang in die stoel moeten zitten maar de laatste 3 keer bij de tandarts word ik heel erg duizelig als die me achterover in die stoel zet. Het is zo erg dat ik dan helemaal in paniek raak. Weet iemand waar dit door komt of hoe je er weer vanaf komt?

  Alvast bedankt!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Benigne paroxismale positiedraaiduizeligheid (of BPPD, ook Benigne paroxismale positioneringsduizeligheid of Benigne paroxismale vertigo) is een goedaardige (benigne) aandoening die gekenmerkt wordt door acute kortdurende heftige draaiduizeligheid na hoofdbewegingen zoals gaan liggen en weer overeind komen. Lees verder op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Benigne_paroxismale_positieduizeligheid

  Orthostatische hypotensie is een plotselinge bloeddrukdaling van meer dan 20 mmHg systolisch of meer dan 10 mmHg diastolisch die optreedt bij plotseling opstaan (binnen 3 minuten na opstaan). Symptomen zijn duizeligheid, licht-in-het-hoofd worden, hoofdpijn, (sterk) verminderd zicht, en flauwvallen. Lees verder op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Orthostatische_hypotensie

  Reageer
  #10

  Ik weet wat je bedoelt maar ik denk niet dat dit het zelfde is want duizeligheid bij gaan liggen heb ik nooit buiten de tandarts gehad.

  Reageer
  #11

  Hallo

  ik ben ook al enige tijd aan het tobben bij een gewonen huistandarts.
  ik ben doorverwezen naar SBT in Amsterdam.
  daar zijn ze echt wel heel goed.
  ik ben er nu 2 keer geweest en daar gaan ze me helpen,me van mijn angst af te helpen.
  door tijd voor je te nemen,en naar je te luisteren is al heel fijn.
  ik heb ook erg last van duizeligheid in een tandartsstoel.
  nu ga ik ook dit met me huisarts bespreken voor een foto??
  weet iemand wat dat toch kan zijn?als je achterover ligt en het allemaal gaat draaien..

  Reageer
  #12

  Duizeligheid na een behandeling bij de tandarts is heel vaak het gevolg van extreme gespannenheid. Door de angst gaat men hyperventileren met als gevolg hartkloppingen,misselijkheid en duizeligheid.
  Ikzelf heb het volgende meegemaakt:
  Na jarenlang een bezoek aan de tandarts te hebben uitgesteld dan toch de moed gevonden om een afspraak te maken. Kwam terecht bij een vriendelijke en bekwame tandarts die bij mij in de straat woont. Er moest heel wat aan mijn gebit gebeuren en de eerste drie behandelingen ging alles relatief goed;was wel zenuwachtig en gespannen,beetje duizelig bij het rechtkomen uit de stoel,maar verder viel het goed mee....tot mijn vierde behandeling!
  Toen de tandarts mij verdoofde begon mijn hart te kloppen in mijn keel(had dit anders ook,maar nu maal tien),overal tintelingen,zweten...
  Ik probeerde mezelf wat te kalmeren en uiteindelijk lukte dit min of meer...tot ik uit de stoel wilde komen en ik werkelijk ongelooflijk duizelig werd! De tandarts heeft mij terug in lighouding moeten brengen en het duurde minstens nog een kwartier voor ik een beetje bijgekomen was,echt een zeer nare ervaring!!
  Heb hierna vanalles geprobeerd om het te verhelpen maar niets helpt echt tot ik,in samenspraak met mijn tandarts een duvel dronk voor de behandeling!! klinkt mss raar maar dit helpt echt!!Veel efficienter dan pilletjes of relaxatie oefeningen!
  Probeer het en je zal het zien,helpt echt,en baat het toch niet,heb je toch een lekker biertje gedronken! Proost!!

  Reageer
  #13

  Ik was vandaag helemaal niet gespannen, gewoon een afspraak bij de tandarts, nou ja gewoon, tot ik ging liggen dus, geen druppel alcohol op maar ik zag de hele kamer draaien. Gelukkig nam de tandarts mij serieus en had hij de tijd voor mij, ook wel nodig ook om t stil te krijgen. Dat duurde even maar uiteindelijk gelukkig toch kunnen richten op 1 punt waardoor t op een gegeven moment ophield.
  Heb dit nooit eerder gehad.

  Reageer
  #14

  Oh dit is zó herkenbaar! Vorige week controle afspraak afgezegd vanwege duizelingen. Breekt me gisteren een vulling uit mijn kies en MOET ik dus wel maar wat een ellende.... en ik kijk dan niet op tegen de behandeling maar puur het in de stoel liggen...

  Reageer
  #15

  Hoi, ik had ingetikt duizelig bij de tandarts en kom nu op deze site. Ik heb hier dus ook last van en omdat ik morgen naar de tandarts moet, knijp ik em nu al.

  Reageer
Reageer op: met positieduizeligheid bij de tandarts
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief