Beugelpijn

 • #1

  Beste allemaal,

  Ik heb nu ongeveer al 2,5 jaar een beugel en moet elke 2 weken naar de ortho. Dit moet zo vaak omdat het dan sneller gaat. Alleen elke keer als ik thuis kom, heb ik zo veel pijn, dat de enige optie ibuprofen (400mg) is en dat vaak ook niks doet. Ik wil echt niet zeuren, maar ik krijg hier ook uitralingspijn van waardoor ik serieuze hoofdpijn krijg. Meestal blijven deze klachten een week, en ik moet elke 2 weken naar de ortho dus heb ik maar een week waarin ik normaal kan eten en presteren op school. Ik ben trouwens 14 jaar, mocht dat van belang zijn.

  Alvast bedankt!

  Reactie
  #2

  Hoi, ik heb nu zelf ook al heel lang een beugel. Ik heb niet altijd last van de pijn, maar bij mij help thee altijd. Thee is natuurlijk niet zo fijn met dit warme weer, maar bij mij helpt het. Dit kan natuurlijk per persoon verschillen.

  Reactie
  #3

  Vreemd dat je na zo lang nog last hebt. Had het alleen de eerste tijd, toen mijn tanden begonnen te schuiven. Ik zou toch overleggen met de orthodontist of het anders kan, wat langzamer. Ibuprofen is slecht voor je hormonen en zorgt voor verlies aan vitaminen en mineralen.

  Wat veel mensen hebben, is een scheefstand van de atlas (bovenste nekwervel), waardoor scheefstand in het lichaam als beenlengteverschil en onder- of overbeet. Dat aanpakken kan schelen in het hele plaatje.

  Reactie
Reageer op: Beugelpijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief