enkel vol vocht/ en pijn na schieten

  • #1

    hallo,

    ik heb ongeveer 3 maanden geleden mijn enkel omgezwikt. wel de "binnen band" zegmaar opgerekt ( dus de linkerkant van me rechtervoet?:) ). en ik blijf er maar last van krijgen heb. nu 3 a 4 weken rust gehouden. en rennen / hardlopen gaat gemakkelijk dan heb ik helemaal nergens last van. maar wanneer ik tegen een voetbal wil schieten, voelt het net of de bal van steen is zegmaar. ik krijg een flinke klap op mijn voeten. de pijn zit vooral op de bovenkant van mijn voet dan. na de training is heel mijn enkel ook dik en vol vocht. de volgende dag heb ik meestal weer een tijdje last van mijn enkel. waarna het na 2 a 3 dagen weer over is. maar dan train ik weer 1 x en dan begint het weer van voor af aan.

    Heeft iemand tips?
    of moet ik gewoon weer naar huisarts gaan en vragen om een foto?

    Mvg paul

    Reageer
    #2

    hey Paul,

    erg herkenbaar wat je beschrijft. Ik heb in mei dit jaar mijn enkelband gescheurd, rust gehouden over de zomerstop en daarna weer gewoon gaan voetballen. Eind september ben ik weer door dezelfde enkel gegaan en toch maar besloten naar de fysio te gaan. Door je enkel gaan is meestal een indicatie dat je spieren niet sterk genoeg zijn. Erg belangrijk is om je spieren weer op sterkte te krijgen, je kan het merken als je op 1 been gaat staan. Je zult zien dat het op je goede enkel geen enkel probleem is, maar op je andere enkel is het erg moeilijk om je evenwicht te houden en moet je constant bijstellen.

    Het feit dat je enkel nog steeds pijn doet en nog steeds veel vocht produceert geeft aan dat hij nog steeds niet hersteld is. Je kan denken dat je er met 3 tot 4 weken rust bent, maar je lichaam geeft zelf aan dat dit nog niet zo is. Er zijn nog steeds momenten dat als ik een bal verkeerd raak mijn enkel pijn doet en opzwelt, het komt alleen minder voor dan in het begin. Het is erg belangrijk om te kijken wat je wel en niet kan en niet te veel tegelijk te doen. Probeer met oefeningen je spieren (zowel je enkel als je kuit en beenspieren) weer op krachten te krijgen (of doe dit bij de fysio). Van andere speelsters heb ik ook gehoord dat je er nog heel lang last van krijgen houden en helemaal als je het blijft overbelasten. Ik loop er zelf al ruim 6 maanden mee.

    Succes en als je twijfelt, ga gewoon even langs de fysio, de huisarts zal weinig voor je kunnen doen.

    grtz Lisette

    Reageer
Reageer op: enkel vol vocht/ en pijn na schieten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief