Cyste aan een verstandskies

  • #1

    Ik heb een cyste aan een verstandskies die er op de foto wat diep en laag bij ligt en ben geadviseerd deze te laten verijderen, anders kan deze ontstekingen veroorzaken.
    Aan de kies daarvoor ga ik een wortelkanaalbehandeling krijgen want de wortel is ontstoken en heb nu een penicillinekuur.
    Komt mijn pijn achter de laatste kies van beide aandoeningen?
    Wat is een cyste aan een verstandskies? Is het gevaarlijk? Is verwijdering van de kies noodzakelijk?
    Kan deze penicillinekuur ook de pijn en ontsteking wegnemen?
    Kan ik het nog even aanzien en eerst zien wat de penicilline doet?
    Ik laat de kies liever zitten dan naar de kaakchirurg. Kan het ook natuurlijk overgaan?

    Reageer
    #2

    een Cyste kan niet vanzelf weggaan. Van een verstandskies waar je last van hebt kun je maar beter af zijn, dus naar de kaakchirurg.
    een antibioticakuur kan een ontsteking soms wat minder hevig maken en daardoor minder pijnlijk, maar in de tandheelkunde maakt antibiotica een ontsteking vaak niet beter, tenminste niet zo, dat je er voorgoed van af bent.
    Kijk eens bij http://www.tandarts.nl

    sterkte Brenda

    Reageer
    #3

    Er is nogal wat differentiatie voor een dentale cyste.

    Een cyste kan van dentale oorsprong zijn of van niet-dentale oorsprong. Van dentale oorsprong wil zeggen dat ze ontstaat door epitheel van de tanden, zijnde de resten van de tandlijst, de epitheliale resten van Malassez, de wortelschede van Hertwig, ... Van niet-dentale oorsprong wil zeggen dat het initiƫrende epitheel niet te maken heeft met de tanden.

    Bij de dentale cystes kunnen we de ontwikkelingscystes onderscheiden van de ontstekingscystes.

    Classificatie:

    Dentale cystes
    Ontstekingscyste
    Radiculaire cyste
    Residuele cyste
    Parodontale cyste
    Ontwikkelingscyste
    Gingivale cyste
    dermoid cyste en epidermoid cyste
    branchiale cyste
    keratocyste
    Niet-dentale cystes
    Idiopathische botcaviteit van Stafne (is feitelijk geen cyste)

    Reageer
    #4

    Dat is inderdaad een simpel antwoord op de gestelde simpele vragen van bovenstaande persoon.

    Reageer
    #5

    Kortom, een dentale cyste verdwijnt in de regel niet vanzelf en dient behandeld te worden.

    Reageer
    #6

    hallo,
    Ik had ook een verstandskies die boven het bot zat, deze kies is 2 weken verwijderd en toen zagen ze ook dat er een cyste zat, deze heeft de kaakchirurg verwijderd en sindsdien heb ik nergens meer last van. het beste is dat je deze kies laat verwijderen, zo voorkom je verdere onstekingen. en als last hebt van een kies of tand ga dan naar de tandarts!! of kaakchirurg, deze is nog meer gespecialiseerd in het verwijderen van moeilijke zittende verstandskiezen of pijnen. veel sucses!!

    Reageer
    #7

    Ik heb eeb wortelkanaalbehandeling ndergaan dacht ik, maar pijn bleef en tandarts stuurde mijnnaar acupuncturist omdat ik ook n whiplash heb n hij zei dat denpijn daar vandaan kwam. Ik bleef echter flnke pijn houden bij warm en koud eten en drinken en kouwen en zonder dit ook de helemdag. Heb second opinion bij acta gehad en ze hebben opmde foto gezien dat de kies met het wortelkanaalmnit behandeld is tenzijndit met onzichtbaar spul is gebeurd, not very likely dus. Ik ben erg onthutst want heb er veel pjn aan, er zaten ook caries maar die zijn wel weggehaald ddor de betreffende tandarts en de occlusie , de beet en tanden op elkaar passenheid is goed geslepen door m. Maar de kies is niet gewortelkwortrlkanaald heel vreemd!
    Nou nog wat ze zagen een cyste of gezzkte voorhoofdholte dit wordt nog uitgezocht.

    Ik heb ok tinitus kan. Ik dit alles hebben gekregen doormverkeerde medicatie of verkeerde diagnosen? Ik lees dat er veel cyste soorten zijn. Ik heb er ooit een in mn lnker borst gehad, die is verwijderd en verder goed.

    Mn zusje had ook n flinke cyste n haar buik, t is ds erfelijk.

    Enig advies? Of aanmoediging? Danku

    Reageer
Reageer op: Cyste aan een verstandskies


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief