Afbrekende tand en 2 kiezen

  • #1

    Hallo,

    Ik weet niet goed wat ik met mijn tanden aan moet. Ik ben 28 en er zitten elk half jaar een stuk of 6 gaatjes terwijl ik 2 keer per dag tanden poets. Ook slik ik medicijnen die niet bevorldelijk zijn voor de tanden. Vroeger had ik ook altijd al gaatjes en in Oktober is mijn eerste kies rechtsboven afgebroken en vorige week is er 1 tand afgebroken en deze week 1 kies rechtsboven afgebroken. Het plan was er al om een brug te plaatsen op deze afgebroken tand en kies. Morgen moet ik weer naar de tandarts. Hebben jullie nog ideeën?  Het lijkt me dat mn tanden geen onbeperkte gaatjes aan kunnen.

    Groetjes de tandartsbezoeker.

    Reageer
    #2

    Ligt aan de aard van je klachten of die medicijnen noodzakelijk zijn. . Veel gezondheidsproblemen, ook zogenaamd psychische, hebben te maken met onevenwichtige voeding en tekorten aan diverse voedingsstoffen. Als je vroeger al veel gaatjes had kan dat, naast je voedingspatroon, ook te maken hebben met tekorten aan allerlei voedingsstoffen

    Veel medicijnen zorgen voor tekorten aan allerlei vitaminen, mineralen en andere stoffen in je lichaam. Sommige zorgen voor een verminderde speekselaanmaak, wat ook gebitsklachten kan verergeren. Antibiotica zorgen, naast voedingstekorten, ook voor een verstoring van je darmflora.

    Kortom, kijken of medicatie noodzakelijk is. In elk geval zorgen voor aanvulling van voedingsstoffen. Onder andere molybdeen is belangrijk voor je tanden. En je mond spoelen met een sole (zoutoplossing Keltisch zeezout of Himalayazout). Misschien gebruik van speciale probiotica voor je mondflora. Op internet kan je vinden welke medicijnen wat voor tekorten te zien geven en in elk geval die stofjes aanvullen.

    Reageer
Reageer op: Afbrekende tand en 2 kiezen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief